Супер Храни за Топене на Мазнини

Време за четене: 7 min

Супер Храни за Топене на Мазнини

Научно доказано и медицински тествано е твърдението, че наличието на мазнини в областта на коремния пояс е не само естетически, но и здравословен проблем, който би могъл да доведе до редица нежелани и опасни последствия.

Това е така поради факта, че натрупаните мазнини се задържат около жизненоважните органи, затруднявайки тяхната нормална функция. Това би могло да се отрази негативно върху здравето ни, в редица аспекти – Високо кръвно налягане, диабет, затлъстял черен дроб и др.

Мнозина са факторите, които водят до натрупването на прекомерно количество мазнини в организма. Сред най-често срещаните са липсата на физическа активност, вредната храна и заседелият начин на живот, който повечето хора водят и вредните хранителни навици. Те нямат време и сили да прекарват часове във фитнеса, нито пък да готвят и консумират полезна и здравословна храна всеки ден.

Всеки се справя с проблема по различен начин. Едни прибягват до спазването на тежки диети,  които може да се окажат опасни за здравето, други приемат медикаменти, а трети дори се подлагат на пластична хирургия. В крайна сметка, всички тези варианти са нездравословни и дават само временни резултати.

Добрата новина е, че има някои популярни супер храни, които имат уникалната способност да топят мазнините по корема. Те са широкоразпространени и всеки средностатистически човек има достъп до тях. Някои от тях влизат и в състава на таблетките за засилване на метаболизма Keto Expert.

В следващите няколко параграфа ще ви представим по-подробно описание на техните уникални способности и полезно действие върху организма и изгарянето на излишни калории от тялото. Преди това обаче, ще се запознаем по-подробно с това какво всъщност представляват подкожните мазнини. Ще ви покажем и някои от най-ефикасните упражнения за тяхното елиминиране в проблемните зони – мазнини на корема, бедрата и т.н. В случай че тази информация представлява интерес за вас, продължете да четете следващите редове до самия край.

Здравословно хранене, диета

Какво Представляват Подкожните Мазнини – Обяснение

По своята същност се разграничават 2 различни вида мазнини – висцеларна мазнина и подкожна мазнина. Вторият вид обикновено е безобидна и се намира точно под кожата, в хиподермиса. Всъщност наличието на подкожна мазнина донякъде е полезно за тялото, тъй като тя го изолира и по този начин спомага поддържането на нормална телесна температура. Висцеларната мазнина е тази, която се натрупва около органите, въпреки че не се вижда отвън и е свързана с голям риск от развитието на множество болести. Загубата на висцеларна мазнина подобрява здравето.

Хората са склонни да натрупват както висцеларни, така и подкожни мазнини. Разбира се, всеки човек натрупва различно количество мазнини, в зависимост от начина си на живот, генетика, диети и редовни физически упражнения. И двата вида мазнини могат да бъдат трудни за редуциране, но това в никакъв случай не означава, че е невъзможно.

Основните причини за натрупване на излишно количество мазнини в тялото са:

 • Прекарване на дълго време в седнало положение;
 • Липса на достатъчно физическа активност през деня;
 • Наличие на малко количество мускулна маса в тялото;
 • Прием на повече калории, отколкото се изгарят за 24 часа;
 • При резистентност към инсулин и диабет.

Упражнения за Редуциране на Подкожните Мазнини

Упражнения, Подкожните Мазнини

Комбинацията от диета и физически упражнения, с цел горене на подкожни мазнини, се оказва най-добрият метод за тази цел. Въпреки това, не трябва да се пропуска и факторът психично здраве, който също играе важна роля за хората, които се опитват да редуцират мазнините в тялото си. Известно е, че хроничният стрес кара тялото постоянно да отделя хормон, наречен кортизол. Продължителното прекомерно отделяне на кортизол в организма може да попречи за свалянето на килограми. Овладяването на стреса ще ви помогне в усилията за освобождаване от натрупаните подкожни мазнини. Добрата новина в случая е това, че практикуването на регулярни физически упражнения доказано понижава нивата на стрес и освобождава мозъка от негативни мисли и енергия. Затова и е вярно твърдението че, изгарянето на подкожни мазнини изисква освобождаване на енергия под формата на калории, а това може да стане чрез редовни и подходяща физическа активност.

Ето някои от най-полезните физически упражнения за изгаряне на мазнини:

 • Кардио Тренировка – в тази специфична група се включват всички активности, които увеличават сърдечната честота без да включват друг вид натоварване върху тялото –  бягане, плуване, скачане на въже, велоергометър, ски тренажор и др. Идеята тук е едновременно да се поддържа максимално високо темпо, а в същото време да се стремите да издържите поне 15 минути в този режим на активност. Така активно се стимулира процесът по изгаряне на мазнините в тялото. Повечето съвременни уреди дори ви дават информация за това колко калории сте изгорили;
 • Анаеробна Активност – това е малко широко понятие, което включва разнообразни дейности като плуване, гребане, каране на ски, ролери и т.н. Освен това, тези спортове са много приятни и релаксират психиката. Редовната практика на някой от тях води до драстично топене на мазнини и бърза загуба на излишни килограми;
 • Силови Тренировки – тук вече идеята е да се вдигат тежести по определен начин, така че оптимално да се натоварват различните видове мускули. Най-големите и важни мускулни групи са гърди, крака, ръце и гръб. Със силовите тренировки се губят мазнини, а от друга страна се изгражда и нова мускулна маса.

Освен всичко гореспоменато бихме искали да ви дадем още един съвет тук. Става дума за консумирането на сладко. Известен факт е това, че въздействието на добавената захар върху тялото ви предизвиква сериозни вреди върху протичащите в него метаболитните процеси и върху вашето здраве. Когато консумирате храни и напитки, съдържащи големи количества добавена захар, черният дроб се насища с фруктоза, което претоварва функциите му и води до превръщане на излишните й количества в мазнини. Така се стимулира увеличаването на коремните мазнини, а това е нещо, което всеки би искал да избегне.

Супер Храни за Топене на Мазнините

Ето, че дойде ред и на основната тема на тази статия. В редовете по-долу ще ви представим някои от най-подходящите и полезни супер храни за топене на излишни мазнини. Можете да обогатите с тях менюто си като ги включвате по-често в храната, която консумирате ежедневно. В тази връзка, разбира се, може да се съсредоточите върху тези продукти, които са най-вкусни и приятни за вас. Освен това, намерете интересни и разнообразни рецепти, които да ви покажат нови начини за обработка на любимата храна. По този начин няма да имате усещането, че се храните еднообразно.

Бадеми

бадемиВсеки трябва да знае, че бадемите имат богато съдържание на полезни и здравословни мазнини. Те са особено ефективни в случаите, когато организмът ни има нужда да понижи нивото на холестерол или да се пребори с високите нива на стрес. Те от своя страна са вредни, защото често ни карат да преяждаме.

Бадемите са известни и с високо съдържание на магнезий. Това означава, че редовната им консумация ще стимулира натрупването на мускулна маса.

В допълнение, високото съдържание на фибри стимулира храносмилането, което удължава периода на ситост, а едновременно с това успокоя и възпаленията.

Виж Още: 5 Най-Необичайни Начина за Справяне с Наднорменото Тегло

Диня

Диня за горене на мазниниВ медицинските среди, а и не само, е известно, че динята е сред плодовете които имат голяма заслуга за топенето на мазнините по корема. Това се дължи на нейния състав, който е 91% вода, антиоксиданти, минерали и витамини. Всички те допринасят за изгарянето на излишните калории от тялото. В допълнение, консумацията на диня намалява апетита, а калориите, които съдържа са малко на брой.

Следва да се спомене и това че, че динята е отличен източник на витамин В комплекс и витамин С, както и на магнезий и калий.

Боб

Боб, суперхранаБобът също спада към супер храните за топене на мазнини. Той засища апетита, а същевременно спомага за по-бързото изгаряне на мазнини. Освен това, той е една от най-добрите храни за трупане на мускулна маса благодарение на богатото си съдържание на разтворими фибри. Редуцира и количеството на липидите, които се натрупват в артериите.

Бобът зарежда с енергия благодарение на протеините, с които захранва организма. Така той подобрява физическата издръжливост.

Не на последно място, някои от най-вкусните рецепти от традиционната българска кухня използват боба за основна съставка. Следователно, ще се храните не само полезно, но и много вкусно.

Краставица

КраставицаВ списъка със суперхраните, които изгарят мазнините, натрупани в областта на корема, попада и краставицата. Тя също е съставена от вода в по-голямата си степен. Нискокалорична е и стимулира горенето на калории, докато едновременно с това освежава организма.

Неслучайно, краставицата се включва в почти всички видове диети и хранителни режими. Тя съдържа и минерали, диетични фибри и витамини. Те стимулират извеждането на токсините и течностите от тъканите. Краставицата подобрява действието на храносмилателната система и поддържа кожата жизнена, тъй като съдържа витамин С, както и витамин В комплекс.

Домати

Домати против мазниниДоматите са храна богата на есенциални мазнини и ликопен. Редовната консумация на домати е в състояние значително да подобри нивото на липиди в кръвта. Освен това, те забързват метаболизма, което води до по-бързо и ефективно изгаряне на мазнините по корема. Доматите са богати и на витамини и антиоксиданти. Това на свой ред осигурява добра превенция срещу рак, сърдечно-съдови заболявания и др.

Ленено Семе

Този хранителен продукт е богат на омега-3 мастни киселини. Това е важно, тъй като те допринасят за изгарянето на излишните мазнини по тялото. Лененото семе е богато на фибри, които имат способността да контролират апетита и нивото на холестерол в кръвта. Освен това съдържа лигнани – субстанция, която разгражда мазнините по естествен път.

Овесена Каша

Овесена Каша премахва подкожни мазниниТова е един от най-здравословните източници на фибри, който бихте могли да включите в ежедневното си меню. Тази храна задоволява апетита и балансира захарта в кръвта. Захранва организма с енергия през целия ден и затова се препоръчва за закуска. Въпреки това, бихте могли да ядете овесена каша по всяко време на деня.

Най-здравословната рецепта за овесена каша е тази, при която добавяте няколко супени лъжици кисело мляко към 1-2 лъжици с овесени ядки. За повече вкус може да добавите малко мед, а от време на време и по малко от някое любимо плодово сладко.

Сьомга

Сьомгата, въпреки че се счита за ‘тлъста’ риба, е много добър избор на супер храна, ако искате да стопите излишните килограми без да гладувате. Мастното съдържание на сьомгата увеличава усещането за ситост и ограничава поривите ви за хапване. Освен това, сьомгата е и богата на Омега-3 мастни киселини, лесно усвоими от организма. Те ускоряват горенето на калории и засилват метаболизма. Особено подходяща е, ако допълвате режима си със спорт, защото увеличава енергийните запаси и ги възобновява. Ако хапвате сьомга поне два пъти в седмицата, не просто ще сте пълни с енергия, но и ще отслабвате по-бързо.

Чисто Месо

Чисто МесоЧистото месо е изключително богато на протеини и е сред храните с особено ниско съдържание на мазнини. То има ясно изразен термогенен ефект, т.е. предизвиква отделянето на повече енергия при процесите на храносмилане и усвояване. По този начин, постното месо ни помага да горим мазнини и калории по-бързо. В допълнение, то е богато на витамини и диетични елементи с антиоксидантни функции. Като консумираме постно месо, подобряваме цялостното състояние на имунната система, като така оставаме здрави през процеса на отслабване.

супер храни, отслабване

Това са някои от най-полезните и здравословни храни, които биха били идеална добавка към всеки хранителен режим, независимо от вашата възраст, пол и цели. Съчетайте консумацията на тези полезни продукти с различни видове физическа активност спрямо личните ви предпочитания. Така не само ще ускорите драстично процесите по топене на излишни мазнини, но и ще усетите разтоварване от ежедневния стрес, с който се сблъскваме постоянно.

Всички гореспоменати хранителни източници са богати на полезни вещества, което ви гарантира здравословен живот и засилен процес на топене на мазнините не само по корема, но и на цялото тяло. Ако искате да забързате процеса по вталяване и достигане на желаната фигура – добавете към режима си Go Slim. Ще останете изненадани, че какаото и шоколадът могат да бъдат толкова полезни в борбата с наднорменото тегло!

Жени Сиракова

3 мнения по „Супер Храни за Топене на Мазнини

 1. Силвия Андонова
  юни 8, 2017 в 7:44 am

  В началото си мислех, че да се храниш така, че да топиш мазнините, значи да се подложиш на някоя от онези безумни 90-дневни диети с катастрофален йойо ефект. После научих за т.нар. суперхрани и си изградих меню, което е богато, не изисква от мен да гладувам и ми набавя всички вещества, необходими за доброто функциониране на организма ми, а редукцията на теглото е осезаема. Евала, че информирате хората за тази възможност! Българинът все още не се е заинтересовал активно от темата, малко е информацията като тази, достъпна на български!

 2. Лияна
  юни 8, 2017 в 9:47 am

  Трябва да пробвам някои от тези храни! Освен, че са изключително вкусни, се радвам да разбера, че могат д бъдат полезни и вталяващи. Исках също така и да кажа, че от една седмица съм на сашетата CocoSlimmer за отслабване и вече съм с 2-3 килограмчета по-малко от преди. Не мога да ви опиша, колко съм доволна от ефекта! Продължавам смело да го приемам всеки ден.

 3. Теодоси Иларионов
  юни 12, 2017 в 1:50 pm

  Здравейте! От години се боря с наднорменото тегло, но без особен резултат. При последното ми посещение при личния лекар, тя ми препоръча да прочета една статия и след това по пощата намерих линк към вашия сайт. Наистина благодаря и на нея и на вас за страхотния и изключително полезен материал. Освен това, реших да поръчам и Ecoslim, за да засиля ефекта от храненето с полезна храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *