Екстрактът от Куркума – За Проблемна Кожа и Високо Кръвно Налягане

Време за четене: 6 min

Куркума Хипертония Псориазис

Онлайн изданието за наука ‚Science Direct‘ определя куркумата (Curcuma longa), като многогодишно тревисто растение, достигащо височина от 1 м. Коренът и се използва еднакво успешно, както в кулинарията, така и в медицината. Основното активно вещество в билката – куркуминът – успешно прочиства артериите и кръвоносните съдове, регулирайки кръвното налягане. Но е полезен и за третирането на хронични дерматологични заболявания, като псориазис, брадавици, папиломи и дерматит. За родина на тази екзотична трева се счита Югоизточна Азия. Там се ползва и за подсилване на либидото.

Малко хора обаче знаят, че растението се отглежда и в България, но с декоративна цел, затова се развъжда в саксии. Разбира се, домакините често прилагат готовия природен продукт в своите кулинарни изкушения. Сред основните причини, които водят то това този екзотичен продукт да стане популярен и по нашите географски ширини, е неговата силна лечебна сила. Истината е, че куркумата е широко прилагана, като лекарство за брадавици. Научно установено е, че изсушените корени от куркума съдържат около 2.5% куркумин и 5% есенциални аминокиселини. Влиза в състава на редица био-продукти за премахване на папиломи и брадавици, като крема Dr Derm.

Според историческите паметници, растението се използва като средство за домашно лечение на брадавици в Китай още от Древността. В допълнение на това, екстрактът от куркума е полезен и в кулинарията с функцията си на естествен консервант.

Защо куркумата се ползва в много бабини рецепти за брадавици? С какво се горят брадавиците и папиломите, по принцип? Помага ли за изгаряне на папиломи? Работи ли, като способ за алтернативно лечение на псориазис? А при хроничен дерматит? Полезна ли е за сърцето и поддържане на кръвното налягане в норма?

В настоящата статия смятаме ще ви запознаем с невероятните лечебни свойства на куркумата!

За Какво се Използва Куркума в Медицината?

Основното свойство на куркумата е нейното силно изявено противовъзпалително действие. Благодарение на това, екстрактът от това растение се бори успешно с храносмилателни разтройства и проблеми с жлъчката. Има и способността да успокои перисталтиката, както и прекомерното образуване на газове. Така храносмилането се балансира и се усвояват повече хранителни компоненти от организма.

Куркумата ограничава вредното въздействие на свободните радикали, а това предпазва клетъчната мембрана от увреждане. В резултат на това техният живот се удължава, а това забавя цялостния процес на стареене. Официални данни, изнесени онлайн от Американския институт за здраве, сочат, че куркуминът подобрява възстановяването на пациенти след присаждане на стволови клетки.

Куркумата е благоприятна и при различни заболявания на кожата, свързани с различен тип инфекции. Затова и влиза в състава на предпочитани от клиентите през 2024 г. продукти за борба с псориатични изблици, като био-крема Dr.Derm. Основните и полезни свойства са следните, според науката и медицината:

 • Тя е силен антисептик и противогъбично средство.
 • Представлява добър избор при лечението на различни кожни проблеми, като акне, обриви, възпаления, дерматит, псориазис, брадавици и папиломи.
 • Подсилва либидото.
 • Прочиства кръвоносните съдове и артериите, регулирайки кръвното налягане.
 • Спомага за изгарянето на подкожните мазнини, диуретиката и детоксикацията.

Куркумата в Дерматологията – Представлява Ли Ефективно Лекарство за Брадавици?

куркума кожа на лице, псориазис, брадавици

Куркуминът, основният елемент в химическия състав на куркумата, спомага за прочистването на порите на кожата в дълбочина. Това го превръща в добър съюзник срещу множество дерматологични заболявания. Той е потентно народно лекарство за брадавици. Присъства в множество бабини рецепти за брадавици и лепенки за брадавици, предлагани в аптеките.

Можете да научите повече за множеството дерматологични ползи от куркумата в някое от множеството клипчета по темата в YouTube. Истината е, че извършването на домашно лечение на брадавици и премахване на папиломи и брадавици никога не е било по-достъпно. Особено, за обикновения човек. Помнете, има много какво да научите от народната медицина. Време е да обърнете повече внимание на бабините рецепти за брадавици.

С какво се премахват брадавици? Помагат ли лепенките за брадавици и срещу плоски брадавици? Работи ли куркумата срещу всички тях? Научете причините да я прилагате локално по-често по-долу!

 • Куркумата влиза в състава на много лепенки за брадавици, предлагани в аптеките.
 • Тя подсилва естествения имунитет на кожата, действайки, като чудесно натурално лекарство за брадавици и плоски брадавици.
 • Прилага се широко за домашно лечение на брадавици и премахване на папиломи и брадавици.

Куркума за Домашно Изгаряне на Папиломи – Помага Ли?

куркума за папиломи

Сред другите дерматологични проблеми, при които куркуминът е особено полезен, е за изгаряне на папиломи. Не се учудвайте, че има руско лекарство за папиломи в аптеките, които съдържат негов екстракт. Можете да попаднете дори и на турско лекарство за папиломи. Почти всяка аптека предлага множество различни средства за борба с папиломи.

Куркумата действа, като естествен уред за премахване на папиломи. Мислете за растението и неговият активен екстракт, като за органично лекарство за папиломи. То може да бъде прилагано и срещу множество различни видове папиломи. Което обяснява, защо присъства в състава на популярното руско и турско лекарство за папиломи.

Защо да използване куркума за изгаряне на папиломи? Ползите от нея са много и илюстрирани добре в различни интерактивни клипове в YouTube. Нека да обобщим част от тях:

 • Куркуминът е добро натурално лекарство за папиломи.
 • Доказателство за това е присъствието му в състава на популярното руско лекарство за папиломи и турско лекарство за папиломи.

Може да се прилага повече от успешно за изгарянето на папиломи.

Алтернативно Лечение на Псориазис с Куркума – Как Се Лекува Псориазис?

куркума кожа псориазис папиломи хипертония

Куркумата може да бъде и прекрасен агент за домашно лечение на псориазис. Разбира се, при нужда винаги можете да успокоите и разредите изблиците и с приложението на натурален крем за псориазис, като Psoryden. Той има изцяло био-състав, който е подходящ за чувствителна кожа и всички различни видове псориазис. С него няма вече да се питате, как се лекува псориазис.

Куркуминът има силно аналгетично и противовъзпалително действие. Това значително разредява изблиците на заболяването. И превръща куркумата в чудесно домашно лекарство за псориазис. Дори е считано за истински „лек за псориазис“ от експертите-дерматолози!

Защо да приемате повече куркума, ако имате псориазис? Вижте доводите тук!

 • Лесно се нанася, под формата на крем за псориазис.
 • С него вече няма да се чудите, как се лекува псориазис.
 • Подходящо е за склонна към раздразнения кожа и различните видове псориазис.
 • Работи, като чудесен метод за алтернативно лечение на псориазис.

Куркумата и Различните Видове Дерматит

Куркумата помага и за успокояването на много видове дерматит. Тя може да се прилага спокойно при изблици на контактен дерматит и атопичен дерматит. Както и при хроничен дерматит, атрофичен дерматит и стазен дерматит. Бидейки естествен антиоксидант и потентен антибактериален агент, тя прави чудеса за възстановяването на дермата.

Нека повторим, за кои видове дерматит е полезна куркумата:

 • Контактен дерматит;
 • Атопичен дерматит;
 • Хроничен дерматит;
 • Атрофичен дерматит;
 • Стазен дерматит;

Куркума за Поддържане на Кръвното Налягане в Норма

куркума кръвно налягане хипертония

Куркуминът има подчертана способност да прочиства артериите и кръвоносните съдове. Може да се прилага едновременно от хипертоници и хипотоници. За това свидетелстват редица научни публикации. По-популярните от тях са споделени в дигиталната библиотека на Американския здравен институт. Затова са и част от състава на таблетките за хармонизиране на сърдечния ритъм КардиоФерол. Те се радват се на отлични отзиви в клиентските мнения през 2024 г.

Вижте част от ползите от куркумата за сърцето и кръвното налягане, според науката:

 • Прочиства артериите и кръвоносните съдове от възпаления и шлаки;
 • Хармонизира сърдечния ритъм;
 • Има подчертано антибактериално въздействие;

Куркума за Отслабване – Стапя Подкожните Мазнини!

Още от древността, производните продукти на куркумина се използват за трайно и ефективно отслабване. Това е възможно благодарение на полифенолите, които спомагат процеса по разграждане на мазнините в организма. Куркумата, също така, има способността да контролира нивото на холестерола и кръвната захар. Когато се изготвят рецепти и диети за отслабване, тя често се комбинира с канела. Има разнообразни варианти, които бихте могли да намерите лесно, а само от личните ви предпочитания зависи, коя рецепта точно ще изберете.

 

Куркума Срещу Диабет

Както вече споменахме, куркумата съдържа в своя състав висока концентрация на куркумин. Той има свойството да контролира и балансира нивото на захарта в кръвта. Според редица изследвания, той, също така, неутрализира инсулиновата резистентност. Така, неговата продължителна употреба има благоприятно влияние върху профилактиката против диабет. При пациенти с диабет от втори тип се подобрява състоянието на малките кръвоносни съдове. Както и се забавя прогресията на болестта и нейната симптоматика. Такива резултати могат да бъдат постигнати и с таблетките Diaprin.

 

Куркума за Успешна Вътрешна и Външна Детоксикация

От известно време насам се произвежда паста с Куркума. Тя има способността да се бори ефективно с различни кожни проблеми, причинени от наличието на паразити в организма. Проблемното място се намазва и се покрива с марля. Тя стои докато изсъхне и падне сама. Билката може да се приема и директно. Така, тя успешно лекува болести, като дезинтерия, глисти и други паразитни червеи.

Важно е да се запомни това, че лечебните продукти, които съдържат куркума, проявяват действие в две насоки. Те унищожават паразитите и яйцата им и насърчават тяхното изхвърляне. Извършват цялостна вътрешна и външна детоксикация на тялото.Така се стимулира процесът по оздравяването на тъканите, инфектирани от действието на паразитите.

Маска с Куркума Против Акне

В Интернет пространството има различни рецепти за маски с куркума, които успешно премахват акне. Това е в резултат на силното антисептичното свойство на растението. Добавянето на куркума в домашните маски за лице осигурява ефикасно противовъзпалително и антибактериално действие, а това е от изключителна важност, когато е налично акне по кожата. Куркумата е ефективна и срещу различните пигментни петна и белези от акне по лицето.

Куркумата – Ефективна в Борбата с Хиляди Болести!

куркума

Успяхме да изброим само малка част от дългият списък с приложения на куркумата в медицината и естетичната козметика. Това южноазиатско растение е изключителен съюзник на човека в борбата му с различни болести и страдания. Затова си струва да се научи повече за нея и да се увеличи нейният прием и приложение, при нужда. Все повече продукти на пазара се обръщат към свойствата на куркумата. Което е и една от причините, тя да е есенциално присъствие в техния състав. Можете да я откриете в крема за псориазис Dr Derm и био-капсулите за по-добър баланс на сърдечния ритъм КардиоФерол. И двете изделия са предпочитаният в клиентските мнения и коментари избор през 2024 г.!

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *