Лунна Диета – Чудесен Метод за Есенен Детокс

Време за четене: 4 min

Лунна Диета Есенен Детокс

Чували ли сте за лунна диета? Сигурно, да. През последните няколко години, тя се превърна в истински хит за отслабване и детоксикация на тялото през есенния сезон. Тенденциите в модата и диететиката не са много по-различни, отколкото през предходни години.

Лунният фаст е съобразен изцяло с фазите на луната. Отслабването по новолуние може и да ви се струва, като абсурдна идея, но за мнозина – тя е ефективно решение. Не може да се отрече, че именно тогава чувствителността ни се обостря. Ние ставаме по-склонни към промени. Защо да не решим да прочистим организма си от паразити и да влезем в топ форма преди празниците по един нестандартен начин?

Разбира се, не е нужно храненето да бъде само според фазите на луната. Съвременният пазар предлага богат набор от различни решения, налични на достъпна цена в България. Можете да се възползвате от невероятната природна сила на био-напитката за вталяване Keto Black. Или пък да извършите бърз детокс на тялото с Nemanex.

Как се гладува при новолуние? Може ли лунната диета да ми помогне да направя пълен захарен детокс? Кои фази на луната са най-подходящи за активно вталяване? Защо лунният фаст се прави през есента? Има ли странични ефекти? Как работи?

Научете всички любопитни факти за лунната диета в подробната ни статия!

Какво Е Лунна Диета – Есенен Детокс на Тялото

Какво Е Лунната Диета

Нека обясним корените на лунната диета. Хиндуистите вярват, че бог Чандра олицетворява движението и променящите се лица на луната. А това е тясно свързано със здравословното състояние на индивида. Смята се, че храненето по време на лунно затъмнение или новолуние е вредно за здравето, тъй като води до излъчване на силни ултравиолетови лъчи.

Те въздействат на готвената храна, тъй като процесът на приготвянето и включва вода. Тя привлича повече емисии, което превръща ястието в своеобразен токсичен агент. Затова се препоръчва гладуване при пълнолуние, или т. нар. лунен фаст. Той трябва да бъде съобразен стриктно с фазите на луната. Но режимът за вталяване не означава, че не можете и да разчитате на помощници. Препоръчителни за целта е био-чаят за влизане във форма и пречистване на тялото GoSlim.

Ето и няколко основни факта за лунната диета, които трябва да имате предвид:

  • Лунният фаст набляга на приема на чайове с добавен мед или стевия, както и лунно мляко.
  • Може да се консумира и изворна или минерална вода.
  • Препоръчителни са прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове.
  • Пиенето на кафе не е категорично отречено, но трябва да бъде сведено до минимум.
  • Забранена е консумацията на твърди храни и алкохол.

Влиянието на Луната върху Човешкото Тяло

Луната влияние върху човек

Добре известно е, че луната влияе на земните океани и реки със своето гравитационно привличане. По-малко популярен факт е, че луната е отговорна и за pH-нивата в човешкото тяло. Лунната диета се възползва от силата на спътника, за да ни помогне да пречистим тялото си и да отслабнем. В определени дни, някои хора споделят в мнения по форуми, че губят до 5 кг. в 24-часов цикъл. Хранителният режим се нарича още лунен фаст и върколашка диета.

Човешкото познание говорят и изучават ефекта на луната върху земята и човешкото тяло. Гравитационното привличане на Луната диктува действието на океанските приливи и отливи. Менструалният цикъл на жената протича успоредно с фазите на луната. Някои вярват, че тя влияе на емоциите. Например, пълнолунието стимулира агресивното поведение и безсънието. Можете успешно да го контрирате с няколко лесни способа за домашен детокс, като приемът на био-продукти. Сред най-популярните в България е био-чаят Nefro Aktiv. Цената на официалния му уебсайт също е повече от атрактивна.

Как Се Прави Лунна Диета – 2 Варианта за Лунен Фаст

Как Се Прави Лунна Диета

Има два варианта за извършване на лунна диета за отслабване и есенен детокс. Всичко зависи от собственото ви желание и възможности на тялото за следване на тази хранителна тенденция. Важно е да се подчертае, че трябва да предприемете единия от тях в момента, в който фазите на луната се сменят.

Вариациите на хранителния режим изискват да преминете през „течно“ пречистване и детоксикация на организма няколко дни от месеца. Това се извършва по време на пълнолуние, новолуние или началото на която и да е фаза на луната. Направите ли го, очакваните резултати са, че апетитът ви ще намаления, а метаболизмът ще се забърза.

Разбира се, ако не искате да гладувате по пълнолуние, има и избор за вас. Добрата новина е, че лунният фаст може да бъде комбиниран и с други хранителни режими или добавки. Най-качествените био-продукти могат да дадат същите ефекти. Сред най-предпочитаните в България са Quickly Fitness.

2-та варианта за извършването на лунен фастинг са:

  1. Основен План за Лунна Диета: Той се състои от 24-часов период на гладуване. Докато трае се консумират само течности, като вода и сок. Според привържениците на режима, луната влияе на концентрацията на вода в тялото. Следователно, фастингът започва в самата секунда, когато настъпи новолуние или пълнолуние. Тъй като се случва само веднъж месечно, няма опасност от сериозни странични ефекти.
  2. 3-Дневен План за Лунен Фаст: В този вариант са обхванати всички възможни фази на луната – пълнолуние, намаляваща луна, нарастваща луна и новолуние. По време на пълнолуние и новолуние се насърчава 24-часов фастинг. През периода на намаляваща луна, може да се консумират твърди храни, придружени с 8 чаши вода на ден, за да се насърчи детоксикацията. След това, по време на нарастваща луна, приемате по-малко от обикновено, но без да гладувате. Препоръчва се да не ядете след нищо 18 ч., когато лунната светлина стане по-видима.

Лунен Фастинг – Странични Ефекти

Както всяка една диета, лунният фастинг може да бъде опасен за някои хора. Препоръчва се да избягвате точно този хранителен режим, ако никога не сте ограничавали консумацията на определени хранителни продукти. Трябва да знаете, че планът за лунен есенен детокс може лесно да се впише във всеки друг специализиран прием на храни.

Просто трябва да изберете основния му вариант и да спазвате лунната диета само за 24 ч. При това, веднъж месечно. Има и категория хора, които може да развият сериозни странични ефекти към лунния фаст. Бременните и кърмещите жени трябва да го избягват при всички положения.

Гладуването при новолуние лунна диета може да бъде съпътствано и с редовната консумация на различни био-продукти. Те ще подсилят тялото ви и ще ви помогнат да го пречистите от токсини. Сред най-популярните био-средства за вталяване и детокс в България са натуралните капсули Sirtfood Diet. Органичният им състав ще ви даде енергия и тонус, а цената им е напълно достъпна!

Лунен Фастинг

Детоксът е Особено Важен през Есента!

Свикнали сме да свързваме студените месеци от годината с консумация на повече месо и въглехидрати. Важно е да разберем, обаче, че включвайки само тях в менюто си – рискуваме да натоварим организма сериозно. Особено, ако страдаме от прекомерна страст към сладкото.

Есента е чудесният период за извършване на детоксикация. Лунната диета може да ви помогне да я направите. Лишаването от твърди храни само за 24 ч. веднъж в месеца, съобразено с фазите на луната, ще ви накара да се почувствате, като нови. И ще ви помогне да подготвите тялото си за празничните дни, оставайки в перфектна форма!

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *