10 Храни, Които Спират Развитието на Гъбичната Инфекция

Време за четене: 4 min

храни, гъбична инфекцияГъбичната инфекция е едно доста често срещано заболяване, което трябва да се лекува своевременно и правилно, за да не се разпространи. Този тип инфекция е известен още под името кандидоза и произхожда от името на вид гъбички (кандида). Те се намират в устната кухина и в червата на хората. Когато обаче тяхното развитие не бъде контролирано, те предизвикват инфекция. Причините за това могат да бъдат както промени, настанали във вашата околна среда, така и някакъв вид дразнител.

Като цяло, балансът на тези гъбички в човешкия организъм е крехък, и той се нарушава от действия като взимане на лекарства, неправилно хранене, токсини в околната среда и много други. В случаите когато броят на кандидата стане прекалено голям, те имат способността да проникнат през стената на червата и да навлязат директно в кръвния поток. Там те започват процес по освобождаване на токсични частици. Те нарушават структурата на червата, правят ги по-пропускливи и нестабилни.

За успокоение на всички читатели, които имат притеснения относно състоянието на своя организъм, трябва да споменем факта, че за да спрете разпространението и растежа на гъбичките, не е необходимо да се подлагате на тежки лечения, нито да приемате агресивни лекарства. Единственото, което трябва да направите е да включите определени храни в своето ежедневно меню. Те са ефективни със своите противогъбични свойства и редовната им консумация спомага за справянето с кандида. В допълнение, този метод не носи риск от появата на каквито и да било странични ефекти. А за още по-бързо действие и премахване на гъбичките по краката и ръцете може да добавите към лечението им с Exodermin.

В следващите няколко параграфа ще ви представим 10 от най-полезните противогъбични храни, които е добре да включите в менюто си. Ако темата представлява интерес за вас, прочетете цялата статия.

1. Кокосово Масло

Кокосовото масло в органичен вид има много силни противогъбични свойства. Това е благодарение на факта, че то е богато на каприлова киселина.

Доказано е, че когато тази киселина бъде консумирана в разумни дози, тя ефективно се бори с дрождите. Това става като пробива малки дупки в техните клетъчни стени.

2. Чесън

Неслучайно хората наричат чесъна най-мощния природен антибиотик. Той е идеалният избор за храна, която може да спре растежа на дрождите.

Богат на серни съединения, особено на алицин, чесънът действа като естествен фунгицид. Той променя постоянно средата, която е необходима на гъбичките, за да се развиват.

3. Ябълков Оцет

Ябълковият оцет съдържа някои киселинни съединения, които имат способността директно да се борят срещу гъбичките. За тази цел обаче трябва да се използва органичен, нерафиниран продукт. Неговите киселини също променят средата, която им е необходима, за да се развиват.

Освен това редица специалисти изтъква полезните свойства на ябълковия ефект свързани с факта,че той е богат на натурални ензими, които спомагат за унищожаването на гъбичките.

4. Лимони

Лимоните са цитрусови плодове, които силно се препоръчват на хора, които имат проблем с гъбична инфекция. Дори зелените лимони действат отлично срещу дрождите, като им пречат да се развиват и разпространяват.

Алкализиращите им функции имат способността да намалят излишната киселинност в храносмилателната ни система. Освен това, те премахват вредните микроорганизми от организма, тъй като ниското им съдържание на захар ги прави вредни за тях.

Виж Още: 6 Лесни Метода за Пречистване от Токсините

5. Горски Плодове

Това е още една много полезна храна, която помага на организма в борбата с гъбичната инфекция. Горските плодове имат високо съдържание на витамин С, който укрепва имунната система.

6. Джинджифил

Това растение и особено неговият корен има високо съдържание на противовъзпалителни и противогъбични вещества като шогаол и джинджерол. Джинджифилът помага и на отделителната система в процеса по детоксификация на организма. Той е една от храните против стареене!

Активните му съединения подобряват кръвообращението и укрепват имунната система.

7. Зехтин

Всеизвестно е, че зехтинът е богат на омега-3 мастни киселини и полифеноли. От своя страна тези съединения увеличават защитата на тялото срещу гъбичната инфекция.

8. Канела

Канелата е противогъбична подправка, която има и противовъзпалителен ефект. Действа по подобие на кокосовото масло.

Активните съставки на канелата разграждат клетките на дрождите и ги убиват. Използва се срещу различни видове паразити.

9. Дива Сьомга

Тази храна е един от най-ценните източници на омега-3 мастни киселини. За техните свойства и полезно действие в борбата срещу гъбичната инфекция вече обяснихме по-горе.

Приемана като храна, дивата сьомга регулира дейността на клетките в тъканите и се грижи за по-доброто здраве на организма.

10. Карамфил

Това растение е богато на евгенол. Това е вещество, което има силни противогъбични и противовъзпалителни свойства. Подобно на него, Exodermin се справя с този вид гъбични инфекции чрез натурални съставки в мощна формула.

Именно затова той е полезен срещу гъбичните инфекции. Най-често се приема под формата на подправка.

Премахнете Гъбичките и Гъбичните Инфекции с Правилните Храни!

мъж, жена, масаж, крака

Това са 10-те най-ефикасни и полезни храни, които можете да включите в своя хранителен режим, за да гарантирате на своя организъм превенция срещу развиването на гъбична инфекция. Освен тях е добре и да приемате храни, богати на пробиотици като например натурално кисело мляко или кефир. Този тип храна засилва имунитета на тялото и се грижи за баланса на неговата микрофлора.

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.