Диети за Бързо Отслабване

В разгара на лятото всеки иска да изглежда максимално добре, за да може спокойно да се разхожда по плажа и да се пече на слънцето в оскъдно облекло. Обществото ни е такова, че повечето от нас са свикнали да следват определени стандарти и стериотипи, за да се впишат максимално в общата картина. Вталената фигура и стегнатото тяло е нещо, за което повечето хора мечтаят да постигнат. Въпреки това, често се появяват различни фактори, които пречат на постигането на тези цели. Забързаният ритъм на живот, многобройните ангажименти и малкото свободно време ограничават свободното ни време и правят трудна задачата да спортуваме активно, за да сме във форма. Затова, повечето хора се обръщат към други методи, с които да постигнат поне частично желания ефект.

Вижте Най – Популярния Продукт за Отслабване

Диетите за бързо отслабване са особено популярни тъй като те могат да спомогнат за сваляне на излишните килограми за кратък период от време.

В настоящата статия ще ви представим някои от наличните диети за отслабване, които са представени като хранителен режим. В случай, че темата представлява интерес за вас, прочете текста до край, за да научите повече информация.

Как да Изберем Диета за Бързо Отслабване?

Има някои прости съвети, към които е добре да се придържате, когато започнете да търсите диета или хранителен режим, който да следвате. След основните фактори, които трябва да имате предвид са:

  • Ако сте се спрели на монодиета, която е почти винаги базирана на един продукт, бъдете сигурни, че този продукт е достъпен за вас и лесно можете да се снабдявате с него редовно.
  • Важно е хранителните продукти, които са основни в дадената диета за бързо отслабване, да ви бъдат приятни на вкус, иначе ще ви бъде много трудно да следвате програмата.
  • За да преминете по-лесно през хранителния режим, е най-добре да изберете такъв, при който ястията се приготвят лесно. По този начин няма да се налага да прекарвате дълго време в кухнята.

Сега ще обърнем малко по-вече внимание на няколко конкретни диети за бързо отслабване. Надяваме се да ви се сторят полезни и лесни за следване.

1. Холивудска Диета

Тази диета е широко разпространена и често практикувана от западните звезди. Продължителността на режима е 2 седмици. През този период най-важното нещо е да се контролира съвестно количеството сол, захар и мазнини, които приемате. Освен това е необходимо да спрете напълно яденето на хляб.

2. Зелева Диета

Тази диета се счита за доста подходяща за хората, които не обичат месо, тъй като нейното меню е съставено почти изцяло от зеленчуци и плодове.

Приготвените ястия са вкусни и не съдържат много мазнини.

3. Японска и Бразилска Диета

Японската диета е особено подходяща за любителите на морска храна, тъй като нейното меню е изцяло базирано на консумация на белтъчини и морски дарове. Ключовото при този режим е това, че всички ястия трябва да се приготвят без да се добавя никаква сол.

От друга страна, Бразилската диета се базира на зеленчуци, плодове и зеленчукови супи.

4. 3-Дневна Диета

Този тип диета за бързо отслабване се нарича още интервална диета и е с продължителност от 9 дни. Те се разделят на 3 равни етапа, в които трябва да консумирате ориз, картофи и зеленчуци. По време на режима можете да пиете само вода. Препоръчително е да бъдете внимателни и да следите здравословното си състояние.

5. Супена Диета

Основана е на консумацията на голямо разнообразие от супи, което включва и крем супи. Важно е супата да не е от бобени култури или картофи, както и да не съдържа краве масло и подправки. Хлябът също е забранен за консумация. Използва се съвсем малко сол. Обикновено, супената диета е с продължителност от 1 седмица.

6. Безвъглехидратна Диета на Манекенките

Това е доста тежка диета, която не бива да се следва повече от 3 дни наведнъж. При нея менюто е наистина ограничено, и е съставено така, че да предразположи организма към отслабване. То включва:

– Закуска – рохко сварено яйце.

– 3 часа по-късно – 150 гр. обезмаслена извара и чай (без захар).

* След още 3 часа – още едно хранене с извара и чай.

* Никаква вечеря.

* Приемайте повече вода през деня.

Има и друга форма на диети за бързо отслабване при която се съчетават дни на гладуване с дни на разтоварване. През първия ден се навлиза в режима, вторият ден е отреден за гладуване, а през третия се излиза от диетата. Когато се подготвяте за гладуването трябва да не консумирате бобени култури, както и да ограничите въглехидратите и мазнините. Освен това, при този тип диети е добре да не вечеряте. Можете да пиете чай без захар и вода след 19:00 часа. В деня на същинското гладуване трябва да пиете повече вода. През третия ден консумирайте същите неща, които сте яли и през първия. С времето започнете да добавяте чист протеин към менюто.

Надяваме се да намерите статията за интересна и изчерпателна. Въпреки всичко, съветваме всички читатели да се консултират с диетолог преди да предприемат следването на някоя диета за бързо отслабване.

Прочетете Още Съвете за Справянето с Наднорменото Тегло 

 

Жени Сиракова

Leave a Reply