Точкова Диета – Условна Ефективност на Храненето

Време за четене: 4 min

Точкова диета, ананасЧували ли сте за американското космическо чудо? Не става дума за експедиция до Марс или нова технология, разработена от НАСА. Става дума за хранителен режим, прилаган с американските астронавти и военни. У нас е по-известен като Точкова Диета, чиято цел е да помогне на хората да се научат да следят своите калории, особено дневния им прием.

Всички диети ще имат различен успех и резултат сред различните хора. Какво ще постигнете зависи изцяло от структурата и възрастта ви, както и решителността и постоянството, с които прилагате определения си режим.

В Категорията Отслабване Можете да Намерите Много Ефикасни Продукти

Специалното на т.нар. Точкова Диета е, че тя не изисква нищо твърде специфично от хората, които я практикуват и е подходяща за всеки. Ако искате да забързате метаболизма си и да свалите излишни килограми по-бързо, добавете към нея капсулите ReduSlim.

Какво Представлява Американската Точкова Диета?

В най-общи линии, този режим се приближава до вид протеинова диета, тъй като се избягват въглехидрати и мазнини в порционите. Нарича се Точкова Диета, защото различните храни биват оценени с определен брой точки. Според това какво искате да постигнете, има два основни варианта:

  • На ден да консумирате храна на обща стойност от 70-75 точки, за да поддържате теглото си.
  • На ден да консумирате храна на обща стойност от 40-45 точки, за да намалите теглото си.

По този начин, след постигане на желаните резултати ще имате представа как да поддържате килограмите на нивото, което искате, без да позволите натрупване на допълнителни и прекомерни калории.

храна точкова диета

Хората харесват Точковата Диета повече в сравнение с другите познати ни диети, защото е изключително опростена и лесна за разбиране, не налага твърде сериозни ограничения и е лесна за спазване и следване. Съществуват подробно разработени таблици за това кои храни колко точки носят за съответен грамаж.

Как Сами да Изчислим Дневните си Точки?

Колко точки ви е позволено да си набавите по време на този режим, зависи от няколко фактора, които ще ви помогнат да изчислите лесно количеството:

Пол:

  • Мъж – 6т.
  • Жена – 4т.

Възраст

възрастТочкуването започва от 17г. като се отнася за десет годишни диапазони и точките намаляват с две на всеки диапазон. Най-младите получават 8т., докато най-възрастните – 0т. Това се дължи на факта, че метаболизмът се забавя с възрастта и на по-възрастните хора им е по-трудно да преработват бързо поетата храна.

С други думи, те трябва да си набавят по-малко точки на ден, за да слабеят по-успешно.

Тегло

В този случай трябва да обърнете килограмите си в паундове – американска мярка за тежина (един паунд е около половин килограм, т.е. трябва да умножите килограмите си по 2, за да получите теглото си в паундове; може да използвате за по-лесно и онлайн конвертор). След това взимате първата цифра от теглото, ако е под 100 паунда, умножавате по две и добавяте към точките. Ако е над сто, добавяте първите две цифри и ги добавяте към точките.

Височина

Точки получавате ако сте над 155см високи (4 точки) или над 178см високи (8 точки)

Ежедневна Физическа Активност

физическа активност0, 2, 4 или 6 точки ще трябва да добавите към дневния си прием, според това колко физически активни сте. Нулата символизира никаква физическа активност, 6 се добавят, ако сте много физически активни.

Сумата на тези елементи ще ви ориентира колко горе долу точки трябва да си набавяте на ден, за да постигнете целите си. Таблица с подробна разбивка на храните и съответстващите им точки можете да откриете свободно в Интернет.

Точкова Диета – Алтернативен Подход

За хора, които са свикнали на различни диети за топене на излишни калории, съществува един по-труден за изпълнение вариант на Точковата Диета. Той предоставя конкретни точкови стойности, които трябва да се спазват за определени периоди от време. Дели се на следните четири етапа:

  • Етап 1 – в рамките на 14 до 20 дни не трябва да приемате храна на стойност по-голяма от 20 точки на ден. През този период забравете за въглехидратите, никакъв ориз, картофи или тестени изделия, включително и хляб.
  • Етап 2 – продължителността му е четири седмици и точките се увеличават с 5 за всяка седмица, до достигане на 40 точки в четвъртата седмица.
  • Етап 3 – в продължение на 2 до 3 седмици се придържате към 40-точков режим.
  • Етап 4 – следващите 4 до 6 седмици увеличете на приема на храна с по 5 точки всяка седмица, докато не достигнете 70 точки за в края на периода. Това са точките, с които се поддържат постигнатите килограми.

календар, точкова диета

Този вариант е много по-тежък, затова се препоръчва по-леката му разновидност, в която действително трябва да гледате да си набавяте до 40-45 точки на ден.

Финални Думи за Тази Точкова Диета

Американското космическо чудо е особено популярно сред различните видове диети, защото позволява прецизно да се сметне колко храна трябва да приемате, ако искате да отслабнете. За да ограничите и намалите натрупващите се калории, просто потърсете таблица с разбивката на храните – можете дори сами да си изградите меню.

Алтернативна Идея:

Има и по-лесни начини да се погрижим за фигурата си от подлагането на изтощителни диета. Това е чрез приема на диетични добавка. Една от най-нашумелите в момента е новата напитка Choco Lite.

Ако се подложите на Точковата Диета, не забравяйте да пиете много вода, течности без подсладители и захари. Водата ще спомогне за чувството на лекота и прочистването на организма!

В Блога ни ще Намерите Интересни Статии на Всякакви Теми

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *