Как да Премахнем Симптомите на Остеоартрит?

симптоми остеоартритПроблемите, свързани с развиването на остеоартрит, засягат няколко десетки милиона души по света. Толкова са страдащите от заболяването. Към момента съвременната медицина е успяла да установи, че той се дължи на износването на ставния хрущял, но може да се появи и вследствие на възпалителни процеси. Най-често болките са в областта на шийния прешлен, гръбнака, ходилата, колената и ръцете, тъй като там се намират най-динамичните зони. Пазарът предлага различни средства за справяне с парещите усещания, които правят движението трудно, но природата и утвърдените с години практики също могат да бъдат изключително полезни.

Съществуват няколко основни практики, които биха имали изключително ползотворно влияние върху симптомите на остеоартрита. Те не могат да заместят мнение на лекар-специалист, но редовното им прилагане би могло да спомогне за облекчаване на честотата на болезнени спазми и крампи. Такъв е световно известният HondroStrong, които успокоява болката в ставите и кръста.

Знаете ли, че …?

Макар и липсата на физическа активност да води до мускулна атрофия, най-добре е, особено, ако практикуващият ги страда от по-тежките форми на остеоартрит, те да бъдат по-леки и изрично съобразени с предварително мнение от практикуващ доктор. Раздвижване на ставите със сигурност трябва да има, но то трябва да е подходящо за заболяването.

Много хора не знаят, но един от първите симптоми на остеоартрита е рязката болка при внезапно движение. Това се дължи на факта, че износената става се е сгънала прекалено рязко. Обикновено минава след няколко минути, стига човек да има възможността да седне и да отпусне чувствителната зона.

Ако на заболяването не се обърне необходимото внимание, то това ще доведе единствено до неговото задълбочаване и превръщането му не само в хронично, но и в постоянен спътник на индивида. Може дори да се прояви една от тежките му фази – подаграта.

По-долу ще дадем няколко полезни съвета за премахване на симптомите на остеоартрит.

Свежо и Балансирано Меню

балансирана хранаНатрупването на наднормено тегло не се отразява добре на ставите. Те биват допълнително натоварени, което води до обездвижване и мускулна атрофия. Спазването на подходяща диета или хранене според специализиран хранителен режим е ключово, но трябва да бъде съобразено с лекарски съвет.

Може да се наложи и да се направи кръвна картина, за да може да бъде определен правилният тип хранителни продукти за конкретния организъм. Като цяло се препоръчват богатите на протеини и витамини стоки, както и риби, наситени с Омега-3 мастни киселини.

Ежедневно Раздвижване и Упражнения

упражнения, жениПо-горе споменахме, че подходящите физически упражнения за успокояване на симптомите на остеоартрит е най-добре да бъдат съобразени с експертно мнение, за да нямат те по-скоро негативно влияние.

Лекарите и физиотерапевтите най-често предписват практики, свързани с раздвижването на ставите. Такива могат да бъдат и най-семплите йога упражнения, които всеки може да извърши сам в домашни условия.

Трябва да се внимава, обаче, тъй като хрущялите не бива да се пренатоварват. Има сериотна опасност симптомите да се изострят, ако това се случи. Физическите упражнения задължително трябва да са съпроводени с време за почивка след това.

Препоръчително краката да се държат отпуснати на високо място, за да бъде възстановено нормалното кръвообращение.

Топлинно Третиране на Засегнатите Места

болка в коляноУстановено е, че топлинната терапия може да има положителен ефект върху симптомите на остеоартрит. Обикновено се счита, че поставянето на нагрята кърпа върху болезнената област е по-препоръчително от обработката със студена такава, но това зависи най-вече от типа и степента на проблема.

В случай на надута и задържаща вода тава, върху мястото следва да се постави компрес, накиснат в хладна вода, тъй като ще спомогне за спадането на отоко. Острите болки пък се тушират най-вече с топла или гореща кърпа.

Отделете Време за Редовна Почивка

релакс, стол, женаСтресът и забързаният начин на живот са една от най-честите причини за появата на остеоартрит. Постоянното напрежение върху ставата води и до нейното изхабяване. Отделеното време за релакс и отпочиване може само да помогне.

Когато тялото се отпусне и остане в покой не само възстановява силите си, но и мускулите също се отпускат. Острите болки постепенно отслабват, а човек събира сили, за да се справи с обичайните си, ежедневни задължения.

Покоят и качественият сън са ключови за възстановяването от всяко едно заболяване, не само от остеоартрита. То е не само приятно, но и важно за душевния и физически баланс в организма.

Носенето на Удобни Обувки

удобни обувкиВече установихме, че постоянният натиск в засегнатата зона само обостря симптомите на остеоартрита. Правилният подбор на обувки е важен не само за тези, които са развили това заболяване в областта на краката и ходилата, а за всички. Освен това по този начин може да избегнете появата на варикозни вени.

Краката понасят цялата тежест на телата ни и са отговорни за нашата ежедневна мобилност. Когато те не се чувстват комфортно – целият организъм страда, а движенията стават крайно болезнени.

Затова и хората не трябва да се свенят, а да инвестират колкото срества трябва в удобни и подходящи за свободно движение обувки. Те ще бъдат верен спътник през цялото време!

Редовни Масажи на Тялото

Остеоартрит, артрит, жена, масажДори и да не страдате от остеоартрит, опасността от разтягане на мускул или пренатоварване на става си остава. Масажите могат да бъдат подходящи както като превантивна, така и като отпускаща практика.

Те, естествено, е добре да бъдат съобразени с експертен лекарски съвет. Основно правило при остеоартрита е, че върху съответната област от тялото не трябва да се оказва прекалено силен натиск.

Движенията трябва да бъдат нежни и масажиращи, целта им е да загряват, а не да причиняват болка. Известно е, че етеричните масла от джинджифил, розмарин, евкалипт и арника имат положителен ефект, тъй като проникват дълбоко в кожата и успокояват значително болката и спазмите. Може да пробвате и акупресура за облекчаване на симптомите.

По-Здравословен Живот – Средство за Борба с Остеоартрита!

симптоми остеоартрит

Трябва да се има предвид, че здравословният режим на хранене, както и съобразяване на начина на живот с утвърдени практики, които са близо до Природата, могат да бъдат решение на болезненеите симптоми на остеоартрита.

Добре е те да са съобразени с лекарско мнение, но повечето натуралистични и организни методики за поддържане на добро здраве са известни с позитивното си въздействие върху човешкото тяло. Подобен ефект има и натуралния гел за ставни болки FlexumGel.

Жени Сиракова

Leave a Reply