6 Лесни Метода за Пречистване от Токсините

Време за четене: 4 min

детоксикация, пречистване от паразити и токсиниИскате да се подложите на пълна детоксикация на организма? Желаете да изчистите тялото си от токсините?

Тайната към постигане на това се крие в познатите на всички плодове и зеленчуци. Те са изцяло натурален метод за постигане на хармония между духа и тялото.

Токсините са отпадъчни и вредни вещества, които се натрупват в човешкото тяло. Те могат да бъдат разделени на вътрешни, които са причинени от преяждане, натрупването на мъртви клетки или постепенно наслоени токсини, вредни вещества, отрови, образувани в стомаха, отлагания от лекарства, недобре усвоени минерали и мн. др.

Външните паразити се образуват вследствие на влиянието на редица фактори върху организма, сред които попада ежедневния сблъсък с дим, смог, замърсен въздух и т.н.

Тези токсини се натрупват в човешкото тяло, тъй като концентрацията им става прекалено силна и отговорните отделителни органи от типа на бъбреците, кожата и белите дробове не успяват да ги премахне напълно и с достатъчно бързи темпове.

Ето как, по няколко лесни за изпълнение метода, можем да помогнем на тялото си да се отърве от вредните за нашето здраве микроорганизми и бактерии – ако разбира се не ви се влагат пари в препарати като Wortex.

1) Богати на Витамини Храни

салатаПървата стъпка винаги е най-важна, а в случая тя е да се променят нездравословните хранителни навици и изборът на продукти да бъде съсредоточен върху умното и балансирано хранене.

С цел максимално бързо и ефикасно освобождаване от вредните токсини, горещо се препоръчва включването на артишок и аспержи към диетичния режим и ежедневните хранения.

Те спомагат за значителното подобряване на основните функции на бъбреците, сред които попадат успешното извеждане на течности от организма, или т. нар. Диуреза, както и филтриране на микроорганизми, вредни и отпадъчни вещества, които могат да имат негативно влияние върху организма.

Друг изключително полезен зеленчук са броколите. Те притежават много високо съдържание на фибри, както и няколко изключително значими антиоксиданта, и висока концентрация на Витамин C.

Цитрусови Плодове…

цитрусиПриемът на цитрусови плодове е от изключителна важност, както за успешното пречистване на организма от токсини и паразити, така и за поддържането на цялостния тонус и усещане за здраве и жизненост.

Богатите на Витамин C цитрусови плодове имат не само филтрираща функция, така и способността успешно да защитават чернодробните клетки.

Басмати оризът е лесен за храносмилане, както и копъра, който стимулира функцията на червата и стимулира естествения процес диуреза. Чесънът е не само популярно средство за прогонване на вампири в митологията и съвременните градски легенди, но и съвършеният натурален антибиотик, който спомага за пълната детоксикация на организма.

Чайовете от джинджифил, глухарче и алое вера също се окачват безценни съюзници на здравия дух в здравото тяло, тъй като имат силно пречистващо действие.

Не на последно място по важност се нарежда и цялостното изключване от хранителния режим на храни, преминали термична обработка пържене, алкохол, безалкохолни напитки, червено месо, значително ограничаване на употребата на сол и захар.

Само чрез консумация на правилните храни може да се стигне до ползотворно и дълготрайно изчистване на организма от вредни вещества и токсини. Разбира се съществуват и други помощни методи, на които да се доверим, като капсулите Wortex или антипаразитните капки CleanForte.

2) Редовен Прием на Течности

течности, водаНужни количество вода на ден с цел правилното извеждане на вредните вещества от организма е 2 литра. Така, по естествен начин се елиминират повечето от токсините, натрупани през деня и се поддържат здрави важни органи от типа на черния дроб и бъбреците.

Препоръчително е редовното пиене на чаша хладка вода, особено рано сутрин, веднага след събуждане. По този начин се спомага за ползотворното освобождаване от паразитите, натрупани предната вечер.

Ако се добавят и няколко капки лимонов сок към водата, дейността на черния дроб ще се нормализира и подобри.

3) Практикуване на Спорт и Физически Дейности

ябълка, бутилка водаСпортът е едно от най-ефективните средства за защита и освобождаване на организма от токсини, паразити и вредни вещества по естествен път, тъй като те го напускат чрез процеса на потене.

Най-добрите резултати се постигат, ако физическата активност се практикува на открито, включвайки дейности от типа на: джогинг, плуване, бягане, колоездене, или просто приятна и енергична разходка на открито всеки ден в продължение на половин час.

4) Йога Упражнения

Повечето хора дори не осъзнават, че не умеят да дишат по правилен начин. Вдишването на т.нар. пресекулки състарява преждевременно човешкия организъм и клетките, които го изграждат.

Този грешен начин на дишане лишава тялото от кислород, от който толкова много се нуждае и това неминуемо води до натрупване на токсини. Йога упражненията се считат за добро решение за този вид проблем.

Успешно може да бъде приложена техниката Пранаяма, която представлява контрол на “прана”, или вътрешната духовна енергия, чрез контролирано и извършено по правилен начин вдишване.

Съществуват три нейни основни разновидности: Бастрика, Капалабати и Нади Шодан пранаяма. Те позволяват успешното отделяне на вредни вещества от типа на въглероден диоксид от тялото, като в същото време се засилва притока на чист кислород към целия организъм.

Тези практики спомагат и за ускоряването на циркулацията на кръвта, тонизирането на действието на стомаха и подобряването на здравината и еластичността на стените на белите дробове.

5) Цялостен Скраб на Кожата

Цялостният скраб на кожата на тялото е семпла процедура, който успешно премахва мъртвите клетки от горния слой на епидермиса, като същевременно стимулира лимфната и имунната система, с цел улесняването на процеса по извеждане на токсини.

Избира се достатъчно голяма четка с подходящ вид косми, която трябва да бъде вещо почиствана след приключването на обработката на даден участък от кожата. Обикновено се започва от краката и се продължава с гърба и корема.
Процедурата не отнема повече от десет-петнадесет минути, а след нея е препоръчителен горещ и продължителен освежаващ душ.

6) Посещения в Сауна и Турска Баня

Сауната или гореща вана, по-известен като турска баня, са две практики за прочистване на външната част на тялото, известни още от древността. Те притежават и релаксиращи и хармонизиращ ефект, както и прочистват кожата в дълбочина, премахвайки малките отпадъчни частици и токсини.

Изключително полезни са и при наличието на проблеми със сърцето и високо кръвно налягане.

Природата – Най-Добрата Лечителка

Когато човек желае да извърши цялостна детоксикация и пречистване на организма от токсини, бактерии и вредни вещества, може да разчита изцяло на природосъобразните и изпитани от времето методи, които бяха описани по-горе.

Те не само спомагат за успешното извеждане на паразити от организма, но и подобряват тонуса, настроението и различните жизненоважни функции на организма. Тези ефекти са постижими и с натуралното средство за детоксикация антипаразитните капки CleanForte.

Жени Сиракова

3 мнения по „6 Лесни Метода за Пречистване от Токсините

 1. Лара
  юни 8, 2017 в 9:51 am

  Толкова много методи за пречистване от токсините, направо да се зачуди човек как е живял и оцелял досега… За много от тях не знаех, но вече ще ги практикувам редовно. Йогата например – даже с удоволствие. Течности винаги съм обичала да пия повечко, хихи. Човек трябва да се поддържа хидратиран. Исках да попитам и за EcoSlim как мога да поръчам? Хареса ми статията за него и искам да се възползвам от ефектите му!

 2. Силвия П.
  юни 9, 2017 в 2:09 pm

  Страхотна информация! Принципно не съм от хората, които издържат на водни диети и подобните му, затова като искам да се пречиствам, разчитам на продукти като Detoxic. В съчетание с тези съвети, сигурно ще е още по-ефективно. Имаме нужда от повече такива статии с идеи, за да живеем по-добре и по-здраво! Не спирайте да ги пишете, чета ви с голям интерес!

 3. Неда Апостолова
  юни 12, 2017 в 2:02 pm

  Здравейте!
  Исках да споделя, че благодарение на тази статия и на целия сайт като цяло, успях да намеря перфектното решение за здравословните проблеми, които имам напоследък. Закупих Detoxic и наистина не мога да ви опиша колко по-добре се чувствам сега.