Супер Храни за Топене на Мазнините

Научно доказано и медицински тествано е твърдението, че наличието на мазнини в областта на коремния пояс е не само естетически, но и здравословен проблем, който би могъл да доведе до редица нежелани и опасни последствие.

Това е така поради факта, че натрупаните мазнини се задържат около жизненоважните органи, затруднявайки тяхната нормална функция. Това би могло да се отрази негативно върху здравето ни, в редица аспекти – Високо кръвно налягане, диабет, затлъстял черен дроб и др.

Мнозина са факторите, които водят до натрупването на прекомерно количество мазнини в организма. Сред най-често срещаните са липсата на физическа активност, вредната храна и заседелият начин на живот, който повечето хора водят. Те нямат време и сили да прекарват часове във фитнеса, нито пък да готвят и консумират полезна и здравословна храна всеки ден.

Всеки се справя с проблема по различен начин. Едни прибягват до спазването на тежки диети, други приемат медикаменти, а трети дори се подлагат на пластична хирургия. В крайна сметка, всички тези варианти са нездравословни и дават само временни резултати.

Добрата новина е, че има някои популярни супер храни, които имат уникалната способност да топят мазнините по корема. Те са широкоразпространени и всеки средностатистически човек има достъп до тях.

В следващите няколко параграфа ще ви представим по-подробно описание на техните уникални способности и полезно действие върху организма и изгарянето на излишни калории от тялото. В случай че тази информация представлява интерес за вас, продължете да четете следващите редове до самия край.

Бадеми

Всеки трябва да знае, че бадемите имат богато съдържание на полезни и здравословни мазнини. Те са особено ефективни в случаите, когато организмът ни има нужда да понижи нивото на холестерол или да се пребори с високите нива на стрес. Те от своя страна са вредни, защото често ни карат да преяждаме.

Бадемите са известни и с високо съдържание на магнезий. Това означава, че редовната им консумация ще стимулира натрупването на мускулна маса.

В допълнение, високото съдържание на фибри стимулира храносмилането, което удължава периода на ситост, а едновременно с това успокоя и възпаленията.

Диня

В медицинските среди, а и не само, е известно, че динята е сред плодовете които имат голяма заслуга за топенето на мазнините по корема. Това се дължи на нейния състав, който е 91% вода, антиоксиданти, минерали и витамини. Всички те допринасят за изгарянето на излишните калории от тялото. В допълнение, консумацията на диня намалява апетита, а калориите, които съдържа са малко на брой.

Следва да се спомене и това че, че динята е отличен източник на витамин В комплекс и витамин С, както и на магнезий и калий.

Боб

Бобът също спада към супер храните за топене на мазнини. Той засища апетита, а същевременно спомага за по-бързото изгаряне на мазнини. Освен това, той е една от най-добрите храни за трупане на мускулна маса благодарение на богатото си съдържание на разтворими фибри. Редуцира и количеството на липидите, които се натрупват в артериите.

Бобът зарежда с енергия благодарение на протеините, с които захранва организма. Така той подобрява физическата издръжливост.

Краставица

В списъка със суперхраните, които изгарят мазнините, натрупани в областта на корема, попада и краставицата. Тя също е съставена от вода в по-голямата си степен. Нискокалорична е и стимулира горенето на калории, докато едновременно с това освежава организма.

Неслучайно, краставицата се включва в почти всички видове диети и хранителни режими. Тя съдържа и минерали, диетични фибри и витамини. Те стимулират извеждането на токсините и течностите от тъканите. Краставицата подобрява действието на храносмилателната система и поддържа кожата жизнена, тъй като съдържа витамин С, както и витамин В комплекс.

Домати

Доматите са храна богата на есенциални мазнини и ликопен. Редовната консумация на домати е в състояние значително да подобри нивото на липиди в кръвта. Освен това, те забързват метаболизма, което води до по-бързо и ефективно изгаряне на мазнините по корема. Доматите са богати и на витамини и антиоксиданти. Това на свой ред осигурява добра превенция срещу рак, сърдечно-съдови заболявания и др.

Ленено Семе

Този хранителен продукт е богат на омега-3 мастни киселини. Това е важно, тъй като те допринасят за изгарянето на излишните мазнини по тялото. Лененото семе е богато на фибри, които имат способността да контролират апетита и нивото на холестерол в кръвта. Освен това съдържа лигнани – субстанция, която разгражда мазнините по естествен път.

Овесена Каша

Това е един от най-здравословните източници на фибри, който бихте могли да включите в ежедневното си меню. Тази храна задоволява апетита и балансира захарта в кръвта. Захранва организма с енергия през целия ден и затова се препоръчва за закуска. Въпреки това, бихте могли да ядете овесена каша по всяко време на деня.

Сьомга

Сьомгата, въпреки че се счита за ‘тлъста’ риба, е много добър избор на супер храна, ако искате да стопите излишните килограми без да гладувате. Мастното съдържание на сьомгата увеличава усещането за ситост и ограничава поривите ви за хапване. Освен това, сьомгата е и богата на Омега-3 мастни киселини, лесно усвоими от организма. Те ускоряват горенето на калории и засилват метаболизма. Особено подходяща е, ако допълвате режима си със спорт, защото увеличава енергийните запаси и ги възобновява. Ако хапвате сьомга поне два пъти в седмицата, не просто ще сте пълни с енергия, но и ще отслабвате по-бързо.

Чисто „Постно“ Месо

Чистото месо е изключително богато на протеини и е сред храните с особено ниско съдържание на мазнини. То има ясно изразен термогенен ефект, т.е. предизвиква отделянето на повече енергия при процесите на храносмилане и усвояване. По този начин, постното месо ни помага да горим мазнини и калории по-бързо. В допълнение, то е богато на витамини и диетични елементи с антиоксидантни функции. Като консумираме постно месо, подобряваме цялостното състояние на имунната система, като така оставаме здрави през процеса на отслабване.

Това са някои от най-полезните и здравословни храни, които биха били идеална добавка към всеки хранителен режим, независимо от вашата възраст, пол и цели.

Всички гореспоменати хранителни източници са богати на полезни вещества, което ви гарантира здравословен живот и засилен процес на топене на мазнините не само по корема, но и на цялото тяло.

Жени Сиракова

3 коментара

  1. Силвия Андонова юни 8, 2017
  2. Лияна юни 8, 2017
  3. Теодоси Иларионов юни 12, 2017

Leave a Reply