7 Мита и Заблуди за Секса

Време за четене: 5 min

мъж и жена в легло

Сексуалната революция дойде и промени света, карайки ни да загърбим средновековното си схващане за отношенията между половете, правилата на привличането и ролята на мъжа и жената в тях. Специализираната литература и филмите за възрастни дадоха на повечето хора представа за богатата гама от различни техники и похвати, които могат да бъдат приложени в любовното изкуство, създавайки своеобразен пиедестал, чрез който всеки да се гмурне в необятния свят на насладата и да даде воля на въображението си. Считаме се за освободено и разчупено в романтично отношение общество, но все още има голям брой митове и заблуди за секса, на които робуваме.

Това се дължи най-често на факта, че не осъзнаваме, че въпросните филми за възрастни често са разиграни по сценарий, а актьорите в тях разиграват наши фантазии, а не актове на удоволствие за тях самите, които и в действителност могат да се харесат на партньора ни. Често пропускаме и най-важния елемент в хармоничните сексуални взаимоотношения. Независимо, дали имаме реална интимна връзка с човека, с когото сме избрали да споделим леглото си, ние трябва да говорим с него или нея, за да бъдат ясни общите фантазии и желания, на които сме склонни да се отдадем.

Сексът Като Начин на Човешко Общуване

мъж и жена

Хармоничните сексуални взаимоотношения са важен компонент от всяка една връзка, без значение, дали тя ще прерасне в сериозно романтично преживяване, или ще остане мимолетно изживяване. Именно благодарение на тях, ние сме оцелели като вид и сме успели да намерим начин да еволюираме до такава степен, че да се превърнем в доминантната група биологичен род. За да се превърне най-интимното преживяване от прост акт на съвукупление във вид любовно изкуство, обаче, трябва да сме способни да се отърсим от задръжките си и да познаваме, както собственото си тяло, така и това на отсрещния.

Знаете ли, например, че мъжкият пенис е един удивителен орган с безброй функции? Същото важи и за подобната на цвете вагина. Стига да използваме подходящия тип стимулация, която да се хареса на партньора, можем да стигнем заедно до абсолютния връх на интимната наслада и екстаз. Редица натурални продукти също могат да допринесат за постигането на тази цел. Пример за подобно средство за повлияване на насладата са капсулите TestoY.

Тук следват няколко любопитни факта за секса, които може и да не знаете:

  • Средностатистическата продължителност на половия акт не надвишава 15 минути с включена любовна игра.
  • Жените, които маструбират по-често, могат много по лесно да стигнат и до оргазъм по време на полов акт.
  • Голям процент от представителките на нежния пол не могат и изобщо да стигнат до край без клиторна стимулация и игра.
  • Масажът с ароматни етерични масла около ерогенните зони подсилва удоволствието.
  • Слънчевата светлина, чашата подсладено кафе или червено вино стимулират синтеза и отделянето на серотонин в мозъка, което подчертава насладата.
  • Жените са най-лесно възбудими точно преди и след месечния си цикъл.

Убива Ли Интернет Желанието за Секс?

мъж и жена с телефони

Последно извършени проучвания по темата посочват, че безкрайните възможности на мрежата често създават напрежение и охлаждане на взаимоотношенията при двойките. Изследването е извършено от проф. Дейвид Шпигелхалтър от Кембриджския университет, който дори планира издаването на специализирана книга.

Данните, изнесени от учения, показват, че към момент средностатистическата двойка прави секс около 3 пъти месечно, докато в началото на 21-ви век е било поне 4, а през 90-те години на миналото столетие – 5! Проф. Шпигелхалтър спекулира, че намаляването на бройката се дължи на факта, че виртуалното общуване и свободното наличие на филми за възрастни в Интернет донякъде е изкривило представата ни за интимното общуване между двойките. Също така, все по-голямото разминаване на границите между личния и обществен живот води до по-рядкото съвместно съжителство, което пък не създава много предпоставки за качествен и количествено удовлетворителен обществен живот.

Нека обърнем повече внимание на 7-те най-популярни мита и заблуди за сексуалните взаимоотношения и как точно се разминават с реалността.

Мит №1. Жените Търсят Любов, А Мъжете – Секс!

мъж и жена под одеяло

Тази заблуди се корени в схващането, че представителките на нежния пол са по-емоционални и склонни към привързаност, докато тези на силния са готови да тръгнат след всяка по-хубава жена, която е готова да си легне с тях и изглежда една идея по-добре. В епохата, която идва след сексуалната революция, е абсурдно да се говори за такъв вид стереотипизация.

Има много мъже, които с радост влизат във връзка, както и достатъчен брой жени, които търсят единствено физическата наслада. Тук става въпрос по-скоро, дали си срещнал подходящия човек, с който да искаш за споделяш живота си.

Мит №2. Размера на Дланите и Ходилата = Големината на Достойнството?

мъж завръзва обувките

Съществува популярно схващане, че размерът на мъжкия полов член може да бъде отгатнат по размера на ходилото или дланта. Това, разбира се, не е научно обосновано твърдение и в него няма нищо вярно. Замислете се върху своя личен опит. Колко често ви се е случвало да има съвпадение? Големината на пениса, също както размера на бюста, зависят единствено от концентрацията на различни видове хормони в тялото.

Мит №3. Жените Стигат До Оргазъм Само Чрез Вагинален Секс!

Нежният пол е облагодетелстван от факта, че може да стигне до край по два различни начина – клиторен и вагинален. Повечето жени дори се оплакват, че не могат да изпитат оргазъм без да е имало някаква форма на стимулация. Другият бонус на половата система на дамите е, че могат да се отдадат на най-силните степени на насладата неколкократно и последователно, без да им се налага да правят паузи за почивка. Това не е валидно за абсолютно всички, но за голяма част – да!

Мит №4. Храната Непременно Е Афродизиак!

ягоди, шоколад

Вече споменахме за значението на индивидуалната биохимична композиция в организма на всеки един човек. Дори и да похапвате по дузина стриди за закуска, както гласи легендата за най-известния любовник – Казанова, няма гаранция, че това ще се отрази на вашия сексуален апетит и степента на възбуда. Същото важи и за шоколада и за билките за сексуално блаженство. По-голямата част от подчертаващите сетивността и желанието за интимен контакт средства карат тялото да освобождава повече допамин и серотонин – т.нар. ‘хормони на щастието’, които подобряват настроението и ни правят по-склонни да откликнем на външен стимул или сами да се превърнем в източник на такъв.

Мит №5. Единствено Мъжете Се Наслаждават на Филми за Възрастни!

мъж гледа еротичен филм

Причината за съществуването на този мит е, че на нежният пол е присъща повече скромност и усещане за сдържаност и срам. Ако ги попитате, повечето от тях ще ви отговорят, че не харесват да гледат филми за възрастни. Всъщност, повечето от тях са гледали и дори са си доставяли сами удоволствие на някои от тях. Но никога няма да ви споделят.

Мит №6. Нормално Е Жена Да Не Стигне До Край!

Това е абсолютно невярно и погрешно схващане. Всеки участник в интимния акт на наслада и взаимно удоволствие от телата заслужава да изпита върховен екстаз. Важно е да споделяте повече с партньора си относно това, което ви възбужда, както и онова, което ви отблъсква. Само така можете да постигнете хармония. Не бъдете и егоисти!

Мит №7. Мъжете Мислят за Секс на Всеки 7 Секунди!

часовник

Установено е, че силният пол мисли много по-често за секс от нежния. Но ако мислите им прескачаха към тази тема на всеки 7 секунди, то това предполага, че щяха да ходят във възбудено състояние навсякъде. А, това определено щеше да си личи!

Нека Удоволствието Е Взаимно и Максимално!

Насладата от интимния акт на споделяне на тялото с отсрещния е едно от най-върховните удоволствия, които човек може да изпита. Истински своеобразен екстаз. Мнозина, обаче, не могат да се отпуснат достатъчно, за да му се отдадат. В такива случаи е добре да знаем, че можем да разчитаме на сигурно помощно средство с натурални съставки. Подобен продукт е Testoy капсули.

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *