Точкова Диета – Условна Ефективност на Храненето

Точкова диета, ананасЧували ли сте за американското космическо чудо? Не става дума за експедиция до Марс или нова технология, разработена от НАСА. Става дума за хранителен режим, прилаган с американските астронавти и военни. У нас е по-известен като Точкова Диета, чиято цел е да помогне на хората да се научат да следят своите калории, особено дневния им прием.

Всички диети ще имат различен успех и резултат сред различните хора. Какво ще постигнете зависи изцяло от структурата и възрастта ви, както и решителността и постоянството, с които прилагате определения си режим.

В Категорията Отслабване Можете да Намерите Много Ефикасни Продукти

Специалното на т.нар. Точкова Диета е, че тя не изисква нищо твърде специфично от хората, които я практикуват и е подходяща за всеки. Ако искате да забързате метаболизма си и да свалите излишни килограми по-бързо, добавете към нея капсулите ReduSlim.

Какво Представлява Американската Точкова Диета?

В най-общи линии, този режим се приближава до вид протеинова диета, тъй като се избягват въглехидрати и мазнини в порционите. Нарича се Точкова Диета, защото различните храни биват оценени с определен брой точки. Според това какво искате да постигнете, има два основни варианта:

  • На ден да консумирате храна на обща стойност от 70-75 точки, за да поддържате теглото си.
  • На ден да консумирате храна на обща стойност от 40-45 точки, за да намалите теглото си.

По този начин, след постигане на желаните резултати ще имате представа как да поддържате килограмите на нивото, което искате, без да позволите натрупване на допълнителни и прекомерни калории.

храна точкова диета

Хората харесват Точковата Диета повече в сравнение с другите познати ни диети, защото е изключително опростена и лесна за разбиране, не налага твърде сериозни ограничения и е лесна за спазване и следване. Съществуват подробно разработени таблици за това кои храни колко точки носят за съответен грамаж.

Как Сами да Изчислим Дневните си Точки?

Колко точки ви е позволено да си набавите по време на този режим, зависи от няколко фактора, които ще ви помогнат да изчислите лесно количеството:

Пол:

  • Мъж – 6т.
  • Жена – 4т.

Възраст

възрастТочкуването започва от 17г. като се отнася за десет годишни диапазони и точките намаляват с две на всеки диапазон. Най-младите получават 8т., докато най-възрастните – 0т. Това се дължи на факта, че метаболизмът се забавя с възрастта и на по-възрастните хора им е по-трудно да преработват бързо поетата храна.

С други думи, те трябва да си набавят по-малко точки на ден, за да слабеят по-успешно.

Тегло

В този случай трябва да обърнете килограмите си в паундове – американска мярка за тежина (един паунд е около половин килограм, т.е. трябва да умножите килограмите си по 2, за да получите теглото си в паундове; може да използвате за по-лесно и онлайн конвертор). След това взимате първата цифра от теглото, ако е под 100 паунда, умножавате по две и добавяте към точките. Ако е над сто, добавяте първите две цифри и ги добавяте към точките.

Височина

Точки получавате ако сте над 155см високи (4 точки) или над 178см високи (8 точки)

Ежедневна Физическа Активност

физическа активност0, 2, 4 или 6 точки ще трябва да добавите към дневния си прием, според това колко физически активни сте. Нулата символизира никаква физическа активност, 6 се добавят, ако сте много физически активни.

Сумата на тези елементи ще ви ориентира колко горе долу точки трябва да си набавяте на ден, за да постигнете целите си. Таблица с подробна разбивка на храните и съответстващите им точки можете да откриете свободно в Интернет.

Точкова Диета – Алтернативен Подход

За хора, които са свикнали на различни диети за топене на излишни калории, съществува един по-труден за изпълнение вариант на Точковата Диета. Той предоставя конкретни точкови стойности, които трябва да се спазват за определени периоди от време. Дели се на следните четири етапа:

  • Етап 1 – в рамките на 14 до 20 дни не трябва да приемате храна на стойност по-голяма от 20 точки на ден. През този период забравете за въглехидратите, никакъв ориз, картофи или тестени изделия, включително и хляб.
  • Етап 2 – продължителността му е четири седмици и точките се увеличават с 5 за всяка седмица, до достигане на 40 точки в четвъртата седмица.
  • Етап 3 – в продължение на 2 до 3 седмици се придържате към 40-точков режим.
  • Етап 4 – следващите 4 до 6 седмици увеличете на приема на храна с по 5 точки всяка седмица, докато не достигнете 70 точки за в края на периода. Това са точките, с които се поддържат постигнатите килограми.

календар, точкова диета

Този вариант е много по-тежък, затова се препоръчва по-леката му разновидност, в която действително трябва да гледате да си набавяте до 40-45 точки на ден.

Финални Думи за Тази Точкова Диета

Американското космическо чудо е особено популярно сред различните видове диети, защото позволява прецизно да се сметне колко храна трябва да приемате, ако искате да отслабнете. За да ограничите и намалите натрупващите се калории, просто потърсете таблица с разбивката на храните – можете дори сами да си изградите меню.

Алтернативна Идея:

Има и по-лесни начини да се погрижим за фигурата си от подлагането на изтощителни диета. Това е чрез приема на диетични добавка. Една от най-нашумелите в момента е новата напитка Choco Lite.

Ако се подложите на Точковата Диета, не забравяйте да пиете много вода, течности без подсладители и захари. Водата ще спомогне за чувството на лекота и прочистването на организма!

В Блога ни ще Намерите Интересни Статии на Всякакви Теми

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *