Упражнения за Здрава Простата – Превантивна и Текуща Грижа

Време за четене: 6 min

Упражнения за Здрава Простата

Какво е простатната жлеза при мъжете? Този въпрос, със сигурност, предизвиква много умилителни усмивки. Но простатната профилактика и грижа не са шега. Много мъже пренебрегват редовните посещения при уролог. А в тях няма нищо срамно, или страшно. Просто трябва да се научите да преодолеете собственото си его и очаквания. Фактът, че сте взели необходимите мерки, за да сте напълно здрави и да можете отговорно да бъдете главата на семейството, говори във ваша полза. Направете нужното, за да останете здрави!

Простатата е малка жлеза, разположена в тазовото дъно на мъжкото тяло. Макар и скромна по размер, тя е от изключителна важност. Нейната основна задача е да отговаря за качеството и количеството на сперматогенезата. На по-лесен за разбиране език това означава, че на нея се пада тежката задача да създадете здраво поколение. Освен всичко друго, тя има и способността да усилва сексуалното удоволствие при мъжете. Отговаря и за правилното извеждане на урина.

Простатната жлеза започва бавно, но сигурно да се уголемява с напредването на възрастта при мъжете. Това се случва заради занижения синтез на важни хормони, които я поддържат малка. Симптомите на простатита включват еректилна и сексуална дисфункция, чести нощни посещения на тоалетната и болка при уриниране. Мнозина се чудят, какво да направят. Знайте, че винаги можете да се обърнете към био-средства с изцяло натурален състав за правилна простатна профилактика. Предпочитано от клиентите предложение на пазара са капсулите Urotrin. Те съдържат екстракти от много билки за по-силна взаимна наслада в леглото.

Знаете ли, че освен с билки, за които експертите-уролози имат положителни мнения, можете да правите и упражнения за по-здрава простата? Но какво точно са те? Имат ли нещо общо с упражненията на Кегел? Предлагат ли нужната физиотерапевтична, превантивна и следоперационна грижа за жлезата?

Прочетете, за да разберете!

Упражненията на Кегел – Дават Ли Бързи Резултати? Изискват Ли Усилия?

Упражнения на Кегел

Сигурно сте чували от приятели за упражненията на Кегел. Те представляват специфичен физиотерапевтичен метод за раздвижване и загряване на мускулатурата на малкия таз. Наименованието им идва именно от групата на т.нар. „мускули и сухожилия на на Кегел“. Сред тях попадат тези на тазовото дъно и срамноопашната зона при мъжете и жените. Най-общо казано, тяхната задача в тялото е да работят срещу изсипването на коремните органи.

Мускулите на Кегел имат свойството да се стягат и разтягат. Разбира се, колкото повече остаряваме, толкова по-слаби стават връзките помежду им. Затова е и препоръчително редовно да правите специални тренировки, които да ги поддържат във форма. Те се наричат „упражнения на Кегел“. Популярният в САЩ Многопрофилен медицински център ‚Mayo Clinic‘ са направили онлайн клипчета, как е най-правилно да се извършват те. Подобни са на йогата. Мнозина считат, че са подходящи само и единствено за жени. Но това изобщо не е вярно!

В репортаж за популярната рубрика „Здравето отблизо“ по БНТ, д-р Илия Калчев споделя, че те са чудесни за простатна профилактика. Базираният в YouTube канал за здраве ‚iProstate‘ дава илюстровани насоки за диетата и физическите упражнения срещу уголемена простата. Най-важното при практикуването на упражненията на Кегел за по-здрава простата е, че не трябва да стягате коремните си мускули. Имайте предвид, че резултатите отнемат време и изискват ежедневно постоянство.

Но как точно могат упражненията на да ни помогнат да запазим простата здрава и щастлива? Според мненията на много уролози по въпроса, доводите в тяхна полза са:

 • Активно Стягат и Поддържат Стомашната и Срамноопашната Мускулатура и Сухожилия;
 • Забързват Метаболизма, Водейки До Подобрения Синтез на Важни Мъжки Хормони в Тялото;
 • Работят срещу Доброкачественото Уголемяване на Простатната Жлеза, Улеснявайки Уринирането;
 • Елиминират Сексуалната и Еректилна Дисфункция;
 • Раздвижват, Тонизират и Дават Енергия;

Има Ли Забранени Храни при Увеличена Простата? Какво Да Избягваме?

Хранителният ни режим може буквално да съсипе или спаси здравето. Той не е без значение по отношение на пикочно-половата профилактика и грижа. Има забранени при хората с простатни проблеми храни. Оказва същото положително въздействие, което и упражненията за простата. Основният съвет на уролозите и диетолозите е да похапвате повечко домати, богати на ликопен. Не забравяйте и за растителните протеини, които можете да си извлечете от спанака, боба и лещата. Както полезни, обаче, така има и храни-табута, които трябва да избягвате.

Тези данни са потвърдени и от научни публикации v университетското издателство на Харвард – ‚Harvard Health‘. Организмът се е възползвал на максимум от енергията, която му носи червеното месо и млечните изделия на младини. Но с напредването на възрастта започва да ги разгражда все по-трудно и трудно. Настъпил е моментът, в който да започнете да ги ограничавате. Но не се притеснявайте. Не е нужно да се отказвате от тях напълно. А ако ви се струва почти невъзможно да си набавите всички полезни за простатата храни, то знайте, че винаги можете да се възползвате от био-продукт. Изцяло натуралните средства за здрава и щастлива простата, като сироп Prostalis, са предпочитаният избор на клиентите.

Но кои точно са забранените храни при увеличена простата? Подбрали сме основните, които да ограничите:

 1. Червено и Преработено Месо: В тази категория влизат телешкото и свинското, както и всички видове колбаси, луканки, шунки и суджуци. Науката е установила, че предразполагат към рак на простатата. Това се дължи на високото съдържание на хетероциклични амини в тях.
 2. Млечни Изделия: За съжаление, почти всички от тях са противопоказни за простатното здраве. Заменете ги с масло от кокос, бадем или соя.
 3. Алкохол: С изключение на бирата, всички видове пречат на нормалното уриниране.
 4. Вредните Мазнини: Забравете ги!

Полезните Физиотерапевтични Упражнения за Здрава Простата

Упражнения за Здрава Простата

Мускулите около пикочния мехур могат да станат слаби с напредването на възрастта. Това може да се случи и след лечение на рак на пикочно-половата система. Можете ефективно да противодействате на негативните ефекти след операция на простатата с различни видове упражнения.

Тези упражнения за здрава и щастлива простата могат да бъдат полезни за мъже с доброкачествена простатна хиперплазия. Също така, укрепват и тренират мускулите на тазовото дъно, помагайки за контролиране на струята при уринирането. Забързват и притока на кръв към половите органи, което ви помага да запазите своята мъжественост и нормална сексуална функция.

Кои са най-лесните физиотерапевтични упражнения за здрава простата, подходящи за хора след операция? Можете спокойно да практикувате следните физически активности:

 • Дълги Разходки в Парка;
 • Джогинг;
 • Плуване;
 • Тенис;
 • Йога;
 • Аеробни упражнения;

А кои са 3-те специализирани упражнения за здрава простата, които можете с лекота да извършвате всеки ден у дома! Ето нашите предложения:

#1. Бавно Упражнение за Раздвижване на Тазовите Мускули на Пода у Дома!

простата упражнения у дома

Преди да започнете физическата активност, бъдете сигурни, че сте идентифицирали правилните мускули за раздвижване. Бавно ги стегнете и отпуснете няколко поредни пъти. След това, направете следното:

 1. Бавно стегнете мускулите възможно най-силно, за да почувствате повдигане.
 2. Опитайте се да ги задържите така за 10 секунди. Продължавайте да дишате бавно.
 3. Отпуснете ги полека-лека мускулите и си починете за 10 секунди.
 4. Направете близо 10 повторения на упражнението.

#2. Бързи Упражнения за Простатна Профилактика и Поддръжка!

След като вече сте идентифицирали срамноопашните мускули и сухожилия с по-бавни упражнения за простата, преминете напред. Забързайте темпото и ритмиката на движения, възползвайки се от възможностите на тялото си. Започнете така:

 1. Повторете същите движения, описани по-горе, но този път опитайте да стегнете мускулите възможно най-бързо.
 2. Задръжте се така за 1 секунда и след това отпуснете.
 3. Опитайте се да направите до 10 от тези къси, бързи повдигания.

#3. Изправени Упражнения със Стол за Стягане на Простатната Зона!

Време е да се изправите и да поставите най-близкия стол с гръб към себе си. Не се притеснявайте, няма нищо сложно в активността. Целта на тази активност е да ви помогне да стегнете и фиксирате тазовата мускулатура, забързвайки кръвообращението в зоната. Просто трябва да:

 1. Застанете изправен и използвайте стола за опора.
 2. Клекнете надолу, държейки се здраво за облегалката.
 3. Опрете седалището в петите и задръжте така 5-6 секунди.
 4. Бавно се изправете и повторете до 10 пъти.

11 Причини Да Правите Упражнения за По-Здрава и Щастлива Простата

мъж, здрава простата

Представителите на силния пол рядко обръщат внимание на първите болки в простата. Свикнали да приемат всичко стоически и „по мъжки“, те предпочитат да търпят физическите симптоми, игнорирайки алармиращите сигнали. Истината е, че почти всеки мъж над 55-годишна възраст изпитва парене при уриниране. А и никой не е застрахован от сексуалната или еректилна дисфункция.

Но тези оплаквания могат да се превърнат в хроничен и много по-сериозен проблем, ако не се предприемат своевременни мерки. Заниженото производство на тестостерон в зряла възраст става причина за постепенното нарастване на простатната жлеза. Този процес може да се контролира чрез правенето на редовни упражнения за простатна хармония. Както и чрез преминаването на здравословен хранителен режим. Наблегнете на зеленолистните зеленчуци и полезните растителни източници на протеини.

Можете и спокойно да замените традиционните си упражнения във фитнес-залата с такива за простатна хармония. Някои от тях, като клековете, по нищо не се различават от нормална тренировка. Ще ви помогнат да се поддържате атрактивен и във добра форма във всяка една възраст.

Причините редовно да правите упражнения за по-здрава простата и доволна партньорка са:

 1. Ще забързате метаболизма и синтеза на важни за мъжествеността вещества и елементи.
 2. Ще се поддържате в отлична форма, избягвайки натрупването на излишни килограми.
 3. Ще бъдете по-уверен в себе си.
 4. Ще знаете, че сте положили нужните усилия, за да бъдете в добро цялостно и сексуално здраве.
 5. Ще можете свободно да отговорите на всички интимни копнежи на партньорката си.
 6. Ще улесните ходенето до тоалетна.
 7. Ще можете да се радвате на силно и мъжествено тяло.
 8. Ще останете активен.
 9. Ще успокоите семейството си, че се грижите за себе си.
 10. Ще се насладите на подобрени интимни отношения.
 11. Ще бъдете по щастлив!

Упражненията Правят Простатата и Жената По-Щастливи!

Направете всичко нужно, за да се погрижите за профилактиката и здравето на своята простатна жлеза. Така ще доставите на себе си и половинката си още дълги години на споделена интимна наслада. Можете да го направите чрез целенасочено извършване на упражнения за здрава простата. А също и чрез правилна диета, изключваща забранените при уголемена простата храни. Ако имате нужда от помощ – натуралните продукти на пазара са винаги на ваше разположение. Сред предпочитаните от клиентите средства за нормално уриниране и сексуално щастие са био-капсулите Urotrin и Тестой! Винаги можете да разчитате на тях!

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *