Кокос – Лечение на Псориазис и Ползи за Отслабване

Време за четене: 6 min

кокос, кокосово масло

Знаете ли за ползите на кокоса в лечение на псориазис? Ползите от редовният прием на кокос са потвърдени от редица здравни експерти по света. Не са малко и хората, които са се възползвали от чудодейната му вталяваща и подмладяваща сила. Индустрията често го прилага при производството на различни козметични изделия. Хранителната промишленост пък прави от него масло, брашно, мляко и захар. Екстрактът от кокос пък е верен съюзник в грижата за проблемна и чувствителна кожа. Прави същински чудеса при псориазис и дерматит. Това сочат и редица научни изследвания, публикувани в онлайн библиотеката на Американския здравен институт.

Затова и влиза в състава на много био-кремове за алтернативно лечение на псориазис и много видове дерматит. Клиентите през 2022 г. дават чудесни отзиви в своите мнения и коментари по форумите за крема за псориазис Psorilax.

Като плод, кокосът е изключително богат на калций, Витамин C, натрий, калий, фосфор, селен и магнезий. Може да се определи, като палитра от полезни за организма вещества. Основното предимство на кокоса в диетологията е, че съставът му поддържа организма тонизиран и свеж. Като, в същото време, помага за горенето на голям брой калории и мазнини. Дерматолозите го препоръчват за възстановяването на чувствителна кожа, склонна към хроничен дерматит и изблици на акне. Мнозина експерти го считат за своеобразен мехлем за дерматит и способ за алтернативно лечение на псориазис. Видео, споделено в YouTube-акаунта на ‚eHow‘ информира за ползите от кокосовото масло за дермата.

Мога ли да ползвам кокос за домашно лечение на псориазис? Помага ли при случаи на хроничен дерматит, атопичен дерматит, стазен дерматит и контактен дерматит? Води ли редовното му приложение до странични ефекти? Работи ли, като добър натурален ексофолиант? Помага ли за детоксикация на дермата? Полезен ли е за хора, които са на skin fasting? Нанася ли се върху разширени вени?

Основното предимство на кокоса в диетологията пред всички останали плодове, богати на полезни вещества, е, че съставът му поддържа организма тонизиран и свеж, а в същото време гори голям брой калории и мазнини.

Научете още за ползите от кокоса за псориатичната кожа и за ефекта му върху фигурата!

 

инфографика приложения кокос

Любопитно:

Чистото кокосово мляко е най-богатата на електролити напитка, която съществува в света. Неслучайно санскритското му название „kalpa vriksha“ се превежда като “дърво, което дава всичко необходимо за живота”. Богатството му се дължи основно на факта, че водата, която съдържа, се просмуква през фибрите в кората му в продължение на 9 месеца.

Кокос – Чудесен за Алтернативно Лечение на Псориазис!

кокос псориазис лечение

Безбройни са ползите от употребата на плода. Кокосовото масло е световноизвестно заради подмладяващите си свойства. Много кремове против бръчки го включват, като специална съставка във формулата си. Той хидратира кожата, правейки я мека, гладка и бляскава на външен вид. Но, в същото време, я изглажда, карайки тялото да произвежда нови клетки. Нутрицистичната стойност на екзотичният плод го прави изключително подходящ за всякакъв вид диети. Рецептите за тях могат да се изпълняват както с месото на кокоса, така и когато е на прах или под формата на мляко.

Кокосовото масло е същински мехлем за дерматит. Експерти го препоръчват и като лекарство за псориазис. Разбира се, тук става въпрос за алтернативно лечение на псориазис. Затова и влиза в състава на много натурални средства за борба с хроничното дерматологично заболяване. Предпочитан от клиентите през 2022 г. е кремът за псориазис Psorilax. Вече не нужно да тичате до кварталната аптека, чудейки се как се лекува псориазис. Нито пък да търсите в Интернет, коя е най-добрата клиника за лечение на псориазис. Но не се свенете да се консултирате с лекар, тъй като има много различни видове псориазис, изискващи вариращи способи за активно третиране.

Кои са най-големите ползи от кокоса при домашно лечение на псориазис? Експертите посочват следните:

 • Кокосовото масло бързо прониква през кожата, превръщайки се в чудесен агент за алтернативно лечение на псориазис.
 • Той може да бъде своеобразно натурално лекарство за псориазис. Особено, ако говорим за по-леките видове псориазис.
 • Елиминира нуждата от чудене, как се лекува псориазис.
 • Подхранва кожата, детоксикирайки я от бактерии. Благодарение на това, вече няма да се питате, коя е най-близката до вас клиника за лечение на псориазис.

Кокосово Масло при Хроничен Дерматит – Помага Ли?

кокосово масло дерматит псориазис

Това заболяване може да бъде истински бич за тези, които страдат от него. А и има много различни видове дерматит. Повечето от тях имат крайно негативен ефект, не само върху външния вид, но и върху психиката на индивида. Ако не вярвате, потърсете повече информация онлайн за случаите на атопичен дерматит – снимки има много! Прихванете ли го, може и да ви се прииска изцяло да се откажете от своя социален живот.

За щастие, кокосово масло дава изключително добри резултати при хроничен дерматит, стазен дерматит, контактен дерматит и атопичен дерматит. Повечето хора го знаят, като добър агент за хидратиране на дермата и био-агент, работещ, като лек за псориазис. Според YouTube влогърът Роб Стюърт, то е препоръчително при редица патологични кожни състояние. Включително и при различните видове дерматит. Мнозина успяват да се възстановят успешно с него от атопичен дерматит – снимки, свидетелстващи за това, изобилстват в Интернет!

Нека да припомним, за кои видове дерматит е полезно кокосовото масло:

 • Хроничен дерматит;
 • Атопичен Дерматит;
 • Стазен дерматит;
 • Контактен дерматит;

Атопичен Дерматит – Заразен Ли Е?

Макар и изключително нелицеприятно заболяване, всички които се питат „Атопичен дерматит – заразен ли е?“, могат да спят спокойно. Заболяването обикновено се предава по наследство и следва патология на генетична обремененост. То не се предава по полов път или чрез директен физически допир до кожата. Ако го имате, можете да успокоите симптоматиката му с мехлема за дерматит Dr Derm.

Диетата с кокос може да бъде полезна за всеки, който има дерматит или някой от видовете псориазис. Нека да видим 5-те начина за подобряване на здравето на кожата с включването на повече кокосови суб-продукти в хранителния режим!

 

1. Отслабване и Лечение на Псориазис с Кокосово Масло

Най-благоприятното свойство на кокоса е способността му да стабилизира нивата на инсулин в човешкия организъм. Редица експерти дори твърдят, че може да предпазва от диабет. Освен това е чудесен способ за алтернативно лечение на псориазис. Ускорява работата на метаболизма и придава повече енергия на тялото за физическа активност и мисловни дейности.

Древна Тибетска рецепта за отслабване и лечение на псориазис с кокосово масло, кафе и канела:

 1. В сутрешното кафе се слагат 3 супени лъжици кокосово масло и субстанцията се разбърква с миксер или пасатор (подобно на бронираното кафе)
 2. На финала се поръсва с канела и напитката е готова за консумация.
 3. Придава стамина и има диуретичен ефект, който извежда токсините от организма, без това да влияе на количеството енергия.

2. Вталяване и Хидратиране на Псориатичната Кожа с Плода на Кокос

Месото на кокоса е не само изключително приятно на вкус, но е и научно доказано, че в една чаша от него се съдържат 7 гр. фибри. Точно толкова, колкото е препоръчителният дневен прием за здрав организъм. То може да бъде добър заместител на месото и тестените изделия, като в последно време все по-голяма популярност набират салатите с него. Те са полезни и за засилване на имунната система и регулиране на нивата на холестерол и захар в кръвта.

Салата с моркови, кокос, банан и портокал за домашно лечение на псориазис и различни видове дерматит:

 1. Вземат се 1 морков, 1 портокал, ½ намачкан банан и 3 супени лъжици настърган кокос.
 2. Първите две се обелват, като от портокала трябва внимателно да бъдат отделени и ципите, защото дразнят стомаха.
 3. Продуктите се смесват без допълнително подправяне, а салатата следва да се консумира като заместител на вечерята.
 4. Не изхвърляйте банановите кори – те могат да бъдат използвани по много хитри начини!

3. Прясна Вода от Кокос – Лек за Псориазис

Водата от кокос е изключително трудна за намиране. Първата и последна жена начело на Египет – Клеопатра най-редовно го е консумирала. Тя го използвала наместо истинска вода по време на дългите си вани заради способността му да подмладява клетките.

То е скъпо и изключително трудно за намиране, тъй като само младите плодове на кокоса съдържат течността. Помага на организма да се прочисти от токсини и играе ролята на регулатор в стомашно-чревните и метаболитни процеси.

4. Диета с Кокос и Зелен Чай за Подхранване на Кожа с Различни Видове Дерматит

Тази диета може и да се окаже прекалено тежка за повечето хора, но е изключително ефикасна, което пък от своя страна я прави уникална. Длъжни сме да я споменем заради положителното и въздействие спрямо горенето на излишни калории и за по-красива кожа.

 

Вътрешността на кокоса се изрязва внимателно и настъргва на ренде. Консумира се директно в това състояние. Количеството, изкарано от един средно голям плод, се разделя на 5 и се консумира също по толкова пъти на ден. При това, в продължение на три последователни денонощия. Всяко хранене е съпроводено с чаша зелен чай без допълнително овкусяване. Не е желателно процедурите да надхвърлят препоръчания от диетолозите режим. Вижте още няколко рецепти за чайове за отслабване.

https://www.youtube.com/watch?v=fYbg1zqsoXE

5. Чудесна Добавка към Всяка Диета за Хора с Хроничен Дерматит или Псориазис!

Дори и човек вече да се е спрял на различен вид диета или здравословен режим на хранене, то е добре да включва и 1 супена лъжица кокос. Преди това, той трябва да е бил предварително настърган. Това ще засили усвояването на полезни вещества от организма, както и ще предизвика усещане за ситост и енергичност. Най-силното му качество е, че засилва правилното усвояване на благоприятните за организма минерали, витамини и протеини. Подхожда и на салатите с цвекло, зеле, репички и ряпа. Може да се ползва и при усещане за силен глад.

 

кокос, кокосово масло, отслабване

Кокосът – Облекчаващ Лек за Псориазис и Различни Видове Дерматит!

Кокосът е изключително богат на вода, така че 50 гр. от него са достатъчни, за да задоволят апетита по здравословен начин. Той е една и от основните съставки на бронираното кафе. Освен свойствата му за отслабване, кокосът може да си използва и за ефективна грижа за коса и маски за лице.

Кокосовото масло е препоръчително за хора с дерматит и псориазис. Един от най-предпочитаните от тях продукт през 2022 г. е кремът за псориазис Dr Derm. Той се радва на отлични отзиви в клиентските мнения и коментари по форумите заради бързото си действие, натурален състав и достъпна цена в България!

Жени Сиракова

3 мнения по „Кокос – Лечение на Псориазис и Ползи за Отслабване

 1. Здравка Тотева
  юни 8, 2017 в 9:38 am

  Аууу, страхотна статия! Смятам да изтичам до магазина и още довечера да пробвам рецептата за салата! Не знаех за тези свойсства на кокоса, добре, че попаднах на статията … Неверотни сте! Информацията е супер полезна.

 2. Ivelina Cvetkova
  юни 8, 2017 в 2:35 pm

  Polzvah Kokosovo Maslo samo za pridobivane na ten, no priqtelka mi spodeli opita si i v otslabvaneto. Ne mojeh da povqrvam v nachaloto, no otkakto piq Cocoslimmer veche sum ubedena, che kokosut moje vsichko!

  Zdravka, v napitkata ima naturalen kokos!! Az lichno si poruchah blagodarenie na tozi site i sum mnogo dovolna, che sa ni nasochili kum neshto tolkova priqtno i polezno. Uspeh!

 3. Емануела Асенова
  юни 12, 2017 в 1:27 pm

  Много благодаря за прекрасната статия. Толкова много неща научих от нея. НЯмах никаква представа за това колко полезен е всъщност кокосът. Обмислям да започна да използвам повече продукти, които го съдържат като съставка, защото определно изпитвам нужда да водя по-здравословен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.