5 Най-Необичайни Начина за Справяне с Наднорменото Тегло

Доклад на Световната здравна организация гласи от 2014г. гласи, че 5-тата основна причина за преждевременна смърт е затлъстяването.

Detoxic прочиства тялото ви от нежеланите паразити, независимо от стадия им на развитие. Затова и сред положителните ефекти от употребата му се включват възстановяването на чревната микрофлора, спомагане регенерирането на повредените органи и тъкани. Също така има и превантивна функция, като предотвратява появата на повторни бактериални инфекции.

 

Хората, които страдат от него, често изпитват затруднения с движението, дишането и правилното храносмилане. Различните държави по света прилагат методи с варираща успеваемост, за да се справят с излишните килограми, а те понякога граничат с абсурда.

Основните насоки, които са валидни за всеки човек, желаещ да отслабне, е редовното спортуване или практикуване на някакъв вид физическа активност, комбинирано с балансирано меню. Проблемът е, че те невинаги са достатъчни.

Тъй като химичните процеси при отделните индивиди протичат по различен начин е много трудно да се определи точна и ясна методика, която да е еднакво валидна и успешна за всички.

По закон главният отговорен за здравето на населението на дадена територия е правителството на съответната държава, затова и много от тях предприемат крупни мерки, за да се справят с проблема със затлъстяването.

Знаете ли, че …?

Според редица изследвания, кокосът е един от най-полезните продукти, които трябва да се приемат, ако човек желае да отслабне. Той е богат на фибри и минерали. Освен това е най-наситеният на лауринова киселина източник след кърмата. Напитката ChocoLite за вталяване съдържа висока концентрация от натурални съставки.

Държавната политика в това отношение може да бъде както прекалено стриктна, така и откровено парадоксална и смешна, а в отделни случаи – революционна. По-долу следват най-необичайните начини за справяне с наднорменото тегло в различните страни по света.

1. Тайланд и Магическата Смарт Чиния

За никого не е тайна, че тайландската кухня е изключително богата на мазнини. Дори и когато не става въпрос за традиционните им блюда, а за типичната стрийт кухня на държавата, местното население предпочита тя да е по-богата на калории.

Това логично води и до повишаване на нивата на холестерол и носи със себе си редица рискове за здравето. Не е учудващо, че тайландското правителство, съвместно с базираната в Банкок технологичната компания BBDO, реши да финансира изработката на специална чиния с почти “магическо” действие.

Кухненската посуда ще има способността да поглъща по 30 калории от дадено ястие, както и да попива до 70 мл от отделената от него мазнина, но все още е в процес на разработка и тепърва ще се пуска на пазара.

2. Япония и Закона на Метабо

Страната на Изгряващото слънце не само е успяла да се докаже като източник на безпрецедентни технически иновации, но често и скандализира със крайните си, но ефективни решения на проблема с излишните килограми.

Още през 2008г. японското правителство приема т. нар. “Закон на Метабо”, който регулира позволената от държавата обиколка на талията за възрастни лица от 40г. до 74г. Дамите имат право на 90 см., а мъжете – на 85 см.

Лицето, за което има съмнения, че може и да надхвърля позволеното от закона, подлежи на проверка от упълномощено лице, както и на последваща консултация с диетолог, парична глоба и задължително предписване на подходящ хранителен режим.

Макар и да изглежда диксриминираща, мярката всъщност работи, тъй като статистиките сочат, че Япония има най-малък процент на затлъстели в света – 3.5%!

3. САЩ и Изкуственото Изсмукване на Храна

САЩ попадат сред първенците що се отнася до проблеми, свързани със затлъстяването. Именно от там тръгва и бързото хранене. Малко известен факт е, че всъщност там екологичните продукти за консумация са изключително скъпи, а държавно здравеопазване почти няма.

Така най-изгодно за по-голямата част от населението излиза поръчката на чийзбургер или такос. За съжаление по-голямата част от населението страда от проблеми, свързани с наднорменото тегло.

С цел да се бори с тази тенденция е разработена и аспирационната терапия – технология, позволяваща изкуствено “изсмукване” на до 30% от поетата храна. Процедурата се извършва непосредствено след приема, преди консумираното да бъде абсорбирано от организма.

4. Дубай и Държавната Субсидия

Бидейки държава с преобладаваща част от населението, изповядваща исляма, Дубай съобразява мерките си срещу затлъстяването с честването на поста Рамадан. Тъй като голяма част от жителите имат проблем с излишните килограми, те трябва да докажат, че са свалили 2 или повече килограма от обичайното си тегло преди 16-ти август.

Всички, които успеят наистина да го постигнат, печелят по три грама злато, а първите трима, свалили най-много килограми, се възползват от еднократна субсидия, равняваща се на $5,500.

5. Китай и Традиционната Акупунктура

Проведено проучване, изпълнено по поръчка на Асоциацията на лечебните учреждения в Хонконг, показва, че традиционната акупунктура може да помага при случаи на клинично затлъстяване.

Стимулирането на определени точки върху ушите и краката е свързано с някои части на стомаха и задстомашната жлеза. Прякото въздействие върху тях увеличава шансовете за смъкване на излишните килограми.

6. Нова Зеландия и Забраната за Влизане в Страната

Властите в страната са изключително притеснени от факта, че близо една трета от населението има проблем с трупането на наднормено тегло. Предприетата от властите политика е да се отказват визи за дългосрочно или постоянно пребиваване на хора, които страдат от затлъстяване.

Всички емигранти, обитаващи територията на Нова Зеландия, следва да минават редовни медицински прегледи, доказващи че техният Индекс на телесна маса (ИТМ) не е висок (над 35 пункта).

Държавниците оправдават решението си с твърдението, че не могат да позволят още пари от държавния бюджет да отиват за здравеопазване и допълнителни мерки срещу затлъстяването.

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

2 коментара

  1. Дафинка септември 4, 2017
    • Jenya Sirakova април 3, 2018

Leave a Reply