Какво е Skin Fasting или кожна диета и трябва ли да го правите?

Време за четене: 3 min

гладуване на кожата, диета на кожата

Skin Fasting (Гладуване на Кожата) – Термин, първоначално въведен преди близо десетилетие от японската марка Mirai Clinical, гладуването на кожата се отнася до практиката на отказ от продукти за грижа за кожата за определен период от време. Идеята е, че давайки почивка на рутината си, вие давате възможност на кожата да се поправи и подмлади, вместо да разчита на списък от продукти, за да свърши работата за нея. В резултат на елиминирането на обичайните ви почистващи препарати, овлажнители и серуми, естествената защитна бариера на кожата, за която някои казват, че е отслабена при прекомерно приложение на продукта, е в състояние да се нормализира и регулира, като пречиства всички токсини в процеса и позволява пълното нулиране.

Какво Трябва Да Имаме Предвид Преди да Започнем Скин Фастинг?

Що се отнася до прилагането на „скин фастинг“ на практика, вариантите варират от пълна почивка в рамките на няколко дни до просто намаляване на вашите рутини по грижа за кожата и избиране на по-минималистичен подход. Въпреки че идеята зад постенето на кожата ви звучи обещаващо, е важно да знаете че, няма много професионалисти, които се застъпват за пълното прекратяване на рутинната ви грижа за кожата. Все пак имайте предвид, че няма строги научни доказателства, които да подкрепят тази идея. Не е добра идея да спрете всички продукти, дори ако сте привърженик на гладуването на кожата. Почистването е важна част от рутинната грижа за кожата и премахването на пот, мръсотия, бактерии, замърсяване и замърсяване от повърхността на кожата е полезно за лична хигиена, както и за предотвратяване на преждевременно стареене на кожата. Запознайте се с 14-те храни, които забавят стареенето.

Кои Продукти Можем Да Спрем И Кои Не? Бъдете Разумни

гладуване на кожата, диета на кожата, skin fasting

Но спирането на почистване на кожата, не е единственото, което може да доведе до проблеми. В зависимост от типа кожа на лицето, липсата на слънцезащитен крем може да влоши пигментацията и липсата на ексфолиация може да доведе до натрупване на мъртви кожни клетки. Дори самото спиране на определени видове продукти може да причини повече вреда, отколкото полза. Дерматолозите препоръчват практиката за „гладуване на кожата“ на тези, които вече използват много активни продукти. Ако използвате нещо като ретинол, не искате да спирате, защото ако го направите, ще трябва да преминете през този аклиматизиращ, пилинг процес, когато рестартирате. Нашата кожа трябва има нужда от постоянно излагане на активни съставки, за да се стимулира, така че гладуването би потиснало това.

Научете кои са 10-те продукта, които не бива никога да слагате на лицето си!

Съвета На Експертите Дерматолози

Така че, макар че цялостният подход може да не е препоръчителен, повечето експерти са съгласни, че прилагането на диета, а не на пост, може да бъде полезен ход на действие. Стига това да ви накара да спрете и да прегледате количеството продукти, които ползвате за поддръжка кожата си. Наслояването на множество продукти върху кожата може да доведе до деактивиране на продукти и полезното им действие. Когато комбинацията от тях, не е предназначени да се използва едновременно. Ако вече сте минало 30-те кожата има нужда от специална грижа. Не забравяйте да освежавате и хидратирате лицето с натурални продукти, като Intenskin или RevitaNaturalis.

Друг негативен ефект е развиване на чувствителност, дразнене и дори екзема или обриви, ако продуктите не работят добре в тандем. Както и противопоказанията между различни формули, кожата лесно може да се обърка и да се сенсибилизира, когато е изправена пред твърде много натрупване. Що се отнася до грижата за кожата, повече не е повече. Или използването на множество продукти, особено често, не води задължително до добър резултат. Основната функция на кожата ни е да действа като защитна бариера, така че тя е проектирана да избягва нещата. Зареждането на кожата с твърде много продукти е не само загуба на време и пари, но и може да я увреди.

Не Спирайте Тези Продукти – Пазете Кожата Си Здрава и Еластична

гладуване на кожата, диета на кожата, skin fasting

Що се отнася до това кои продукти не подлежат на коментар и разясняване, когато става въпрос за по-минимална дневна рутина, няма съмнение, че SPF е на първо място в списъка благодарение на способността си да защитава кожата от увреждащи UV лъчи, които ускоряват стареенето на кожата; за защита от синя (HEV) светлина, излъчвана от екрани и устройства, потърсете онези, които съдържат цинков оксид.

Как Да Постигнем Балансиран Режим От Продукти?

Понякога е проблем да постигнете оптималния режим поради факта, че някои продукти имат едни съставки, а други са различни. Иска ни се да покрием цялата палитра от ползи от различните съставки, но баланса между тях също е много важен. Ако избирате продукт с много съставки, проверете другите елементи от режима ви да не ги включват – за да не става пренасищане. Или поне опитайте да следите концентрацията им. Затова е добре да се ползват продуктите от една линия на производител, защото тогава предварително специалистите са помислили, да не се случват пренасищане с един тип съставка. Може да се насладите на богатство от натурални екстракти в крема за лице Intenskin.

блестяща и здрава кожа, жена

Другият вариант е да купите продукт от типа – „интелигентна формула“ – те също са разумен избор за вашата съвест. Многозадачните продукти са чудесни по редица причини, а не само защото помагат да се избегне претоварването на кожата. Този тип продукти за кожата пестят време, защото ви позволяват да използвате продукти, които са най-ефективни за вашата грижа и начин на живот. В същото време те обикновено ви спестяват пари, а също така ви помагат да бъдете по-екологични и по-малко разточителни.

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *