Причини за Болки в Ставите, Гърба и Кръста

Време за четене: 5 min

Причини за Болки в Ставите, Гърба и Кръста - Как Да Се Справим през 2021

По данни на Световната здравна организация (СЗО), най-често от болки в ставите, гърба и кръста страдат хора над 45 г. Онова, което е по-притеснително, обаче, е все по-честата проява на артрит и остеохондроза сред тези в млада и активна възраст. Причините за появата на подобен вид скелетно-мускулни оплаквания са много. Сред най-честите от тях са все по-голямата заседналост. А също и факта, че повечето от нас работят зад компютър.

При наличието на първите симптоми на болки в гърба, мускулите и кръста, можете да направите няколко различни неща. Първо, правете леки физио-терапевтични упражнения на всеки час – час и половина. Можете и да изглеждате странно на околните в офиса. Но можете и да им повлияете положително, като ги накарате да се включат и те. Ако оплакванията продължат и през останалата част от денонощието, възползвайте се от билки за възстановяване на ставите и противовъзпалителна грижа. Прилагайте ги редовно, като чайове или компреси.

Ако приемът е орален, можете да се радвате и на чудесен метод за домашен детокс и премахване на възпаленията. Намалете допълнително стреса с помощта на йога и медитация. Насочете вниманието си и към това, което ядете. Прекаляването със сладко, тестени изделия и вредни мазнини става повод за развиване на подагра. Винаги можете да се възползвате и от доказано ефикасни био-продукти за болни стави. Един от тези, който се радва на високи оценки в клиентските мнения и коментари по форумите, е кремът Osteflex.

Кои са основните причини за болки в ставите, гърба и кръста? Има ли опасност от увреждане на мускулите? Как да се справим със симптомите на артрит, остеохондроза и артроза?

Научете всичко за премахването на болките в гърба, ставите и кръста по-долу!

Болки в Гърба, Кръста и Ставите – Какво Трябва Да Знаем

Болки в Гърба, Кръста и Ставите

Болките в гърба и ставите е много често срещан проблем. Най-вероятно сте го изпитали на собствените си рамене или това скоро ще се случи. Добрата новина е, че в повечето случаи, не е повод за посещение при лекар. Може просто да бъде причинено от случайно натоварване на мускул или лигамент. Затова, продължете с обичайните си ежедневни дейности и не спирайте да се движите.

Физическата активност и упражненията няма да влошат оплакванията. Дори ако в началото изпитате известен дискомфорт. Всъщност, стига да избягвате претоварването, това допринася за възстановяването. Гръбначният стълб е една от най -силните части на тялото и му дава гъвкавост и сила. Състои се от 24 кости, известни като прешлени, разположени една върху друга. Тези кости имат дискове между тях и много здрави връзки и мускул.

Тези в опашната кост в долната част на гърба са слети заедно. Гръбначният мозък минава вътре в прешлените, които го защитават. Той се свързва с мозъка през основата на черепа и с останалата част от тялото чрез нерви. Те са известни още, като нервни корени. С напредването на възрастта, структурите на гръбначния стълб остаряват. Структурите остават здрави, но гръбнакът се втвърдява. Така се появяват и различните видове артрит.

Основните причини за появата на болка в ставите могат да бъдат следните:

  • Естествената атрофия на мускулите и лигаментите, свързана с напредването на възрастта;
  • Наличието на затлъстяване, което създава прекомерно напрежение върху гръбнака и костите;
  • Различни хронични заболявания, като лаймска болест, псориазис, подагра, артрит или синдром на раздразненото черво;

3 Основни Вида Болка в Ставите и Кръста

Болка в Ставите и Кръста

Болките в кръста и врата са сред най -честите причини за физически дискомфорт. Болката, обикновено, е резултат от проблеми с опорно -двигателния апарат. Най–вече с гръбначния стълб, включително костите на гръбначния стълб, дискове и мускулите и връзките, които го поддържат.

Долният гръбначен стълб се свързва с гръбначния стълб в горната част на гърба  отгоре и с таза през. Лумбалната част на гръбнака е гъвкава, позволявайки завъртане, усукване и огъване. Осигурява сила – за стоене, ходене и повдигане. По този начин, долната част на гърба участва в почти всички ежедневни дейности. Болките в кръста могат да ограничат много дейности и сериозно да увредят качеството на живот.

3-те основни вида болки в гърба и ставите са:

  1. Локална болка. Тя се появява в определена част от кръста. Това е най -често срещаният вид болки в гърба. Причината обикновено е малка травма на диска, ставен артрит и мускулни навяхвания и разтягания. Може да бъде постоянна и болезнена или периодична и остра.
  2. Излъчваща болка. Тя се разнася от долната част на гърба надолу по краката. Болката може да бъде тъпа или остра и интензивна. Обикновено, засяга само страничната или задната част на крака. Индикация е за компресия на нервен корен, причинена от нарушения, като дискова херния, ишиас, остеоартрит или гръбначна стеноза.
  3. Пренасяща се болка. Тя се усеща на различно място от действителното, което я излъчва. Например, някои хора, които имат инфаркт, изпитват болка в лявата ръка.

Можете успешно да се справите с и да елиминирате болката в гърба, ставите и кръста по следните 5 метода:

#1. Акупунктура и Масаж – Изпитан през Вековете Метод срещу Болка в Ставите

Масажът може да осигури временно облекчение на болките в кръста. Някои проучвания показват, че акупунктурата и акупресурата носят същите ползи за тялото. Манипулацията на гръбначния стълб, извършена от хиропрактици, води до облекчение. Особено, когато се комбинира с тренировъчна програма. Така не само забързвате метаболизма си, но се загрявате достатъчно.

#2. Инвестирайте в Удобен Матрак – Качествената Почивка Успокоява Гърба

Препоръчително е да спите в удобна позиция на средно твърд матрак. Хората, които спят по гръб, могат да поставят възглавница под коленете си. Хората, които спят настрани, трябва да използват възглавница, за да поддържат главата си в неутрално положение. Така няма да се накланят надолу към леглото или нагоре към тавана. Те трябва да поставят друга възглавница между коленете си. А бедрата и коленете им да са леко присвити. Това ще доведе до постепенно успокояване на болката в гърба и кръста. Тези, които спят по корем, могат да продължат спокойно да го правят. Преди сън и след събуждане пък, подсилете допълнително ставите, прилагайки био-крема Hondrolife.

#3. Редуване на Топли и Студени Компреси за Забързване на Метаболизма

Прилагането на топла или студена терапия може да помогне за туширане на болката и облекчаване на възпалението. Хладните компреси се препоръчват за през първите 2 дни след физическа травма. Внимавайте, обаче! Ледът не трябва да се прилагат директно върху кожата. Загърнете го в бинт или върху кърпа. Оставете го за 20 минути, направете пауза и после го приложете за още 20 минути за период от 60 до 90 минути. Този процес може да се повтори няколко пъти през първите 24 часа. Топлите компреси се прилагат на същите интервали, ако симптомите станат хронични. Дори по-добре от тези терапии работи ставните капсули Flexoni.

#4. Избягвайте Вдигането на Прекалено Тежки Предмети

артрит

Ако болката и усещането за схващане все още не са станали хронични, започнете да избягвате вдигането на тежки предмети. Помолете някой друг да извършва тези дейности, докато се възстановите. Това не означава, че трябва цялостно да избягвате физическата активност. Напротив, тя помага за правилното раздвижване и загряване. Ако искате да се изправите на крака още по-бързо – приложете био-натуралният продъкт със загряващо действие Cannabis Oil.

#5. Ограничете Калориите и Контролирайте Теглото Си!

Гръбначният стълб не е предназначен да носи големи количества наднормено тегло. Поддържането на здравословни килограми помага за намаляване на стреса и натиска върху ставите. Влизането във форма може да доведе до по -малко болка и по -добра функция. Проучване, публикувано в списанието ‘Arthritis & Rheumatology’, посочва, че хората с наднормено тегло или със затлъстяване имат значително по -голяма дегенерация на диска в лумбалния гръбначен стълб. За да се вталите по-бързо и да елиминирате парещата болка в ставите и кръста, можете да използвате Hondrodox.

Раздвижете Ставите и Кръста

болки в коляното

Липсата на достатъчно координирана и систематична физическа активност може да ни навлече много неприятности. Редовните, но леки, упражнения са препоръчителни, за да функционира тялото и органите в него нормално. Превърнете ги в забавен ежедневен ритуал, за да останете здрави и младежки силни!

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *