3 Стъпки към Перфектния Корем

Време за четене: 6 min

перфектен корем, плочки, жена

Замисляли ли сте се някога върху факта, че има толкова много хора, които нямат наднормено тегло, но въпреки това се оплакват от наличието на мазнини в областта на корема? Много от нас се питат „Как да Отслабна“ и „Как да Постигна Перфектния Корем?“

Важното тук е, че всички хора, които са недоволни от излишните мазнини, които са натрупали около талията, трябва да предприемат адекватни мерки и активни действия, за да се отърват от тях. Обикновено е доста очевидно дали имате нужда да изгаряте мазнини от зоната на корема си или не.

Някои специалисти измерват обиколката на талията и по това съдят за наличието или отсъствието на излишни калории. Освен това, този метод е лесно приложим и в домашни условия, но пък не е и най-точният начин за правилното оценяване на ситуацията. Според медицинските проучвания изгарянето на мазнините от областта на корема и талията е изключително трудна задача, която почти не може да бъде изпълнена, особено ако се храните с нездравословна храна и не практикувате никакъв спорт. При такива условия ще трябва да положите неимоверно сериозни усилия, за да успеете да изпълните поставаената ви задача и да се сдобиете с перфектния корем и плочки за лятото.

За щастие съвременната наука вече е открила някои доказани стратегии, които са специално разработени, за да се прилагат успешно от всички онези, които имат нужда и желание да стопят излишното тегло от корема. Те помогнат на хората да се справят с този проблем, като съсредоточат усилията си специално върху коремните мускули, а не върху други части от тялото.
Все пак, имайте предвид, че няма такова нещо като свещения граал за бързо оформяне на коремната преса, който да работи безотказно и на 100% за всеки човек. По принцип, ако искате да се отървете от излипните мазнини около корема, ще трябва да свалите тегло от цялото си тяло. Това е възможно като изберете подходящата за вас диета (препоръчваме ви Средиземноморската и Кето-Диетата), изпълнявате физически упражнения за оформяне на тялото, и подпомогнете метаболизма си с капсули ReduSlim.

перфектен корем

В следващата статия ще ви предоставим 3-те основни съвети, които можете да следвате, за да оформите коремната си преса и да се подготвите подобаващо за предстоящото лято. Затова прочетете внимателно, ако искате да научите повече полезна информация.

Какво Представлява Коремната Преса

Основният мускул в системата „коремна преса мускули“, отговорен за стегнатия му външен, е ректусът. Това е дълга, плоска лента от влакна, която се простира вертикално от срамната кост до под ребрата. Той се намира над вътрешните органи и функционира, за да поддържа тези органи на правилното им място. Това е разделен мускул с дясна и лява половина, които вървят успоредно една на друга. Всяка половина е разделена на три сегмента от съединителна тъкан. Тези шест ленти от съединителна тъкан са това, което придава на корема неговия вид на „плочки“. Независимо от това колко добре стегнат е вашият ректус на корема, ако е скрит под слоеве мазнини, тези плочки няма да се виждат и няма да имате видимо стегнат корем. Според различни проучвания приблизително 90 процента от телесните мазнини са подкожни, което означава, че се намират точно под кожата. Това е хлъзгавото нещо, което оформя корема ви и е телесна мазнина, която можете да хванете с ръцете си. Около 10 процента от тези калории се наричат висцерални мазнини. Те се намират под коремната стена, както и в пространствата, които обгръщат червата и черния дроб. Тази мазнина е опасна, тъй като отделя хормони и други вещества, които причиняват ниско ниво на възпаление, което има пряк ефект върху развитието на проблеми като сърдечни заболявания, деменция и други. Правенето на целенасочени упражнения като коремни преси е страхотно за тонизиране на коремните мускули, но загубата както на подкожна, така и на висцерална мазнина е първото от основните кормена преса правила. В конкретика, това означава, че жените не трябва да имат повече от 14 до 20 процента , а мъжете 6 до 13. Някои хора имат асиметрични или ъглови сухожилия, пресичащи ректуса на корема, което прави корема им да изглежда по-малко оформен и релефен. Коремните мускули помагат за стабилизиране на органите. Те също така подпомагат дишането, позволяват подобрено движение, предпазват вътрешните органи и отговарят за стойката на тялото.

Има четири основни коремни мускула:

  • Прав коремен мускул;
  • Напречен коремен мускул;
  • Външна наклонена линия;
  • Вътрешна наклонена линия.

Важно е да поддържате силата на всички тези мускули, защото могат да помогнат за намаляване на болките в гърба, както и за увеличаване на гъвкавостта на цялото тяло.

Накратко:

Видимостта на коремните мускули зависи от процента на телесните мазнини, както и от това къде тялото е склонно да ги съхранява. Фактори като начина на живот и генетиката могат да повлияят на цялостната склонност на организма да съхранява и изгаря тези мазнини.

3 Стъпки към Перфектния Корем

Дойде време да ви споделим нашите 3 най-ефикасни стъпки за постигането на стегнат корем.

Съчетайте Силовите Упражнения с Разнообразни Кардио Упражнения

мъже, жена, кардио, тичанеЧрез редовното практикуване на някакъв спорт определено ще гарантирате доброто дългосрочно състояние не само на вашето здраве, но ина физическата си форма. Това ще ви помогне да избегнете много заболявания и ще ви помогне по-лесно и бързо да оформите коремната област по начина, по който искате. Разбира се, за да постигнете тази цел, трябва да комбинирате различни упражнения с някои кардио активности, които от време на време да бъдат включвани в тренировачния ви режим. Освен това трябва да сте наясно с факта, че ако практикувате само един вид упражнения всеки път, няма да можете да постигнете желания ефект и да оформите коремнната преса по най-добрия възможен начин. Например, ако правите само коремни упражнения без да ги комбинирате с кардио активност (ходене, туризъм, бягане, танци) няма да успеете да изкарате мускулите си на видимо ниво. Може да се погрижите за сърцето си с капките HeartTonic, които ще ви дадат сила и енергия за повече активност.

Като стане дума за ефикасни и изключително ефективни коремни упражнения, сред най-препоръчваните от специалистите са различните видове планкове. Това е тип упражнение, при което тялото застава в неподвижна позиция по начин, по който има високо напрягане на коремната стена, респективно на мускулите на корема. Има много различни видове планкове, които можете да редувате и съчетавате с кардио активност. Така ще имате гаранция за постигане на бързи резултати. Също така, този вид комбинирана физическа активност води до намалено възпаление и мускулни трески, контролира нивото на кръвната захар, както и всички други свързани метаболитни нарушения, които са причинени от излишните мазнини.

Ключови Упражнения за Коремна Преса

  • Планк – Това основополагащо упражнение за стегнат корем е класика за всички времена. Задръжте права линия от раменете до глезените, докато се подпирате на предмишниците и пръстите на краката. Планк е страхотно упражнение за начинаещи и има минимално движение, така че е по-малък шансът да сбъркате. Също така е лесно за увеличаване на натоварването. Започнете със задържане от 20 секунди и постепенно увеличете до 60 секунди. Уверете се, че сте ангажирали коремните мускули като наклоните леко таза назад, за да изравните долната част на гърба – извитата долна част на гърба трябва да се избягва. Можете да подсилите ефекта от това страхотно упражнение с натуралната хранителна добавка за мускулен растеж Alfa Titan.
  • Плъзгане на Ръце – Легнете по гръб със свити колене. Поставете ръцете си на бедрата и бавно ги плъзнете нагоре към коленете, докато седите. Движението не трябва да е рязко. Фокусирайте се върху затварянето на разстоянието между ребрата и бедрата, като повдигнете раменете си от пода. Същевременно се старайте да поддържате контакт между земята и долната част на гърба. Преместването на горната половина на торса нагоре поставя по-голям акцент върху горната част на корема. Започнете с серии от пет повторения и стигнете до 15. Musculin Active са био-капсули за подчертаване на коремната преса, както и останалите мускули в тялото. Затова ви препоръчваме тази добавка като допълнение към тренировъчния ви режим.
  • Планински Катерач – това ключово за списъка ни „стегнат корем упражнения“ се изпълнява във фитнеса. Застанете в поза като за бягане – опрете ръцете в пода с присвито тяло в областта на седалището. Започнете да редувате десния и левия крак в движения, напомнящи катерене по склон. При свиването на всеки крак към коляното се опитвайте да го насочите към другия (изправен) крак. Съсредоточете се върху натоварването на коремните си мускули през цялото движение, за да защитите гръбнака си и да добавите повече интензивност. Това е страхотно упражнение за изгаряне на калории, както и за развиване на корема. Започнете с 30 секунди планински катерачи и работете докато достигнете 60 секунди. Тук, бихме искали да споменем и PowerUp – разтворима енергийна напитка, която активно стимулира натрупването на мускулна маса и оформянето на мъжествен силует.
  • Обратна Коремна Преса – този вариант на познатото упражнение е дори по-ефикасно от стандартната коремна преса за укрепване на коремните мускули. Движението държи мускулите ви под напрежение за по-дълъг период от време и натоварва особено силно трудната за трениране долна част на корема. Легнете по гръб и повдигнете краката си едновременно така че да застанат вертикално към пода. След това отпуснете краката обратно в покой като се стремите напрежението да идва откъм корема. Повтаряйте това просто движение няколко пъти и с времето увеличете тези повторения. Fortunella са ефикасни и напълно натурални капки за отслабване, които помагат за оформянето на коремната област чрез изгаряне на излишните подкожни мазнини от там.

Избягвайте Сладко и Подсладени Напитки

сладка напитка, захарДа, консумирането на продукти с добавена захар и различни изкуствени подсладители наистина може да развали вашата фигура. Много от проведените тестове и клинични проучвания потвърждават факта, че ефектът може да бъде вреден, като въздейства върху метаболизма.

Захарта се състои от фруктоза и глюкоза. Известно е, че фруктозата може да се обработва само от черния дроб, така че когато ядете много богати на захар храни и напитки, черният дроб се претоварва. В резултат на това започва да трансформира фруктозата в мазнини, които в повечето случаи се натрупват именно в областта на корема. В резултат на това, те закриват мускулите и развалят външния вид на тялотокато го правят да изглежда отпуснато.

Като се има предвид всичко това, изглежда, че консумирането на напитки с добавена захар е още по-лошо, тъй като течните калории не се регистрират от мозъка по същия начин, по който се регистрират твърди калории. Най-умното решение, което можете да вземете по този въпрос, е да намалите количеството захар, което консумирате на ден, да прибегнете към натурални и естествени захари или напълно да отстраните подсладените напитки от вашия хранителен режим.

Увеличете Приема на Протеин

протеиниМоже да не сте наясно с факта, че протеинът е изключително важен в случаите, в които става въпрос за изгаряне на излишните мазнини. Той има ценната способност да стимулира метаболизма, което ще ви помогне да приемате по по-малко калории на ден без да чувствате глад. Освен това редовният прием на чист протеин не само ще ви помогне да постигнете желаната форма на коремната ви преса, но също така ще предотврати натрупването на мазнини в организма ви. Всички тези твърдения се доказват от различни проучвания, провеждани по целия свят. Поради това увеличаването на дневния прием на протеини е нещо, което определено трябва да направите.

Всичко е Във Вашите Ръце!

Вярваме, че предоставената информация може да Ви помогне да постигнете перфектни резултати за оформяне на плочките на корема. Затова се надяваме, че ще вземете някои бележки и ще направите това, което е нужно, за да получите задоволителни резултати. Не забравяйте да контролирате приема на въглехидрати, както и на някои супер храни за топене на мазнини. Забравете за вредните хранителни навици и добавете към хранителния си режим чаша с капките Ideal Slim за още по-оптимални резултати!

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.