4 Домашни Рецепти за Премахване на Сенки и Торбички под Очите

За никой не е тайна, че що се отнася до външния вид и красотата, лицето а най-уязвимата част от нашето тяло и са необходими специални грижи за него. Например, очите изглеждат много по-добре, когато кожата около тях е гладка и светла, без наличие на тъмни кръгове под тях или т.нар. торбички около тях.

За съжаление, напрегнатото ежедневие и липсата на достатъчно почивка са неизбежни фактори, които благоприятстват за развитието на среда, при която тези неприятни несъвършенства се появяват и се задържат трайно на лицето.

Според специалисти дерматолози, лошата грижа за кожата на лицето, недостигът на кислород и безсънните нощи са сред най-сериозните причини, които предизвикват влошаване на състоянието на кожата на лицето. Тъй като областта около клепачите е най-крехка, тя първа започва да губи добрия си вид. Това се изразява в бавното и постепенно образуване на торбички и тъмни кръгове под и около очите. Всички знаем много добре, че това значително влошава добрия вид на лицето. Кожата около очите е много чувствителна и нежна и затова изисква специални грижи.

Що се отнася до тъмните кръгове около очите, има няколко ключови фактора, които са основна предпоставка, предизвикваща тяхната поява. Прекомерната пигментация например, в допълнение от недостатъчна хидратация на организма, прекомерно излагане на кожата на слънчева светлина, както и липсата на достатъчно количество сън.

Редица вредни навици, които имат голяма част от хората в днешно време, също катализират процеса по образуване на трайни и неприятни торбички под очите. Това са: продължителна работа с компютър, прекомерна употреба на алкохол и тютюнопушене. Имайте предвид също и това, че ако мажете лицето си с обилно количество крем преди за заспите, това може да предизвика отоци и в резултат на това да се получат торбички под очите. Много хора използват различни козметични продукти с високо съдържание на витамин А и К, за да се справят с проблема.

В тази статия ще ви представим някои народни рецепти, които са лесни за изпълнение и прилагане в домашни условия. Ако искате да разберете повече за домашните методи за отстраняване на тъмните кръгове и торбичките под очите, вижте какво сме ви приготвили.

Виж Още: Козметични Маски

1. Маска с Лимон и Домати

Доматите са много полезен природен продукт, който успешно може да бъде използван в борбата с тъмните кръгове около очите, благодарение на своите регенериращи и хидратиращи свойства. В допълнение, те са богати на витамин А, който от своя страна спомага за регенерацията на клетките. Съдържат и витамин В, който стимулира метаболизма на клетките.

Лимоните са познати като природен антисептик, който освен че предпазва от болести и алергии, се грижи за прибирането на разширените пори на кожата.

За да приготвите тази маска за лице е нужно да изстискате сок от 1 лимон и 1 домат в купа. Разбъркайте получената смес и внимателно намажете областта под очите.

Оставете маската да действа около 1 час, а след това измийте лицето си и нанесе крем.

2. Маска с Краставица и Лимонов Сок

Краставицата е полезна със своите стягащи свойства. Те оказват благоприятно влияние върху уморените очи. Не е учудващо тогава, че те се използват от много хора като ефективно и работещо решение за премахване на несъвършенствата около очите. Краставица спомага и за изглаждането на тена, успокоява очите, намалява възпалението и се грижи за разширените пори.

За тази маска не трябва да слагате резанчета краставица върху очите си. Подходът е малко по-различен и включва лимонов сок.

Трябва да настържете около половин краставица в празен съд и да я оставите в хладилника за около час. След това добавете малко лимонов сок и накиснете 2 памучни тампона. Положете ги върху очите и изчакайте да минат около 15 минути преди да ги махнете.

3. Маска от Картофи и Зехтин

Тази маска не е особено популярна, но истината е, че тя може да бъде доста полезна при наличието на тъмни кръгове и торбички под очите.

За да се приготви тази рецепта, първо трябва да се настърже един картоф и да се сложи на 2 парчета марля по 1 супена лъжица от настърганата смес. След това тези парчета марля се поставят върху очите с картофа надолу.

След около половин час махнете марлите, а кожата около очите намажете със зехтин с леки потупващи движения. Изчакайте да минат още 10 минути след което премахнете зехтина. За целта можете да използвате тампони памук, натопени в изстинал зелен чай.

4. Компрес с Извара и Чай

Следващите две рецепти представляват компреси съответно с чай или извара. Те също се използват за премахване на торбичките под очите.

За приготвянето на първата рецепта трябва да намачкате малко извара с висока масленост, докато не получите кремообразна смес. След това я завивате в марля и я поставяте върху очите за около 20 минути.

За компреса от чай е необходимо да потопите 2 парчета памук в изстинал зелен или черен чай. Сложете ги върху очите и ги оставете да подействат за около 7 минути.

Това са 5 от популярните домашни рецепти, които можете да приготвяте у дома. С използването на тези маски и компреси ще можете да се борите с тъмните кръгове и торбичките под очите.

Допълнително предимство на тези методи е фактът,ч е тяхното приготвяне не е свързано с големи разходи, нито с отделяне на много време. В същото време свойствата на използваните съставки са полезни и благоприятни за повлияването на несъвършенствата по кожата в областта около очите.
Надяваме се тази информация да ви се е сторила полезна. В случай, че вече сте използвали някоя от споменатите рецепти, можете да споделите своето мнение като ни пишете.

Жени Сиракова

Leave a Reply