Най-Добрите Детокс Продукти

Време за четене: 5 min

най-добри детокс продукти България

Детокс продуктите могат с лекота да постигнат за един месец онова, което физическите упражнения и диетите правят за няколко месеца. Но как да изберем най-добрия за нас, когато пазарът е толкова наситен и предложенията за в изобилие? Благодарение на нашата информираност за био-продуктите за детокс вече сме разгледали една голяма част от тях. Техният брой и разнообразие нараства с всеки изминал ден, цените се различават, а това понякога води до объркване на потребителите, когато правят избор за детокс продукт. Чудите ли се дали биха детокс капсулите или чайовете са по-полезни за Вас? Има ли изобщо разлика? Успяхме да подберем тези детокс продукти, които имат най-благоприятен ефект за пълна детоксикация на организма. Мненията на клиентите за всички детокс продукти, описани в тази статия, са преобладаващо положителни – така че просто трябва да откриете този, който Ви пасва перфектно!

“Здрав дух в здраво тяло” не е само цитат на известния в Древен Рим поет-сатирик Ювенал, която идва като отговор на зададения в предишната строфа въпрос “Какво трябва да желаят хората от живота?”, но и максима, която всеки трябва да се опитва да спазва стриктно. А понякога се нуждаем именно от добро прочистване на организма от вредните вещества, което да ни даде нужния рестарт, за да го постигнем.

Детоксикация, жена, детокс

Какво е Детоксикация или Детокс?

Детоксикацията представлява извеждане на вредните вещества от организма. Макар и да се смята, че детоксът може да бъде емоционален – като успеете да се отървете „вредните“ емоции и чувства, терминът обикновено се разбира по-буквално. Нашият организъм натрупва вредни вещества и токсини – било то от нездравословна храна или замърсяване на въздуха. За да прогоним тези неприятни елементи от тялото си, ние трябва да използваме определени билки, екстракти и масла от полезни растения. Те се срещат най-вече под формата на натурални детокс продукт – капсули, таблетки, пластири, чайове. Важно е, обаче, да разберете от какъв тип детокс се нуждаете. И кой би бил най-подходящия продукт за Вас в този случай.

ПродуктНатурален състав?Промо цена
CleanForte
CleanForte

115 лв. 59 лв.

Прочети ревюто
Parazitol
Parazitol

138 лв. 69 лв.

Прочети ревюто
Start Detox 5600
Start Detox 5600

134 лв. 67 лв.

Прочети ревюто

Как да Разберем, че се Нуждаем от Детоксикация?

Детоксикацията на организма се препоръчва като профилактична и превантивна практика, която да бъде осъществявана два пъти в годината. Детоксът спомага и за пълно прочистване от паразити, причинители на заболявания от всякакъв характер. Спомага и естествените процеси по отслабване. Но кога разбираме, че е крайно време да се подложим на детокс диета или да прибегнем до използването на натурален продукт с детокс формула?

Ето някои от основните признаци за това, че ни е крайно време да пристъпим към пречистване на организма:

 • Проблеми с Изхождането – запекът и разстройството, макар и неприятна тема, не трябва да бъдат подминавани с лека ръка. Те са резултат от образуването на глисти и натрупването на паразити. Глистите блокират чревните пътища, което води до нередовно изхождане. В същото време, различните паразити могат да доведат до паразитни инфекции, загубата на натрий и хлор, съответно до разтройство. Ако едно от двете състояния ви мъчат често или са продължителни, трябва да се замислите дали не е редно да разтоварите организма си чрез детоксикация и прочистване на червата.
 • Хронична Умора и Нервност – понижаването на концентрацията, чувството на слабост и влошаването на паметта също се дължат често на задръстването на организма. Много от паразитите, настанили се в нашето тяло “изяждат” хранителните вещества, които поемаме. Процесът на обмяна при паразитите води до интоксикация на организма, а системното му натравяне може да предизвика и нервност, както да доведе и до депресивни състояния дори.
 • Проблеми с теглото и кожата – паразитните инфекции могат да са причина както за появата на кожни проблеми, сред които екземи и кожни язви, дори тумори, така и за нарушения в теглото, тъй като паразитите изсмукват полезните вещества и оставят за нашия организъм само т.нар. “празни калории”.

Има разбира се и лоши практики свързани с детокс описани детайли в тази статия от Харвард.

Как Детоксът и Био-Продуктите Помагат за По-Качествен и Спокоен Живот?

детокс, продукти за детокс, топ продукти детоксикация

Детоксът и био-продуктите могат да ни помогне да водим по-качествен, спокоен и хармоничен живот. Това е така, защото редица други заболявания и нарушения в нормалния ритъм на организма могат да се дължат на виреещите в организма ни паразити. Сред тях са още отслабването на имунната система, отключването на алергии, проблеми със съня и възпаления на дихателната система. И това е само малка част от щетите, които можем да понесем, ако не се погрижим за нашето тяло.

Токсините и паразитите ни пречат да си създадем собствен ритъм и да живеем в баланс и хармония. Именно те са причината, поради която толкова много хора по света прибягват към натурални детокс продукт. Особено в моментите, когато нямаме свободно време, за да отделим време за себе си, а не се чувстваме добре. Но все пак, кои са промените, които може да направим в нашия начин на живот, за да ги постигнем? Нека видим по-долу:

Промени в ежедневието за по-качествен живот:

 • Направете си Детокс Програма – Ако нямате изготвена детокс програма, към която се придържате, може би е време да си създадете такава. Тя може да бъде подобна на хранителен режим. Например, намалете въглехидратите и сладкото, а се опитайте да пиете повече вода и да спортувате. Описаните по-горе продукти са страхотна добавка, а дори и заместител на вашата детокс диета, ако не сте способни да се подложите на драстични промени в менюто.
 • Карайте Го По-Полека – Забързания живот на съвременния човек, както и фактът, че по-голямата част от хората извършват работа пред компютър, правят физическата активност и правилното хранене почти невъзможно. Стресът също е фактор, който не бива да се пренебрегва. Затова препоръчваме медитацията и йогата.
 • Хранете се Здравословно – Правилният режим на хранене и включването на възможно най-много движения в ежедневието са особено значими за изчистването на вредните вещества от организма. Проблемът се корени в това, че не всеки има физическата, а често и финансовата възможност, за да може да ги практикува редовно.
 • Изберете Правилния Натурален Детокс Продукт – Всичко това може да се замести с богатата гама от топ натурални продукти, които срещаме на пазара. Те са одобрени от много клиенти по света, поради почти вълшебна способност да спомогнат за успешното пречистване на черния дроб, лимфата, червата и жлъчката. Както и да елиминират странични фактори като задържането на вода и прочие. Всичко това без да се подлагате на изтощителни водни или плодови диети.

Знаете ли, че …?

Думата паразити идва от гръцки език и буквално се превежда като храненик. Това би могло да бъде и добро описание на начина, по който действат върху човешкия организъм. Те оказват същото вредно влияние като различните по вид токсини, които нарушават функцията на черния дроб и пречат на ефикасното пречистване на кръвта. Методите и средствата за детоксикация могат ползотворно да се преборят с тях.

Лекарите Диетолози Препоръчват Следните Храни за Детокс

Професионалистите в областта препоръчват детокс програмата да не продължава повече от 10 дни, за да не се стресира организмът. През този период, отровите ще бъдат изхвърлени по естествен начин чрез прочистването на черния дроб, червата, бъбреците, кожата и белите дробове.

топ храни за детоксикация

По време на детоксикацията на организма е хубаво програмата ви да е изготвена така, че да стимулира по-усилената дейност на изброените органи. Важно е правилното съчетаване на подходящи добавки с добре балансиран хранителен режим, за постигане на успешни и бързи резултати.

Знаете ли, че…?

Дори и органичните храни могат да съдържат токсини. Смята се, че консервите са едни от продуктите с най-високо съдържание на токсини. Веднъж щом достигнат вътрешностите на тялото, те се превръщат в свободни радикали. Някои дори твърдят, че те могат да продължат да съществуват в тялото ни до 100 г. след последния прием! Другите продукти, с които определено не трябва да прекалявате, са тютюн и алкохол. Дори кафето може да повлияе негативно, когато се консумира без мярка. Така че – заменете го с чаша зелен чай в такива случаи. Топлата напитка е известна с пречистващите си свойства. Има и много лесни начини за домашен детокс. А също и водна терапия и 5 лесни промени в дневното меню.

Погрижете Се за Себе Си – По-Важно е От Всякога!

В последните години човешкият организъм е изложен на все по-голямо количество замърсен въздух, вода и околна среда. Като добавим и редовния прием на токсични и неприродосъобразни храни изглежда, че прочистването на черния дроб, червата и цялото тяло става все по-непосилна задача за всеки от нас.

Истината е, че в последно време тя е по-важна от когато и да било. Причината за това е фактът, че натрупаните токсични вещества и замърсявания в нашия организъм са отговорни за слабата ни имунна система. Това от своя страна прави хората силно податливи на хронични дегенеративни заболявания.

В този ред на мисли, детоксикацията се е наложила като основен метод за превенция и премахване на токсините и паразитите в нашия организъм. С редовното и правилно прилагане на тази процедура, можем да се предпазим от сериозни болести. В допълнение към това, ако живеем с пречистен и свеж организъм, това значително ще подобри начина ни на живот като цяло. А най-лесният начин да направим естествен детокс на организма остава чрез правилните топ натурални продукти с органични съставки!

Пълни ревюта на най-добрите детокс продукти:
Жени Сиракова

Едно мнение по „Най-Добрите Детокс Продукти

 1. Велин
  февруари 20, 2017 в 4:16 pm

  Здравейте, помага ли при лош дъх?