Методи за Висококачествена Грижа за Нашата Коса

В тази статия ще разгледаме как е възможно косата ни да изглежда по-здрава и силна като се използват единствено 100% натурални методи. Всяка жена (но често и мъжете) иска косата й да бъде силна, здрава, лъскава и плътна, а ефектът да бъде дълготраен. За да поддържаме своята коса силна и здрава, постоянно трябва да използваме висококачествени и натурални продукти, които не увреждат косата или скалпа. Правилното хранене, може би подкрепено от различни витамини и добавки, със сигурност може да помогне за укрепването на косата.

Както вече споменахме, препоръчително е да се използва мек шампоан, който да почиства кожата на главата в дълбочина, без да й вреди. Подходящ балсам също би бил полезен в тази насока, тъй като с негова помощ могат да се премахнат всички заплитания и възли в косата. Така тя става по-лесна за оформяне и смекчаване.

Прочетете за Най – Ефективния Продукт за Коса

В своите ежедневни грижи, много жени прибягват до използването на различни маски за коса, които са високо питателни и подхранващи за корена на косъма. Всички тези средства имат способността да овлажняват кожата на главата, както и самата коса от корена до върха като едновременно с това спомагат за това тя да бъде предпазена от външни увреждащи фактори като сушене, вятър и силно слънце и смог.

По-долу са изброени редица природни продукти, които могат значително да подобрят състоянието на вашата коса. Изборът на най-предпочитан метод остава за вас!

Зехтин

Зехтинът, както повечето от вас знаят, съдържа мощни и високо хранителни вещества, които действат в посока „анти-стареене“. Той има висока концентрация на витамини А и Е, които са в състояние да овлажняват и подхранват кожата, докато в същото време предотвратяват щетите, които предизвикват свободните радикали в организма.

За здрава и гъста коса просто трябва да я намажете със зехтин, непосредствено преди да я измиете със шампоан. Нанесете маслото върху цялата дължина на косъма и го оставете да действа за около 60 минути. Очевидно ще се наложи да измиете косата си с шампоан, за да премахнете зехтина от нея. Това е един изключително икономичен, но много ефективен метод за подхранване и освежаване на косата. Препоръчително е да го прилагате всеки път преди да измиете косата си или поне веднъж седмично.

Зелен или Черен Чай

Направете компрес с инфузия от зелен или черен чай. Този метод спомага за укрепване на косата и премахването на излишния себум, както и за обезмасляване на корените. В резултат, тя става видимо по-лека и по-здрава.

Кожата на главата е овлажнена, а сместа се оставя да действа за около десет минути, след което трябва да се изплакне.

Оцет

Друго популярно, но също толкова ефективно средство за здрава, лъскава и чиста коса е това тя да се изплаква с оцет всеки път след миене. Идеалното съотношение е две супени лъжици оцет на един литър вода. Най-добре е да го разтворите в студена вода.

Благодарение на високата си киселинност, той е в състояние да затвори люспите от скалпа и да окаже антибактериален ефект. Така косата става блестяща, копринена и здрава.

Лайка

Лайката е билка, популярна благодарение на своите добре известни успокояващи свойства. Що се отнася до косата, компрес с лайка помага за успокояване на раздразнен скалп и в същото време заздравява корените на космите във висока степен. Просто задръжте компреса за около 20 минути, след което изплакнете.

Бира

Благодарение на своите съставки хмел и малц, бирата спомага за това косата да бъде здрава, лъскава и блестяща. Полейте с бира косата си и останете така за около 10 минути. Веднага ще забележите видимо подобрен блясък. Ако е необходимо, може да добавите към сместа малко авокадо или жожоба – така косата става по-мека. След като приключите с процедурата, изплакнете хубаво.

Здравословно Хранене

За силна и здрава коса е от съществено значение да се следва здравословна диета. От голямо значение са и разнородните хранителни добавки, направени от естествени съставки.

Също така е добре да пиете много вода и да се храните с храна, богата на витамин С, защото той насърчава растежа на косата, а това й помага да изглежда по-здрава, плътна и наситена с цвят.

Разгледайте Продуктите ни За Красота ТУК.

 

Жени Сиракова

Leave a Reply