Навици За Здравето На Гърдите Ви

Време за четене: 4 min

жена, гърди, бюст

Гърдите са съществен елемент от дамската фигура, придаващ женственост и атрактивност на силуета. Развиват се през пубертета и могат да увеличат размера си след раждане, когато гръдта е нараснала поради наличието на кърма.

Но макар и да са естетичен елемент от фигурата на всяка дама, тяхното здраве може да повлияе от различни болести, както всяка друга част от тялото. Ако им обръщате нужното внимание и развиете няколко прости, но здравословни навика, ще можете да се грижите по-добре и да пазите вашия бюст защитен. Полагането на грижи за гърдите трябва да е толкова важно, колкото професионалната грижа за косата и използването на правилна козметика за лицето.

По-долу споделяме 6 от най-значимите практики, които можете да започнете още днес. За да бъде вашата гръд здрава и изящна! А ако сте склонни да използвате и натурални продукти, които да ви помогнат прочетете повече за капсулите Mammax

1. Лесен масаж за здрави гърди

жена природа големи гърди

Лимфната система може да бъде добре стимулирана след един хубав масаж на гърдите. Масажирайки бюста си, ще стимулирате кръвообращението, ще увеличите притока на кислород в кръвта и по-доброто му разпространение. Това, от своя страна, ще подобри цялостното състояние и вид на кожата на гърдите ви.

 

Започнете масажа от рамото и продължете по гръдния кош и хълбока, като с кръгови нежни движения постепенно се приближавате до гърдата. Завършете с лек натиск върху зърното.

Важно:

Масажите и добрите навици могат да стимулират здравето на гърдите, но не са заместител на редовните прегледи. Но масажът може и да е първото, което да ви подскаже наличието на аномалии, които да ви отведат при специалист.

2. Внимавайте за теглото си и стойте хидратирани

пълна жена хамбургер преяжданеНаднорменото тегло води до затлъстяване. А това крие риск за развитието на рак на гърдата, за разлика от жени, които поддържат здравословни килограми. Обръщайте внимание на теглото си, не от суетност, а за да сте здрави.

Упражненията и балансираното хранене са сред здравословните практики, които може да превърнете в навици. Внимавайте за тези вредни хранителни навици!

Освен това, пийте вода! Водата помага на клетките да са хидратирани, което е като гориво за тях. Тя способства доставката на витамини и минерали, както и на хранителни вещества. С приема на вода ще можете да прочистите тялото си токсини, като с естествен филтър, който ще поддържа лимфната и кръвоносната ви системи в оптимално състояние.

Пиенето на чай от билки стимулиращи вашите гърди може да ви бъде добър сътрудник.

>> Виж Още: Най-Подходящите Храни за Лятото <<

3. Упражнения и потене

Ежедневната физическа активност ще предпази лимфната система от образуване на блокажи, тъй като така прочиствате течността от токсини.

Проучванията Сочат:

Изследвания в областта показват, че навикът да правим упражнения може да намали риска от развитието на рак с между 20% и 80%, в зависимост от генетичната ни предразположеност.

жени спортуват лицеви опориПодобен навик ще стимулира организма ви да произвежда хормон, който намалява риска от развитието на злокачествени клетки в тъканта на гърдите. Освен това, ще ви помогне да поддържате и здравословни килограми.

Упражненията, освен всичко останало, ще ви карат да се потите. Активното потене помага на организма да изхвърля натрупаните токсини с потта. Потенето посредством упражнени, сауна или нещо подобно, подобрява цялостното състояние на имунната ви система, тъй като се освобождавате от токсичната интоксикация.

Знаете ли, че…

Растението Пуерария Мирифика е наситена с фитоестрогени. Това води до нейното изключително свойство да уголемява и повдига по естествен начин бюста, оформяйки мечтания силует.

4. Ограничете консумацията на алкохол

жене, чаша алкохолАлкохолът води до натрупването на токсини в организма и затруднява нормалната функция на органите.

Прекомерната му консумация също води до задържане на течности, увеличава риска от редица заболявания, включително и рак.

Това е в резултат на токсичната интоксикация, причинена от натрупаните вредни вещества. Препоръчваме ви да правите редовен детокс със сокове.

Любопитен Факт:

Консумацията на чаша червено вино на ден е приемлива, а веществата, които се съдържат във виното могат да подсилят имунната система.

5. Проучете историята на семейството си

4 жени хванати за ръцеПроучвания в областта сочат, че над 15% от случаите на рак на гърдата се проявяват у жени, в чието семейство съществува фамилна история на заболяването. Ако някой в семейството ви е страдал от този вид рак, рискът при вас да го развиете е по-висок.

Предвид семейната ви анамнеза, пристъпете към консултация със специалист и полагайте внимателни грижи за вашите гърди. Превенцията е ключова за благоприятното развитие.

6. Значението на редовните прегледи

Жена при докторЗаболяванията на гърдите са опасни, ракът, кистите и редица други проблеми обикновено се откриват само след целенасочен преглед със специалист. За безопасността на вашето здраве, трябва да посещавате специалист мамолог минимум веднъж на три години.

С напредването на възрастта, клетките започват да умират, да се възобновяват по-бавно и да се израждат в злокачествени, поради отслабването на имунитета, нездравословния начин на живот или просто генетичната предразположеност. Щом прехвърлите 40 години, добре е да направите посещенията си при специалист по-чести.

Грижата за гърдите е грижливост към живота

Макар че бюстът е основен елемент от сексапила на една жена, грижата за него не трябва да е резултат от суета, а от грижливост към здравето и живота. Гореописаните навици за красотата на гърдите могат да окажат благоприятно влияние върху състоянието на вашите гърди, не само визуално, но и от здравна гледна точка.

Спрете да пренебрегвате гърдите си и придобийте тези няколко прости, но полезни навици. Те не само ще ви накарат да се чувствате по-добре в собствената си кожа, но и ще ви помогнат активно в превенцията срещу редица заболявания. Наслаждавайте се на красив бюст с капсулите за уголемяване и стягане Mammax и здрав организъм! Ако пък капсулите не ви допадат, възползвайте се от новия продукт под форамта на масло-олио Vivolium.

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *