6 Лесни Метода за Пречистване от Токсините

Време за четене: 6 min

Пречистване от ТоксинитеИскате да се подложите на пълна детоксикация на организма? Желаете да изчистите тялото си от токсините?

Тайната към постигане на това се крие в познатите на всички плодове и зеленчуци. Те са изцяло натурален метод за постигане на хармония между духа и тялото.

Токсините са отпадъчни и вредни вещества, които се натрупват в човешкото тяло. Те могат да бъдат разделени на вътрешни, които са причинени от преяждане, натрупването на мъртви клетки или постепенно наслоени токсини, вредни вещества, отрови, образувани в стомаха, отлагания от лекарства, недобре усвоени минерали и мн. др.

Външните паразити се образуват вследствие на влиянието на редица фактори върху организма, сред които попада ежедневния сблъсък с дим, смог, замърсен въздух и т.н.

В тази статия ще ви предоставим информация относно ползите от пречистването на тялото. Ще разгледаме и няколко конкретни лесни за изпълнение метода, с които можем да помогнем на тялото си да се отърве от вредните за нашето здраве микроорганизми и бактерии – ако разбира се не ви се влагат пари в препарати като Wortex.

Наистина ли програмите за детоксикация са добри за нас? Изглежда, че има еднакво количество предупреждения и препоръки за детоксикация, което може да го направи объркващо асимилирането на цялостната информация. Въпреки че е възможно да се объркате, стига да го направите правилно, ще си помагате по няколко различни начина. Ето кратко описание на някои от ползите, които можете да очаквате, като следвате някои от по-добре организираните програми за детоксикация на организма

Ползите от пречистването на тялото от токсини са:

пречистването на тялото от токсини

 1. Повишава Енергията и Тонуса

Много последователи на програмата за детоксикация съобщават, че се чувстват по-енергични. Това би имало смисъл, защото докато се подлагате на детокс, спирате притока на вредни вещества, които са ви накарали да се нуждаете от пречистване на първо място. Като изключите захарта, кофеина, трансмазнините, наситените мазнини и ги замените с пресни плодове и зеленчуци, ще получите естествен енергичен тласък, който идва без странични ефекти и неприятни усещания. Жизненоважно е да останете добре хидратирани, докато сте в процес на детоксикация. Това ще ви позволи да усещате повишени нива на енергия. Съветваме ви да опитате и био-капсулите за детокс Paraxan за още по-цялостно пречистване на организма.

 1. Освобождава Тялото от Излишни Вещества и Бактерии

Най-голямата полза, свързана с извършването на пълна детоксикация, е да позволите на тялото да се отърве от всички излишни отпадъци, които е съхранявало. Повечето програми за детоксикация са предназначени да стимулират тялото да се прочисти, помагайки на черния дроб да осъществи своята функция, както и на бъбреците и дебелото черво. Почистването на дебелото черво е важна част от процеса на детокс, защото тези бактерии и токсини трябва да излязат от тялото. Придържането към плодове и зеленчуци дори след приключване на програмата за детоксикация е добър начин да поддържате нещата в движение. Можете да ускорите цялостния процес и с помощта на ефикасни био-продукти като Germivir например.

 1. Помага при Отслабване

Лесно е да се види как една добра диета за детоксикация би ви накарала да отслабнете в краткосрочен план, но по-здравословният начин да погледнете това би било да установите дългосрочни хранителни навици и да се отървете от нездравословните такива. Много пъти хората се фокусират върху драстичното намаляване на калориите и бързото отслабване, особено при по-нашумелите диети за отслабване. Но тези краткосрочни резултати няма да продължат, ако не решите да замените лошите храни с по-здравословни и не използвате новооткритата си енергия, за да тренирате повече и да бъдете по-активни като цяло. За постигане на отслабване с детокс можете да опитате и био-капките Detoxin.

 1. По- силна Имунна Система

Когато подлагате организма си на детокс, вие освобождавате органите си и им помагате да функционират по начина, по който трябва. Това води до укрепване на имунната система, тъй като ще можете да усвоявате по-добре хранителните вещества, включително витамините. Много от билките, които приемате по време на детоксикация, ще помогнат на лимфната система, която играе голяма роля за поддържането на крепко и стабилно здраве. Много програми за детоксикация също се фокусират върху леки упражнения, които спомагат за циркулацията на лимфната течност през тялото и му помагат да се дренира, укрепвайки имунната система по време на процеса. Anti-Parasite Herbal Tea е средство, което може да ускори всички тези ползи още повече.

5 Начина за Детокс – Сбогом на Токсините!

 1. Свежа и Стегната Кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, така че има смисъл в това да се подложим на детокс само и само да подобрим нейното състояние и външен вид. Един от начините да подпомогнете усилията си за детоксикация е да вземете сауна, за да стимулирате тялото да изкара повечето налични токсини като пот през дермата. По този начин тя става и по-чиста, по-гладка, а пречистването на тялото също е налице. Детоксикацията може да помогне и при акне, въпреки че състоянието може да се влоши, преди да се подобри, тъй като токсините се освобождават и през кожата. Може да усетите симптоми като сърбеж и дразнене, но това е част от процеса и е знак, че сте на прав път със своята програма.

 1. Насърчава здравословни промени

Трудно е да промените дългогодишните навици, особено ако са вредни. Това може да звучи злоумишлено, но е факт. Консумацията на вредна храна, пиенето на алкохол и тютюнопушенето са от онези неща, от които се отвиква най-трудно. Едно цялостно пречистване на тялото е един от начините да поставите разграничителна линия между старите и новите си навици. Ако имате пристрастеност към захар, кофеин, пържени или хрупкави храни, можете да използвате програма за детоксикация, която да ви помогне да се справите с тези зависимости. Често, ако просто се опитате да спрете да ядете тези храни или да пиете тези напитки, ще имате ограничен успех и ще се върнете към старите си навици сравнително скоро. Но ако пречистите тялото и замените тези храни с по-здравословен избор, е по-вероятно да постигнете дълготраен успех. Затова опитайте и някой натурален продукт за детокс като Vermixin – капсули, които съдържат билкова формула.

Методи за Пречистване от Токсините

Дойте време да обърнем внимание и на тях – 6-те лесни метода за детокс в домашни условия, които сме подбрали специално за вас. Помислете добре на кой от тях да заложите и се подложете на едно приятно цялостно пречистване на тялото от токсини и бактерии.

1) Богати на Витамини Храни

Богати на Витамини ХраниПървата стъпка винаги е най-важна, а в случая тя е да се променят нездравословните хранителни навици и изборът на продукти да бъде съсредоточен върху умното и балансирано хранене.

С цел максимално бързо и ефикасно освобождаване от вредните токсини, горещо се препоръчва включването на артишок и аспержи към диетичния режим и ежедневните хранения.

Те спомагат за значителното подобряване на основните функции на бъбреците, сред които попадат успешното извеждане на течности от организма, или т. нар. Диуреза, както и филтриране на микроорганизми, вредни и отпадъчни вещества, които могат да имат негативно влияние върху организма.

Друг изключително полезен зеленчук са броколите. Те притежават много високо съдържание на фибри, както и няколко изключително значими антиоксиданта, и висока концентрация на Витамин C.

Цитрусови Плодове

Приемът на цитрусови плодове е от изключителна важност, както за успешното пречистване на организма от токсини и паразити, така и за поддържането на цялостния тонус и усещане за здраве и жизненост.

Богатите на Витамин C цитрусови плодове имат не само филтрираща функция, така и способността успешно да защитават чернодробните клетки.

Басмати оризът е лесен за храносмилане, както и копъра, който стимулира функцията на червата и стимулира естествения процес диуреза. Чесънът е не само популярно средство за прогонване на вампири в митологията и съвременните градски легенди, но и съвършеният натурален антибиотик, който спомага за пълната детоксикация на организма.

Чайовете от джинджифил, глухарче и алое вера също се окачват безценни съюзници на здравия дух в здравото тяло, тъй като имат силно пречистващо действие.

Не на последно място по важност се нарежда и цялостното изключване от хранителния режим на храни, преминали термична обработка пържене, алкохол, безалкохолни напитки, червено месо, значително ограничаване на употребата на сол и захар.

Само чрез консумация на правилните храни може да се стигне до ползотворно и дълготрайно изчистване на организма от вредни вещества и токсини. Разбира се съществуват и други помощни методи, на които да се доверим, като Detoxin или антипаразитните капки CleanForte.

2) Редовен Прием на Течности

Течности за детоксНужни количество вода на ден с цел правилното извеждане на вредните вещества от организма е 2 литра. Така, по естествен начин се елиминират повечето от токсините, натрупани през деня и се поддържат здрави важни органи от типа на черния дроб и бъбреците.

Препоръчително е редовното пиене на чаша хладка вода, особено рано сутрин, веднага след събуждане. По този начин се спомага за ползотворното освобождаване от паразитите, натрупани предната вечер.

Ако се добавят и няколко капки лимонов сок към водата, дейността на черния дроб ще се нормализира и подобри.

3) Практикуване на Спорт и Физически Дейности

Спорт и Физически ДейностиСпортът е едно от най-ефективните средства за защита и освобождаване на организма от токсини, паразити и вредни вещества по естествен път, тъй като те го напускат чрез процеса на потене.

Най-добрите резултати се постигат, ако физическата активност се практикува на открито, включвайки дейности от типа на: джогинг, плуване, бягане, колоездене, или просто приятна и енергична разходка на открито всеки ден в продължение на половин час.

4) Йога Упражнения

Йога УпражненияПовечето хора дори не осъзнават, че не умеят да дишат по правилен начин. Вдишването на т.нар. пресекулки състарява преждевременно човешкия организъм и клетките, които го изграждат.

Този грешен начин на дишане лишава тялото от кислород, от който толкова много се нуждае и това неминуемо води до натрупване на токсини. Йога упражненията се считат за добро решение за този вид проблем.

Успешно може да бъде приложена техниката Пранаяма, която представлява контрол на “прана”, или вътрешната духовна енергия, чрез контролирано и извършено по правилен начин вдишване.

Съществуват три нейни основни разновидности: Бастрика, Капалабати и Нади Шодан пранаяма. Те позволяват успешното отделяне на вредни вещества от типа на въглероден диоксид от тялото, като в същото време се засилва притока на чист кислород към целия организъм.

Тези практики спомагат и за ускоряването на циркулацията на кръвта, тонизирането на действието на стомаха и подобряването на здравината и еластичността на стените на белите дробове.

5) Цялостен Скраб на Кожата

Цялостният скраб на кожата на тялото е семпла процедура, който успешно премахва мъртвите клетки от горния слой на епидермиса, като същевременно стимулира лимфната и имунната система, с цел улесняването на процеса по извеждане на токсини.

Избира се достатъчно голяма четка с подходящ вид косми, която трябва да бъде вещо почиствана след приключването на обработката на даден участък от кожата. Обикновено се започва от краката и се продължава с гърба и корема.Процедурата не отнема повече от десет-петнадесет минути, а след нея е препоръчителен горещ и продължителен освежаващ душ.

6) Посещения в Сауна и Турска Баня

Сауна и Турска БаняСауната или гореща вана, по-известен като турска баня, са две практики за прочистване на външната част на тялото, известни още от древността. Те притежават и релаксиращи и хармонизиращ ефект, както и прочистват кожата в дълбочина, премахвайки малките отпадъчни частици и токсини.

Изключително полезни са и при наличието на проблеми със сърцето и високо кръвно налягане.

Природата – Най-Добрата Лечителка

Когато човек желае да извърши цялостна детоксикация и пречистване на организма от токсини, бактерии и вредни вещества, може да разчита изцяло на природосъобразните и изпитани от времето методи, които бяха описани по-горе.

Те не само спомагат за успешното извеждане на паразити от организма, но и подобряват тонуса, настроението и различните жизненоважни функции на организма. Тези ефекти са постижими и с натуралното средство за детоксикация антипаразитните капки CleanForte.

Когато се подложите на диета за детоксикация или на цялостен детокс, вие се чувствате добре, а когато се чувствате добре, се случват хубави неща. Детоксикацията често се използва стратегически за отслабване или за започване на нов хранителен план, но всъщност няма по-добра причина от това да сте здрави и енергични. Когато поставите основата правилно, ще подобрите постиженията си във всяка една житейска сфера.

Жени Сиракова

3 мнения по „6 Лесни Метода за Пречистване от Токсините

 1. Лара
  юни 8, 2017 в 9:51 am

  Толкова много методи за пречистване от токсините, направо да се зачуди човек как е живял и оцелял досега… За много от тях не знаех, но вече ще ги практикувам редовно. Йогата например – даже с удоволствие. Течности винаги съм обичала да пия повечко, хихи. Човек трябва да се поддържа хидратиран. Исках да попитам и за EcoSlim как мога да поръчам? Хареса ми статията за него и искам да се възползвам от ефектите му!

 2. Силвия П.
  юни 9, 2017 в 2:09 pm

  Страхотна информация! Принципно не съм от хората, които издържат на водни диети и подобните му, затова като искам да се пречиствам, разчитам на продукти като Detoxic. В съчетание с тези съвети, сигурно ще е още по-ефективно. Имаме нужда от повече такива статии с идеи, за да живеем по-добре и по-здраво! Не спирайте да ги пишете, чета ви с голям интерес!

 3. Неда Апостолова
  юни 12, 2017 в 2:02 pm

  Здравейте!
  Исках да споделя, че благодарение на тази статия и на целия сайт като цяло, успях да намеря перфектното решение за здравословните проблеми, които имам напоследък. Закупих Detoxic и наистина не мога да ви опиша колко по-добре се чувствам сега.