Паразитите – Какво Са Те и Можем Ли Да Направим Пълно Прочистване на Организма?

Време за четене: 6 min

Паразитите билки лекарства прочистване

Колкото повече наближават празниците, с толкова повече умиление се сещаме за ястията, традиционно отрупващи коледната трапеза. Но преяждането може да има и много негативни последици за тялото. В краткосрочен план, те се изразяват в последващото хъркане и натежалия стомах на другия ден. В по-дългосрочен, обаче, трябва да внимавате, защото последиците включват заразяване с паразити и развиването на подагра. Първите биват много различни видове. Основно се разделят на две категории – ектопаразити, живеещи по повърхността на кожата, и ендопаразити, чийто естествен хабитат са нашите вътрешни органи.

Освен чрез консумиране на недобре сготвена храна, те попадат в нас и заради ниската ни лична хигиена. Или домашните ни любимци. Такива са кучешката, свинската, телешката и рибната тения. С токсоплазмоза пък можем да се заразим, докато чистим тоалетната на котката си. Но това не са единствените видове бактерии и инфекции, които заплашват здравето на семейството ни. Към тях можете да добавите и глистите и чревните паразити – едни от най-често срещаните при децата.

Убедихте ли се вече, че трябва да внимавате с консумацията на алкохол и мазни храни? Както и, че страстта към сладкото може да е пагубна? Замислихте ли се за извършването на редовен захарен детокс? Знайте, че можете да го направите, без излишен стрес, благодарение на многото средства за прочистване на паразитите от организма. Сред най-предпочитаните от клиентите са Nemanex и Germivir. Знайте, че това не са лекарства срещу паразити, а специализирани био-продукти с висока концентрация на противопаразитни билки в състава си.

Кои са най-потентните билки срещу паразити и за по-добър имунитет? Чесънът помага ли? Как да изчистя глистите, ако съм възрастен? Колко опасни са те, всъщност?

Научете всичко за премахването на паразитите от системата в статията по-долу!

Съдържание покажи

Какво Са Паразитите и Как Попадат в Телата Ни?

паразити, видове, зараза

Учебникът „Медицинска микробиология I: Патогени и човешка микробиома“ на Алън Куслович, Андреас Ванилсен и Роджър Нилстрем определя паразитите като:

‚различни протозои и червеи, които могат да заразят хората и причиняват паразитни заболявания.‘

Най-общо казано, това са всички видове микроорганизми, които живеят в организма гостоприемник, от който си набавят хранителни вещества. Освен това, телата на хората, животните и растенията често се превръщат и в перфектната среда за отглеждане на поколения паразитни колонии. Самото им име идва от старогръцки език – ‚παράσιτος‘. Буквално преведено, означава „онзи, който се храни от масата на другия“.

Повечето паразити живеят в телата на животните и стеблата на растенията. Те попадат в нас чрез приема на недобре измита или сготвена храна. Не е изключено и служителите в ресторанта, в който скоро сте яли, да се поддържали достатъчно добра лична хигиена, действайки като посредник за предаването им. Основните видове от тях са ектопаразитите и ендопаразитите. Първите живеят по повърхността на кожата, а вторите – в самия организъм. Когато са там, те се хранят със соковете и тъканите, налични в стомашно-чревния тракт. Но могат успешно да съществуват и във всеки друг орган. Най-често ги намираме в белите дробове, червата и всички части на пикочно-половата система.

Кои са първите симптоми за наличието на паразити в системата? Можете да проверите, дали не страдате от:

 • Хроничен запек или разстройство;
 • Газове и/или подуване;
 • Честа болка или усещане за изтръпване в ставите и мускулите;
 • Алергична реакция по повърхността на кожата;
 • Затлъстяване или рязка загуба на тегло;
 • Дехидратация;
 • Влошено качество на съня;
 • Нервност и безпокойствие;
 • Спад в имунитета;
 • Липса на енергия;
 • Заболявания на горните и долни дихателни пътища;

Бързо Прочистване на Организма от Паразити с Чесън!

Мнозина избягват да консумират чесън, поради характерния му аромат, който остава за дълго след консумация. Но не трябва суетата да ви спира от това, да защитите възрастните и децата около себе си от заразяване с паразити. Редовният му прием може да обърне хода на всяка една паразитна инфекция, без да е нужно да прибягвате до противопаразитни лекарства като хапчета.

Чесънът е естествен лек за глисти и тении, прилаган от години в народната медицина. Съвременната наука го определя за силен антихелминт. Веществата в него буквално унищожават вирусите и бактериите. Отблъсква комарите, кърлежите и бълхите. Помага дори и срещу вампирски ухапвания, в кръга на шегата!

5-те причини да ядете повече чесън, за да направите пълно прочистване на организма от паразити са:

 1. Той е естествен антихелминт.
 2. Работи за изчистването на паразитите от тялото.
 3. Има силни антибактериални и противовъзпалителни свойства.
 4. Грижи се за регулирането на телесната температура.
 5. Прочиства кожата и артериите, регулирайки кръвното налягане и забързвайки метаболизма.

Кои Са Най-Мощните Билки срещу Паразити и По-Добър Имунитет през 2021 г.?

билки, паразити

Вече обяснихме, че прочистването на организма от паразити трябва да включва една по-здравословна диета. В зависимост от специфичния вид хелминти или бактерии, попаднали в организма, тя може да включва и богата гама от билки и растения за противопаразитно изчистване на тялото.

Най-потентните билки срещу паразитите и за по-добър имунитет са:

 • Зелени Водорасли (Алгае): Науката гледа на тях, като на „най-мощната суперхрана“, която Природата може да ни предложи. Те забързват метаболизма, подсилват имунитета и прочистват червата.
 • Джинджифил: Пикантната подправка е не просто чудесна добавка към всяко ястие, но и естествен антибактериален агент. Прави пълно прочистване на паразитите от тялото при деца и възрастни.
 • Канела: Чудесен заместител на захарта, който е естествен лек срещу глисти. Подмладява и прочиства порите на кожата, извършвайки същото успешно и с вътрешните органи и системи.
 • Карамфил: Има добри противовъзпалителни качества и действа, като лек за глиски и тении.
 • Орех: Подсилва организма и помага за изчистването на паразитите от тялото.

Има ли Лекарства Против Паразити без Химия?

Всички гореизброени билки могат да бъдат приемани директно. Или пък да си сварите питателен детокс чай с тях. Някои са налични и в състава на различни антикаразитни лекарства, лекове и хапчета за деца и възрастни, които са отлична алтернатива на скъпите лекарства със съставки, извлечени чрез химични процеси.

ПаразитиХарактеристики
Хелминти Хелминти Приличат на червеи и могат да доведат до треска, заразяване с малария или туберкулоза. Предизвикват анемия и пречат на работата на черния и белия дроб, както и на нервната система. Първоначалните симптоми включват стомашно-чревни смущения и главоболие.
Ентеробиоза Ентеробиоза Един от най-често срещаните видове паразитоза, по данни на Министерство на здравеопазването (МЗ) на Република България. Най-разпространени са при децата в предучилищна възраст и началните класове. Страничните ефекти включват обрив по органите от пикочно-половата система, раздразнителност и безсъние.
Протозои Протозои Медицината ги нарича „първаците“ на галено. Това са едноклетъчни паразити, които се характеризират с повишената телесна температура и диария. Свалят нивата на имунна защита на организма и го правят склонен към разболяване.
Токсоплазмоза Токсоплазмоза Предават се чрез недобре сготвено животинско месо и липса на хигиенни навици или пипане на замърсени повърхности. Първоначалната им симптоматика е грипоподобна. Могат да засегнат очите и зрението.
Тении Тении Известни още и като „кръглите червеи“. Най-често срещаните са свинска, говежда, рибна и кучешка. Паразитират основно в гастроинтестиналния тракт на човека, но могат да засегнат всеки орган в тялото. Предизвикват характерните диария, гадене, температура, липса на енергия и анемия.

Най-често Срещаните Вътрешни Паразити при Хората.

#1. Хелминтите – Малките Червеи, Които „Разяждат“ Здравето!

Хелминтите Хелминти са подобни на червеи паразити, откъде идва и името им. Те оцеляват, като се хранят с жив гостоприемник, за да получат храна и защита. А това често до последващи заболявания, като малария или туберколоза. Общият им брой е над 500, като най-заплашени от заразяването с тях са възрастните хора и малките деца. Като пример, Световната здравна организация (СЗО) наскоро алармира, че в развиващия се свят близо 2 милиарда души са техни преносители. Изцяло натурален продукт за справяне с инфекцията от хелминти са натуралните капсули Vormixil.

#2. Ентеробиоза – Първенец по Заразявания в Целия Европейски Съюз!

Ентеробиоза

Ентеробиозата е най-често срещаната паразитна инфекция в Западна Европа. Тя се причинява от бактерията Enterobius vermicularis (острица). Възрастни червеи отлагат яйца в перианалните гънки на тялото. Нерядко, характерната последваща автоинфекцията възниква чрез одраскване на перианалната област и прехвърляне на микроскопичните дрожди в устата чрез замърсени ръце. Предаването от човек на човек става чрез пипате на недобре почистени повърхности или хранителни продукти. Повечето случаи са асимптоматични, но сърбежът е често срещан симптом. Коремна болка, гадене и повръщане пък се наблюдават при пациенти с висока концентрация на острици. Ако искате да се предпазите от ентеробиозата, можете да опитате био-капките за вътрешен детокс от паразити за цялото семейство Nemanex.

#3. Протозои – Стаени във Водата и Готови за Атака!

Протозои

Протозоите, обикновено, могат да съществуват спокойно и без наличието на гостоприемник. Ще ги намерите плаващи свободни в различни сладководни и морски басейни. А също и почвата. Много от тях паразитират в други животни, включително и в хората.Те се хранят, като приемат други организми като бактерии и водорасли или органични частици, като животински или растителни остатъци. Абсорбира разтворими хранителни вещества, основно захари, директно през клетъчната обвивка. Когато са във вас се хранят с телесни течности. Някои протозои съществуват в симбиоза с бактерии, които живеят в цитоплазмата или макронуклеуса. Преборете ги с натурални препарати, като капсулите Vermixin.

#4. Токсоплазмоза – Сигурни Ли Сте, Че Сготвихте Добре Месото?

Токсоплазмоза

Токсоплазмозата е заболяване, което е резултат от инфекция с паразита Toxoplasma gondii, един от най-често срещаните паразити в света. Инфекцията обикновено се случва чрез ядене на необработено замърсено месо, излагане на заразени котешки изпражнения. Предаването става и от майка на дете по време на бременност. Тя може да причини грипоподобни симптоми при някои хора, но повечето засегнати никога не развиват признаци и симптоми. За бебета, родени от заразени родилки, и за хората с отслабена имунна система, болестта е повече от опасна. Защитете се от нея с надеждни и безопасни био-продукти, като detox Nemanex.

#5. Тении – Измихте Ли Ръцете преди Да Седнете на Масата?

тения

Тениите са плоски, сегментирани червеи, които живеят в червата на някои животни. Последните се заразяват с тези паразити, когато пасат на пасища или пият замърсена вода.Яденето на необработено месо от заразен добитък е основната причина за попадането на паразита в човешкото тяло. Тениите при хората обикновено причиняват лесно симптоми и се лекуват лесно,. Но при отслабен организъм, те могат да причинят сериозни, животозастрашаващи проблеми. Ето защо е важно да разпознаете симптомите и да знаете, как да защитите себе си и семейството си. Внимавайте за Taenia saginata, скрита говеждо месо, Taenia solium – в свинското и Diphyllobothrium latum – в  рибата. Освободете се от тях с капсулите за пречистване на паразити от организма ToxicOff.

Паразити – Невидими, Дебнещи и Опасни! Прочистете Организма Си от Тях Още Сега!

паразити

Паразитните инфекции са изключително опасни за човешкия организъм, тъй като водят до редица усложнения. Ако имунната ви система не е от най-силните – направете всичко възможно, за да се защитите от тях. Не поставяйте здравето си на карта. Унищожете вредителите още сега, правейки пълно прочистване и изчистване от тялото!

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *