Най-Полезните Натурални Захари – Здравословните Сладки Изкушения

Страстта към сладкото при мнозина придобива формата на обсесия. Почти няма човек, на който отвреме-навреме да му се поиска да съгреши с цял млечен шоколад, вафла или парче кекс. Проблемът на този навик се крие във факта, че рафинираните захари могат да бъдат изключително вредни, както за поддържането на крепко здраве, така и за тънката и стройна фигура. Но има ли как да задоволим желанието си без това да има негативен отзвук върху цялостното ни състояние?

Любовта към сладките изделия нерядко може да достигне степента, в която вече да се счита за пристрастяване. Всеки си има своите кулинарни предпочитания, но захарта може да бъде особено опасна за здравето и външния вид на телата ни.

Въпреки това, организмът има нужда от нея, за да функционира нормално. Най-полезните захари се съдържат в плодовете. Те дават богат набор от полезни минерали, витамини, фибри, антиоксиданти, а някои от тях съдържат дори белтъчини и мазнини.

Знаете ли, че …?

Един от плодовете с най-благоприятно въздействие върху телата ни се води кокосът. Той има способността не само да подхранва, но и да тонизира и освежава. Често се ползва в диететиката и нутриционистиката за скоростно смъкване на излишните килограми. Има и широко приложение в кремовете за лице и слънцезащитните лосиони, тъй като стимулира по-бързия обмен на веществата и клетъчната регенерация.

Зеленчуците и различните видове растения също могат да бъдат добър източник на естествени захари. Те, също като плодовете, се състоят от 80%-90% вода и течности, които спомагат за бързата цялостна детоксикация на организма от паразити и вредни вещества.

Освен, че задоволяват глада и неистовото ни желание за сладко, те ни помагат да пречистим и освежим телата си. Нека разберем повече за функцията на натуралната захар.

Защо Тялото Ни Се Нуждае от Захар?

Основната работа на захарите е да дават снабдяват организма ни с бърза енергия. Това може да се забележи и след консумацията на един обикновен бонбон. Макар и за кратко, ние се чувстваме тонизирани и в добро настроение.

Приливът на енергия е пряко свързан и с факта, че тялото ни започва да отделя допамин – хормона на щастието. Именно това кара и много хора да развият своеобразно пристрастяване към продуктите с високо съдържание на лактоза и фруктоза.

Какви Са Минусите на Прекомерната Консумация на Захар?

Когато прекалим със сладкото, телата ни губят повече време и енергия в опит да я абсорбират и усвоят, отколкото тя е способна на им даде обратно. Временното освежаване и приповдигнато настроение бързо биват заменени от раздразнителност и постепенното натрупване на излишни калории.

Всеки следва да се старае и максимално да ограничи приема на преработена захар, тъй като тя се съдържа в повечето продукти, предлагани в големите вериги супермаркети и квартални магазини.

Кои Са Полезните Естествени Захари?

Полезните захари биват фруктоза и глюкоза, които се срещат най-много в плодовете и зеленчуците. С тях изпитващите удоволствие от сладкото ще могат лесно да задоволят желанията си, помагайки на тялото да работи по-хармонично.

Съществува световна категоризация на плодовете и растенията според тяхната степен на благоприятно влияние върху тялото. Не е учудващо, че е най-добре по-често да приемаме такива с ниско до средно ниво на захар.

Нека видим кои са:

  • Ниско Съдържание на Захар: Ревен, авокадо, лайм, лимон, горски плодове.
  • Ниско до Средно Съдържание на Захар: Диня, пъпеш, кокос, ягоди, праскови, нектарини, ябълки, гуава, кайсии, грейпфрут, пъпеш.
  • Средно до Високо Съдържание на Захар: Сливи, киви, портокали,круши и ананас.
  • Високо (Опасно) Съдържание на Захар: Череши, мандарини, нар, грозде, манго, смокини, банани.

Интересно?

Кокосът, който спада към плодовете с полезно съдържание на глюкоза и фруктоза, е основна съставка на напитката ChocoLite за отслабване, от чието действие вече са се възползвали десетки хиляди жени по света. Влезте в топ форма по вкусния начин!

Как Да Усвоим Най-Добре Натуралните Захари?

Правилната абсорбация на полезните вещества, съдържащите се в плодовете, наситени с глюкоза и фруктоза, подхранва организма и ни дава енергия. Има някои прости правила, които всеки човек може с минимални усилия да съблюдава.

Традицията повелява да завършим всяко хранене с десерт. Логиката пък говори, той да е полезен плод. Начинът, по който телата ни работят, обаче, изисква техният прием да е рано сутрин.

Богатите на захариди продукти изискват определен времеви период от час и половина до два, който трябва на организма ни, за да успее да ги усвои напълно. Затова и не е добре да претоварваме стомаха си след основно хранене с десерт.

По-добре да ги похапнем сутринта, когато имаме нужда от бърза енергия, за да започнем деня си с тонус. Не е добре и да белим кората на плодовете, а само да я измием. Така ще успеем да приемем полезните фибри, минерали и витамини, които тя съдържа.

Натурални Захари – Консумирайте Умерено за Добро Настроение!

Ако искате да бъдете винаги здрави и витални, то заменете шоколада и сладоледа с плодове. Проучете, кои комбинации помежду им имат благоприятно въздействие върху организма и кои – не. Така ще получите необходимото количество дневна сладост без да разваляте фигурата си!

 

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

One Response

  1. Ирина Кръстева ноември 10, 2017

Leave a Reply