Лук, Чесън и Лимон на Гладно – Лечебни Средства за Високо Кръвно Налягане!

Време за четене: 6 min

Чесън, мед, лимон и куркурма

Сок от лук и лимон или чесън и лимон на гладно. Може би не ви звучи, като най-приятната напитка, с която да започнете деня си. Оставяйки предразсъдъците настрани, обаче, това са три супер лечебни средства, идващи директно от Майката Природа. Мнозина не харесват двете луковици поради характерния им пиперлив и силен аромат, каращ очите да сълзят. Но това са само изкуствено създадени културни норми, нямащи нищо общо с нуждите на човешкия организъм. А истината е, че консумацията на тези хранителни продукти, както и комбинирането им в едно, носи само ползи за здравето.

Всеизвестно е, че много жени консумират скилидка чесън на гладно за отслабване. Но знаете ли, че лук на гладно или отвара от лук и лимони може да ви помогне да се предпазите от високо кръвно налягане и неговите симптоми. Те прочистват артериите, като предпазват и от натрупването на мазнини и образуването на разширени вени. Освен това, можете да гледате на тях, като на чудесен естествен антибиотик и противовъзпалителен продукт. Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП) препоръчва консумацията им, като страхотен естествен метод за поддържането на нормалните функции на кръвоносната система. Спомагат и за правилната детоксикация и пречистване на организма от паразити.

Разбира се, можете да противодействате на съществуващо вече нестабилно кръвно налягане, приемайки био-продукти срещу хипертония. Чудесна алтернатива са био-капсулите срещу опасни стойности на кръвно налягане Cardio A. И трите средства са широко прилагани не само в нашата народна медицина, но и в тази на други държави. Да не говорим, че са едни от най-разпространените и култивирани навсякъде плодове и зеленчуци. Не можете да ги срещнете единствено на Северния полюс и в Антрактида. Те са и едни от най-древните – техни остатъци са намерени в селища от бронзовата епоха.

Природната Аптека – Изпълнена с Безплатни Антибиотици!

Питали ли сте се, защо лекарите предписват диета, паралелно с рецептата за лекарства? Повечето от тях имат естествената способност да вдигат имунитета. Затова и при разстроен стомах най-добре е да консумираме изкиснато краве или овче сирене, пълнозърнести крекери, масло и картофи. Много хора страдат от високо кръвно налягане (симптоми – учестено сърцебиене и стягане в областта на гърдите). Признаците на хипертонията са илюстрирани разбираемо в клип на British Heart Foundation в Youtube.

домати и лук

Също толкова – от ниско кръвно налягане. Те лесно могат да си помогнат, включвайки сок от лук и лимон или каша от лук и чесън и мед в менюто си. Не е нужно да ги консумирате през цялото време. Достатъчно е да ги приемате сутрин на гладно. Цитрусите, към които спада и лимона, пък са наситени с витамини от групите B и C. Лукът и чесън на гладно ще подействат, като естествен антибиотик за артериите. Там се крие и причината за широкото им разпространение в различните кухни по света. Нашите прадеди са усещали, че стават по-здрави и могат да оцелеят на условия на краен студ или жега, ако похапват повече лук и чесън и мед.

С тях няма да ви се налага да търсите таблица за стойности на кръвно налягане в Интернет, както и поясненията към нея. Те са и едни от малкото, върху които токсичната страна на готвенето не оказва влияние. Можете да ги печете или варите – хранителната им качества ще са същите.

5-те начина, чрез които пиенето на отвара от лук и лимон ще поддържа нормални нивата на диастолично кръвно налягане са:

 1. Активно Прочистват Артериите;
 2. Имат Силни Антибактериални Свойства;
 3. Действат Противовъзпалително на Всички Органи в Сърдечно-Съдовата Система;
 4. Премахват Нуждата от Постоянно Измерване на Кръвното Налягане;
 5. Успокояват Сърцебиенето и Освежават Тялото;

Тибетски Режим за Пречистване на Кръвта срещу Нестабилно Кръвно Налягане:

Държавата-майка на будизма и неговото физическо въплъщение – Далай Лама – е Тибет. Местното население се слави като едно от най-дълголетните на планетите. Обитателите на планинските райони на Хималаите – шерпите – са единствените, които могат да преведат алпинистите, решили да покорят върховете. При това, без да използват кислородни маски и помощни средства. Питате се как го постигат?

Тибетски чай

С похапването на големи количества лук и чесън и мед, разбира се! Носят се слухове, че това е била територията на древна Атлантида. Както и, че в подземни тунели в пещерите по планинските местности все ги има, които са изпаднали в състояние на медитативен полусън. Шерпите имат много рецепти за поддържане на дълголетието, а всеки един от тях сигурно знае и кои са 10-те храни, които най-много влияят на кръвното налягане. Ако не искате да купувате всеки един от тях, можете да се обърнете и към био-продукт за по-нормално диастолично кръвно налягане. Подходящ избор са капсулите CardiForm.Те имат достъпна цена и са подходящи и за хора с прекомерно ниско кръвно налягане.

Ето и един техен начин за приготвяне на чай за пречистване на кръвта и срещу високо кръвно налягане с лук и лимон и вода. Може да се консумира и просто като прясно изцеден сок с лук и лимон:

 1. Взимат се 300 гр. кромид лук и 1 кг. лимони, които се нарязват на ситно и се кипват в 1.5 л. вода.
 2. Оставят се така към 15-20 минути, за да могат и двата продукта да освободят полезните си вещества.
 3. Чаят за пречистване на кръвта се пие 25 поредни дни по 1-2 чаши сутрин и то – задължително на гладно!

>> Вижте Още Рецепти за Чай в Нашия Блог

Полезни Свойства на Лука – Приятел на Сърцето и Бъбреците, Враг на Холестерола

лукови глави

Тази ядлива луковица е едно от най-старите култивирани растения от хората. Лукът е богат на много полезни вещества, сред които основните са минералите сяра, натрий, калций, фосфор и магнезий, както и комплекс на витамините B, C и E. Той съдържа и голяма концентрация на вода и някои от най-основните аминокиселини. Древните славяни са имали специална поговорка за него, която гласи, че той има способността ‘и от седем болести наведнъж да лекува’.

Основните му полезни за тялото функции са следните:

 • Подобрява Действието на Бъбреците;
 • Помага за Правилното Отхрачване и Освобождаване от Излишната Слуз;
 • Понижава Нивото на Лошия Холестерол LDL и Мазнините в Кръвта;
 • Регулира Нивото на Кръвната Захар;
 • Повишава Апетита;
 • Действа Положително на Черния Дроб и Жлъчката;

Защо Плачем, Когато Разрежем Лук?

лук и готвач

Пиперливият аромат, който ни кара да отроним по някоя друга сълза, докато готвим, се крие в клетъчната структура на луковицата. Тя се състои от 2 части – ензимите алианази и аминокиселинни сулфоксиди. Първите нарушават целостта на сулфидите и се получават сулфенови киселини. Впоследствие, те се разпадат на газ, наречен сон-пропанетал-S-оксид. Веднъж попаднал в очите, той реагира с водата вътре в тях. Така се превръща на слаб разтвор на сярната киселина, който ни кара да плачем.

Полезни Свойства на Чесъна – Работи срещу Хипертония и Други Болести!

чесън

Чесънът е незаменим продукт в кухнята на повечето държави по света, включително и в нашата. Сложете скилидките му в което и да е ястие и то ще стане една идея по-пикантно и ароматно. Той съдържа и богат набор от антиоксиданти и ензими. Това са главните отговорници за формирането и здравината на нашата костна система и метаболизъм. А също и за еластичността на съединителната тъкан, усвояването на калций от тялото и хармоничната работа на щитовидната жлеза. Богат е още и на витамините B6 и C, както и фосфор, селен и калций.

Ето и главните задачи на чесъна в кръвоносната система на човешкия организъм. Те действат превантивно срещу опасни стойности на кръвно налягане:

 • Подобрява Кръвообращението;
 • Грижи Се за Нормалните Нива на Кръвна Захар и Холестерол;
 • Поддържа Нивата на Имунитет Високи;
 • Мощен Антибактериален и Антисептичен Агент;
 • Пази Артериите от Затлачване с Шлаки;

Коя Граница на Кръвното Налягане Е По-Важна?

Хиляди хора са търсили таблица за стойности на кръвното налягане в Интернет. Те често го правят, питайки се, коя граница на кръвното налягане е по-важна. Както знаете, те са две – долна и горна. Първата е индикатор за нивата на диастоличното кръвно налягане. Макар и доскоро да се считаше, че тя е по-важна. Науката вече е на друго мнение.

Те съветват хипертониците да следят и за двете стойности на кръвно налягане. Последните научни изследвания дори сочат, че горната граница може да бъде добър индикатор за риска от инфаркт или инсулт. Тя се нарича систолично кръвно налягане.

Полезни Свойства на Лимона – Добър за Свещи, Салати и Сърдечното Здраве!

щайга с лимони

Безчет са приложенията на този видоизменен от човека цитрусов плод. От него се правят свещи с етерични масла и освежаващ аромат. Той е основна форма на салатен дресинг, а изсушените му кори са чудесен хендмейд ароматизатор за стая. Чудесен антибактериален и почистващ агент. Добавете го към всяка билка заедно с лъжица мед и получавате чудесен чай. Или пък си направете сок от лук и чесън и мед и отпийте глътка от него на гладно. Така ще имате по-здраво сърце и хармоничен сърдечен ритъм!

Ето и най-важните качества на лимона срещу нестабилно кръвно налягане:

 • Действа Превантивно срещу Вирусни и Простудни Заболявания, Укрепвайки Имунитета;
 • Помага на Тялото да Извърши Цялостна Детоксикация;
 • Пречиства Жлъчката, Кръвта и Черния Дроб;
 • Предпазва и Премахва Свободните Радикали;
 • Освежава, Почиства, Детоксикира и Ароматизира;

Здраве от Природата – Най-Добрата Защита!

природа

Природата ни е дарила с толкова богата гама от повдигащи имунитета средства, че трябва да се засрамим, че често ги пренебрегваме. Консумацията на повече лук и чесън на гладно, или сок от лук и лимон, ще ни помогне да прочистим артериите. Както и да детоксикираме цялото тяло. Те съдържат естествени пробиотици и аналгетици.

Разбира се, не е нужно да купуваме всеки полезен природен продукт отделно. Можем да се обърнем и към био-средство за по-балансиран сърдечен ритъм, като CardioA.Те имат изцяло натурален състав с екстракт от дива лиственица. А също и достъпна цена в България.

И помнете едно. Нашите тела са част от природата. Защо да прекъсваме хармоничната връзка помежду им, ако принадлежим към една и съща екосистема?

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *