Бронирано Кафе – Помага ли за Изгарянето на Калории?

Време за четене: 5 min

бронирано кафе с маслоИзвестен е фактът, че навсякъде по света хората обичат да започват сутрините си с една много популярна напитка – кафето. Как, обаче, можем да слеем в едно страстта към кафето и желанието да изгубим някоя друга калория ? Отговорът се крие в една от последните тенденции за феновете на тази напитка – бронирано кафе. Друга популярна напитка с натурални съставки е разтворимото кафе с екстракт от активен въглен Black Latte.

А какво представлява бронираното кафе? В основата си, то е смес от кафе и масло. На външен вид бронираното кафе изглежда подобно на лате или капучино. Маслото добавя специфични свойства към ободряващите характеристики на обикновеното кафе и ви помага да запазите и подобрите фигурата си, докато пиете любимата си сутрешна напитка. То поддържа апетита ви и намалява желанието за глад сутрин. По този начин, една чаша от него би помогнала да засити апетита ви чак до обяд. Ако търсите начини за справяне с наднорменото тегло, то бронираното кафе определено може да е част от тях, заедно с правилен и контролиран хранителен режим.

Какво е Бронирано Кафе?

жена, прозорец, кафе

Успешният предприемачът от Силициевата долина Дейв Аспрей за пръв път представя идеята за бронирано кафе, след като дълги години се бори с наднорменото тегло. Той решава да промени напълно живота си и да живее здравословен начин на живот, като ‘биохаква’ тялото си. След пътуване в Тибет, Аспрей е вдъхновен от традиционния тибетски чай с масло от як. Той се връща в Щатите и започва експерименти с рецепти за напитки, които съдържат масло.

Виж Още: Водна Терапия за Активно Влизане във Форма

Така се появява бронираното кафе. През 2009г. Аспрей за първи път публикува рецептата за неговото приготвяне в блога си. Оттогава, то се превръща в абсолютен хит и днес дори много холивудски знаменитости се наслаждават на напитката. Аспрей пие бронирано кафе вместо да закусва и то му позволява да спести калории по следните начини:

 • Запазва бордостта и енергията;
 • Засища глада;
 • Подобрява умствения фокус;

Бронираното кафе е едва началото на пътя в здравословния свят на Аспрей. Ползвайки го за основа, той по-късно създава бронираната диета. Аспрей не е почитател на класическите диети и иска да създаде нещо революционно. Целта на този хранителен режим е да храни тялото и ума ви, докато ги пречиства от токсини и лоши навици. Аспрей се стреми да създаде диета, която да балансира кръвната захар и хормоните, докато увеличава енергията и конгнитивната функция на тялото. Той иска да спрете да броите калории, а да се храните по-добре от всякога.

Каква e Рецептата за Бронирано Кафе?

бронирано кафе, масло

Бронираното кафе е лесно за приготвяне в домашни условия. Не се нуждаете от специални кухненски инструменти или уреди, за да си приготвите вкусна чаша от него, с което да започнете деня си по правилен и здравословен начин. Все по-често хората говорят за него като за Кето Кафе. Това етака защото популярната Кето диета препоръчва деня да започне именно с него.

Съставките, от които се нуждаете за една чаша бронирано кафе са следните:

 • 1 чаша прясно изпечено кафе на зърна;
 • 1 супена лъжица средноверижен триглицерид, съдържащ се в палмовото или кокосовото масло;
 • 1 или 2 супени лъжици домашно био безсолно масло (или гхи – чисто индийско масло);
 • миксер или блендер.

Начин на Приготвяне:

Направете чаша кафе. После добавете към нея триглицеридите (под формата на палмово или кокосово масло) и домашното масло (или гхи). Разбъркайте заедно с блендер или миксер до получаването на кремообразна смес.

NB! Важно е да използвате миксер или блендер, а не просто да разбъркате кафето и маслата ръчно. По този начин, те няма да се смесят с кафето и ще останат на повърхността му.

Какви са Здравословните Ползи от Бронираното Кафе?

масло

Само по себе си, кафето съдържа ползи за вашето здраве. То спомага за намаляването на риска от сърдечни заболявания и рак. Сутрешната чаша пък повлиява на подобряването на умствения фокус и да се чувствате по-будни и внимателни.

Благодарение на триглицеридите в бронираното кафе, то става още по-здравословно. Триглицеридите, съдържащи се в палмовото и кокосовото масло, са такива със среднодълги вериги(средноверижни). В днешно време, техните полезни свойства стават все по-популярни, особено при органичните и био-продукти.

Това означава, че те се разграждат по-бързо и лесно в тялото, защото структурата им е по-къса. Те служат на тялото като натурална енергийна напитка, за разлика от разграждането като подкожни мазнини. По този начин бронираното кафе стимулира метаболизма и използва мазнините в тялото ви като източник на енергия.

След като отпиете от бронираното кафе, триглицеридите се придвижват право към черния дроб. Там те се разграждат и се изгарят за енергия веднага след приема. Принципът е подобен на кето диетата и бронираното кафе може да бъде част от нея, ако желаете да загубите тегло.

Има Ли Рискове от Пиенето на Бронирано Кафе?

кафе

Консумирането на големи количества наститени мазнини води до покачване на нивото на холестерола и риска от сърдечни заболявания. Триглицеридите, които се съдържат в този вид енергизираща напитка, се смятат за по-здравословни. То, обаче, се приема като заместител на обикновената закуска. Това би ви лишило от едно ядене през деня. Също това би довело до нарушаване на естествения баланс на хранителните вещества. Тази разновидност на кафето не съдържа всички нужни вещества, които биха се приели със закуската сутрин.

Съществуват и алтернативни решения за борба с наднорменото тегло, възползващи се от кето принципите. Едно от тях е Quickly Fitness, което се радва на положителни отзиви от много потребители. Също така то е много лесно за приготвяне. Всичко, от което се нуждаете е вода и чаша – прави се като всяка инстантна напитка.

Мнения за Бронираното Кафе за Отслабване във Форума на ‘БГ Мама’

Онлайн форумите на ‘БГ Мама’ за влизане във форма, както и мненията и отзивите на клиентите в тях, могат да ни помогнат да добием по-ясна представа за различните природосъобразни рецепти, като тази за бронираното кафе.

Тайната на неговия специфичен начин на повлияване на човешкия организъм се прие в начина на приготвяне. Оригиналното предписание и съставки, измислени от американеца Дейв Аспрей, вече получиха и своята българска вариация. Неин автор е Атанас Узунов.

Мненията за бронираното кафе за въздействие върху апетита във форумите на ‘БГ Мама’, споделят за следните положителни страни:

 • Вкусовите Му Качества Са Близки До Тези на Обикновеното Кафе;
 • Подходящо Е за Любителите на Топлата Тонизираща Напитка;
 • Може Да Повлияе Добре на Усещането за Ситост и Бодрост, Паметта и Концентрацията;

Nota Bene! Положителните отзиви и мнения за бронираното кафе не означават непременно, че не могат да възникнат промени на индивидуално ниво. Подхождайте внимателно, ако го пробвате за първи път!

Разбира се проверихме и форуми в други държави като Италия и Германия и там също хората са взели присърце да приготвят любимата си напитка за отслабване именно така. Всички отзиви изразяват задоволство от ползите и резултатите от приема а бронираното кафе.

Достъпна Ли Е Цената на Бронираното Кафе в България?

Бронираното кафе за отслабване не е продукт, който може да бъде закупен на определена цена от близкия супермаркет. Всеки трябва сам да си го забърка у дома. Стойността му може да варира, в зависимост от това, къде пазарувате. Някои от съставките му могат да бъдат и по-тежки за месечния бюджет. Такива са кокосовото и био-безсолното масло.

Можете да разчитате и на натурални алтернативи за влизане във форма, на които е достатъчно да добавите само гореща вода, за да са готови за консумация. Подобен вид продукт е кафето за повлияване на апетита с активен въглен Black Latte.

Бронираното Кафе за Отслабване на Атанас Узунов

Една чаша от питателната напитка е изключително полезна за вашето тяло, стига то да е приготвено по оригиналната рецепта. Така сочат и мненията и отзивите на милиони потребители по целия свят за бронираното кафе за отслабване на Атанас Узунов. Коментарите показват впечатленията на всеки – от обикновените хора до най-големите холивудски знаменитости. В България стана популярна местната рендиция на рецептата, която е малко по-различна от оригиналната. Някои дори я считат за далеч не толкова ефективна.

Ето няколко начина, чрез които оригиналното бронирано кафе подпомага за отслабването и влизането във форма:

 • Повлиява положително на апетита;
 • Добър източник на хранителни вещества, за да замести закуската;
 • Разгражда веществата по-бавно;

Какви Са Ползите от Бронираното Кафе?

Бронираното кафе носи много ползи за вашето тяло и здраве. Благодарение на маслата, добавени в него, то може да бъде полезно по следните начини:

 • Има свойства на антиоксидант и извлича вредните вещества от тялото, спомагайки детоксикацията;
 • Богато е на благоприятни за организма мазнини и протеини;
 • Стимулира метаболизма;
 • Енергизира тялото;

За да усетите ползите на бронираното кафе, може да опитате чаша, направена по оригиналната рецепта и да и се насладите изцяло.

Ах, Кафето Горещо Ми Е Най-Любимото Нещо!

приятелки

Като течност, която приемаме по няколко пъти всеки ден, кафето се е превърнало в незаменима част от живота на модерния човек.Това го прави много удобно за спомагането в борбата с наднорменото тегло. Съществуват немалко начини да бъде включено в диетата ви или седмичния ви хранителен план. В днешно време, бронираното кафеепросто един от изборите, които може да направите, за да включите този тип натурални продукти към здравословния си начин на живот. Но ако се нуждаете от значителна загуба на тегло – кафето не е единствената възможност пред вас.

Виж Още: Арганово Масло – Кое Го Прави Толкова Полезно?

Препоръчва се да се съчетае с диета и/или други мерки по ваш избор. Бронираното кафе може определено да допринесе положително на намаляването на вашето тегло. Възползвайте се от неговите качества, ако прецените, че то е нещото за вас!

Жени Сиракова

Едно мнение по „Бронирано Кафе – Помага ли за Изгарянето на Калории?

 1. Емилия Пенчева
  февруари 21, 2020 в 10:32 am

  Здравейте, чувала съм за чиста и мръсна Кето диета. Има ли разлика, когато пия бронираното кафе сутрин – към коя версия да се насоча?
  благодаря

  1. Жени Сиракова
   февруари 27, 2020 в 2:42 pm

   Здравейте г-жо Пенчева,
   темата е много интересна наистина. По принцип и двата вида мръсна и чиста кето диета се води, че постигат подобни резултати.
   Все пак здравословната храна и чистотот месо са по-подходящи имайки предвид цялостното здраве на огранизма.
   Ще разгледаме темата вследваща статия, за да можем по детайлно да опишем разликите.
   Лек ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *