3 Тайни за Красива Коса и През Есента

Всички сме добре запознати с негативния ефект, който смяната на сезоните оказва върху нашата коса.

Но като че ли есента и зимата водят до повече проблеми, стресират косъма по-осезаемо и като цяло нанасят повече щети на косата, отколкото пролетта и лятото.

Сега, на прага на есента, е време да помислим как да предпазим косата си от тези вреди влияния и стреса, който ѝ предстои да преживее.

Знаете ли, че… ?
Косопадът е един от най-затормозяващите проблеми, който може да имаме. Но това е напълно нормален процес на възобновяване на косата. Ежедневно, губим по стотина косъма, за да може да расте нова коса. При смяната на сезоните, особено есен и зима, този брой може да се удвои! И от нещо напълно нормално, да се превърне в проблем.

Какви обаче са предизвикателствата пред нашата коса през сезоните с по-малко слънце? Има редица фактори, които водят до влошаване на състоянието на косъм през есента и зимата:

  • липсата на достатъчно слънчеви часове влияе на настроението;
  • осезаемо се повишава стресът, свързан с лошото време;
  • застудяването изсушава косъма и го прави чуплив;
  • лошото време е предпоставка за натрупване на мръсотия във въздуха, която полепва по нашите коса и скалп, премахвайки блясъка и устойчивостта на косъма.
  • И това са само част от всички фактори, които водят до влошаване на състоянието на косите ни при прехода от лято към есен. Но не е невъзможно да се противопоставим на тези вредни влияния, или пък да предотвратим влошаването на косъма с различни средства. Ето три малки тайни, които да следвате, когато се грижите за вашата коса през студените и мрачни сезони.

Хидратация и Подхранване

Ясно е, че подбирате своя шампоан според типа коса, който имате – суха, мазна, изтощена, и т.н. Затова не поемайте рискове с него, ако сте доволни от ефекта, който има върху косъма. За сметка на това, може да сте смели и да експериментирате с различни серуми и подхранващи маски, които да заздравят косъма.

Натурални Продукти и Серуми

Избягвайте продукти с висока концентрация на химични елементи. Химията в козметика премахва естествения защитен слой на косъма. Ако все пак нямате време и търпение да си правите сами домашни маски, ние можем да ви препоръчаме естествения Hair MegaSpray за здрава коса и укрепен косъм.

Детоксикация и Ново Начало

Лятото е период на прически, пристягане с ластици, носене на фиби и шноли. Все неща, които тормозят косата, нарушават естествената ѝ форма и състояние. На прага на есента, повечето от тези елементи изчезват. Това е и моментът, в който да се възползвате и да дадете на косата си нова форма.

Подстрижете се. Много хора се ужасяват при мисълта да се подстригват, защото си представят как коса с дължина до кръста изведнъж стига до брадичката ви. Промяната няма нужда е толкова драстична. Но подстрижката ви осигурява едно естествено освобождаване от косите, изтощени през летния сезон, така че състоянието им да не се влоши дори повече през есента.

Детоксикацията на скалпа също не е за подценяване. Изтормозеният през лятото скалп, под влияние на силното слънце, солената морска вода, пясъка, хлора в басейните, се нуждае от пречистване и подсилване. За да може да посрещнете предизвикателствата на есента и зимата.

Детоксикацията на скалпа може да се постигне по два начина, най-добре в комбинация:

  • като пречистите собствения си организъм, пиейки повече течности и регулиране на храненето, няколко чаши зелен чай на ден също вършат чудеса;
  • като си направите маска в домашни условия, богата на аминокиселини и витамини, за да подпомогнете растежа на косата и здравината на косъма.

Открийте методите за висококачествена грижа за коса в домашни условия в една от прекрасните ни статии със съвети по въпроса – Методи за Висококачествена Грижа за Нашата Коса.

Погрижете се за Тялото и Организма си

Косата и скалпът са неотменна част от нас. Грижата за тях започва преди всичко с грижата за самите нас. Не се подлагайте на стриктни диети на прага на есента. Оставете на организма ви да се възроди и зареди след дългото лято.

Важно!
Когато спазват режими с цел отслабване, хората правят грешката напълно да изключват някои групи храни от режимите си. Това вреди значително на състоянието на косата. Здравословната диета е балансираната диета, в която има от всичко по достатъчно. Подхранването на косата започва с подхранването на самите нас.

Посрещнете Предизвикателствата на Новия Сезон!

Смяната на сезоните несъмнено е изключително стресиращ за косата ни период. Но с правилната грижа и вниманието към детайлите, можем да осигурим на косата си спокойствие, здраве и красота без много усилия.

Предпазете се от косопада и се радвайте на изящна и здрава коса без компромиси! Всичко е във вашите ръце!

Жени Сиракова

Leave a Reply