5 Най-Необичайни Начина за Справяне с Наднорменото Тегло

Време за четене: 4 min

наднормено тегло

Доклад на Световната здравна организация гласи от 2014г. гласи, че 5-тата основна причина за преждевременна смърт е затлъстяването.

Detoxic прочиства тялото ви от нежеланите паразити, независимо от стадия им на развитие. Затова и сред положителните ефекти от употребата му се включват възстановяването на чревната микрофлора, спомагане регенерирането на повредените органи и тъкани. Също така има и превантивна функция, като предотвратява появата на повторни бактериални инфекции.

Хората, които страдат от него, често изпитват затруднения с движението, дишането и правилното храносмилане. Различните държави по света прилагат методи с варираща успеваемост, за да се справят с излишните килограми, а те понякога граничат с абсурда.

Основните насоки, които са валидни за всеки човек, желаещ да отслабне, е редовното спортуване или практикуване на някакъв вид физическа активност, комбинирано с балансирано меню. Проблемът е, че те невинаги са достатъчни.

Тъй като химичните процеси при отделните индивиди протичат по различен начин е много трудно да се определи точна и ясна методика, която да е еднакво валидна и успешна за всички.

По закон главният отговорен за здравето на населението на дадена територия е правителството на съответната държава, затова и много от тях предприемат крупни мерки, за да се справят с проблема със затлъстяването.

Знаете ли, че …?

Според редица изследвания, кокосът е един от най-полезните продукти, които трябва да се приемат, ако човек желае да отслабне. Той е богат на фибри и минерали. Освен това е най-наситеният на лауринова киселина източник след кърмата. Идеал Слим капки за вталяване съдържа висока концентрация от натурални съставки.

Държавната политика в това отношение може да бъде както прекалено стриктна, така и откровено парадоксална и смешна, а в отделни случаи – революционна. По-долу следват най-необичайните начини за справяне с наднорменото тегло в различните страни по света.

1. Тайланд и Магическата Смарт Чиния

смарт чинииЗа никого не е тайна, че тайландската кухня е изключително богата на мазнини. Дори и когато не става въпрос за традиционните им блюда, а за типичната стрийт кухня на държавата, местното население предпочита тя да е по-богата на калории.

Това логично води и до повишаване на нивата на холестерол и носи със себе си редица рискове за здравето. Не е учудващо, че тайландското правителство, съвместно с базираната в Банкок технологичната компания BBDO, реши да финансира изработката на специална чиния с почти “магическо” действие.

Кухненската посуда ще има способността да поглъща по 30 калории от дадено ястие, както и да попива до 70 мл от отделената от него мазнина, но все още е в процес на разработка и тепърва ще се пуска на пазара.

2. Япония и Закона на Метабо

сантиметър, измерване на теглоСтраната на Изгряващото слънце не само е успяла да се докаже като източник на безпрецедентни технически иновации, но често и скандализира със крайните си, но ефективни решения на проблема с излишните килограми.

Още през 2008г. японското правителство приема т. нар. “Закон на Метабо”, който регулира позволената от държавата обиколка на талията за възрастни лица от 40г. до 74г. Дамите имат право на 90 см., а мъжете – на 85 см.

Лицето, за което има съмнения, че може и да надхвърля позволеното от закона, подлежи на проверка от упълномощено лице, както и на последваща консултация с диетолог, парична глоба и задължително предписване на подходящ хранителен режим.

Макар и да изглежда диксриминираща, мярката всъщност работи, тъй като статистиките сочат, че Япония има най-малък процент на затлъстели в света – 3.5%!

3. САЩ и Изкуственото Изсмукване на Храна

САЩ, изсмукване храна, хот-догСАЩ попадат сред първенците що се отнася до проблеми, свързани със затлъстяването. Именно от там тръгва и бързото хранене. Малко известен факт е, че всъщност там екологичните продукти за консумация са изключително скъпи, а държавно здравеопазване почти няма.

Така най-изгодно за по-голямата част от населението излиза поръчката на чийзбургер или такос. За съжаление по-голямата част от населението страда от проблеми, свързани с наднорменото тегло.

С цел да се бори с тази тенденция е разработена и аспирационната терапия – технология, позволяваща изкуствено “изсмукване” на до 30% от поетата храна. Процедурата се извършва непосредствено след приема, преди консумираното да бъде абсорбирано от организма.

4. Дубай и Държавната Субсидия

пикник, дубайБидейки държава с преобладаваща част от населението, изповядваща исляма, Дубай съобразява мерките си срещу затлъстяването с честването на поста Рамадан. Тъй като голяма част от жителите имат проблем с излишните килограми, те трябва да докажат, че са свалили 2 или повече килограма от обичайното си тегло преди 16-ти август.

Всички, които успеят наистина да го постигнат, печелят по три грама злато, а първите трима, свалили най-много килограми, се възползват от еднократна субсидия, равняваща се на $5,500.

5. Китай и Традиционната Акупунктура

АкупунктураПроведено проучване, изпълнено по поръчка на Асоциацията на лечебните учреждения в Хонконг, показва, че традиционната акупунктура може да помага при случаи на клинично затлъстяване.

Стимулирането на определени точки върху ушите и краката е свързано с някои части на стомаха и задстомашната жлеза. Прякото въздействие върху тях увеличава шансовете за смъкване на излишните килограми.

6. Нова Зеландия и Забраната за Влизане в Страната

Нова ЗеландияВластите в страната са изключително притеснени от факта, че близо една трета от населението има проблем с трупането на наднормено тегло. Предприетата от властите политика е да се отказват визи за дългосрочно или постоянно пребиваване на хора, които страдат от затлъстяване.

Всички емигранти, обитаващи територията на Нова Зеландия, следва да минават редовни медицински прегледи, доказващи че техният Индекс на телесна маса (ИТМ) не е висок (над 35 пункта).

Държавниците оправдават решението си с твърдението, че не могат да позволят още пари от държавния бюджет да отиват за здравеопазване и допълнителни мерки срещу затлъстяването.

Хранете се Правилно и Избирайте Натуралните Методи за Отслабване

двойка, хранене

Няма лесен начин да се справите с наднорменото тегло. Трябва да положите усилия и да имате воля да промените, макар и някои, от вашите вредни навици към по-добро. Някои от бързите ни съвети са да пиете достатъчно вода, защото тя стимулира горенето на мазнини. Избягвайте приема на прекомерно високо количество въглехидрати, добавете към менюто си повече естествени захари и спрете вредното сладко. Правете някои лесни упражнения вкъщи, колкото да поддържате някакъв режим, след което може да прибегнете към по-сериозни тренировки.

И ако вече многократно сте си задавали въпроса „Как да отслабна?“, то е крайно време да прибегнете към наистина ефективни средства за забързване на метаболизма и горене на калориите, като ReduSlim.

Жени Сиракова

2 мнения по „5 Най-Необичайни Начина за Справяне с Наднорменото Тегло

 1. Дафинка
  септември 4, 2017 в 5:21 pm

  Здравейте!
  По какъв начин действа chocolite върху организма и получава ли се йо–йо ефекта след прекратяването му.

  1. Jenya Sirakova
   април 3, 2018 в 8:18 am

   Здравейте Дафинка, благодаря за въпроса. Можете да прочетете повече за Chocolite тук. Всякакви подробности и описания… Лек ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.