7 Мита и Заблуди за Секса

Време за четене: 5 min

мъж и жена в легло

Сексуалната революция дойде и промени света, карайки ни да загърбим средновековното си схващане за отношенията между половете, правилата на привличането и ролята на мъжа и жената в тях. Специализираната литература и филмите за възрастни дадоха на повечето хора представа за богатата гама от различни техники и похвати, които могат да бъдат приложени в любовното изкуство, създавайки своеобразен пиедестал, чрез който всеки да се гмурне в необятния свят на насладата и да даде воля на въображението си. Считаме се за освободено и разчупено в романтично отношение общество, но все още има голям брой митове и заблуди за секса, на които робуваме.

Това се дължи най-често на факта, че не осъзнаваме, че въпросните филми за възрастни често са разиграни по сценарий, а актьорите в тях разиграват наши фантазии, а не актове на удоволствие за тях самите, които и в действителност могат да се харесат на партньора ни. Често пропускаме и най-важния елемент в хармоничните сексуални взаимоотношения. Независимо, дали имаме реална интимна връзка с човека, с когото сме избрали да споделим леглото си, ние трябва да говорим с него или нея, за да бъдат ясни общите фантазии и желания, на които сме склонни да се отдадем.

Сексът Като Начин на Човешко Общуване

мъж и жена

Хармоничните сексуални взаимоотношения са важен компонент от всяка една връзка, без значение, дали тя ще прерасне в сериозно романтично преживяване, или ще остане мимолетно изживяване. Именно благодарение на тях, ние сме оцелели като вид и сме успели да намерим начин да еволюираме до такава степен, че да се превърнем в доминантната група биологичен род. За да се превърне най-интимното преживяване от прост акт на съвукупление във вид любовно изкуство, обаче, трябва да сме способни да се отърсим от задръжките си и да познаваме, както собственото си тяло, така и това на отсрещния.

Знаете ли, например, че мъжкият пенис е един удивителен орган с безброй функции? Същото важи и за подобната на цвете вагина. Стига да използваме подходящия тип стимулация, която да се хареса на партньора, можем да стигнем заедно до абсолютния връх на интимната наслада и екстаз. Редица натурални продукти също могат да допринесат за постигането на тази цел. Пример за подобно средство за повлияване на насладата са капките с екстракт от гъбата Phallus impudicus Casanova.

Тук следват няколко любопитни факта за секса, които може и да не знаете:

  • Средностатистическата продължителност на половия акт не надвишава 15 минути с включена любовна игра.
  • Жените, които маструбират по-често, могат много по лесно да стигнат и до оргазъм по време на полов акт.
  • Голям процент от представителките на нежния пол не могат и изобщо да стигнат до край без клиторна стимулация и игра.
  • Масажът с ароматни етерични масла около ерогенните зони подсилва удоволствието.
  • Слънчевата светлина, чашата подсладено кафе или червено вино стимулират синтеза и отделянето на серотонин в мозъка, което подчертава насладата.
  • Жените са най-лесно възбудими точно преди и след месечния си цикъл.

Убива Ли Интернет Желанието за Секс?

мъж и жена с телефони

Последно извършени проучвания по темата посочват, че безкрайните възможности на мрежата често създават напрежение и охлаждане на взаимоотношенията при двойките. Изследването е извършено от проф. Дейвид Шпигелхалтър от Кембриджския университет, който дори планира издаването на специализирана книга.

Виж Още: Билки за По-Голям Бюст

Данните, изнесени от учения, показват, че към момент средностатистическата двойка прави секс около 3 пъти месечно, докато в началото на 21-ви век е било поне 4, а през 90-те години на миналото столетие – 5! Проф. Шпигелхалтър спекулира, че намаляването на бройката се дължи на факта, че виртуалното общуване и свободното наличие на филми за възрастни в Интернет донякъде е изкривило представата ни за интимното общуване между двойките. Също така, все по-голямото разминаване на границите между личния и обществен живот води до по-рядкото съвместно съжителство, което пък не създава много предпоставки за качествен и количествено удовлетворителен обществен живот.

Нека обърнем повече внимание на 7-те най-популярни мита и заблуди за сексуалните взаимоотношения и как точно се разминават с реалността.

Мит №1. Жените Търсят Любов, А Мъжете – Секс!

мъж и жена под одеяло

Тази заблуди се корени в схващането, че представителките на нежния пол са по-емоционални и склонни към привързаност, докато тези на силния са готови да тръгнат след всяка по-хубава жена, която е готова да си легне с тях и изглежда една идея по-добре. В епохата, която идва след сексуалната революция, е абсурдно да се говори за такъв вид стереотипизация.

Има много мъже, които с радост влизат във връзка, както и достатъчен брой жени, които търсят единствено физическата наслада. Тук става въпрос по-скоро, дали си срещнал подходящия човек, с който да искаш за споделяш живота си.

Мит №2. Размера на Дланите и Ходилата = Големината на Достойнството?

мъж завръзва обувките

Съществува популярно схващане, че размерът на мъжкия полов член може да бъде отгатнат по размера на ходилото или дланта. Това, разбира се, не е научно обосновано твърдение и в него няма нищо вярно. Замислете се върху своя личен опит. Колко често ви се е случвало да има съвпадение? Големината на пениса, също както размера на бюста, зависят единствено от концентрацията на различни видове хормони в тялото.

Мит №3. Жените Стигат До Оргазъм Само Чрез Вагинален Секс!

Нежният пол е облагодетелстван от факта, че може да стигне до край по два различни начина – клиторен и вагинален. Повечето жени дори се оплакват, че не могат да изпитат оргазъм без да е имало някаква форма на стимулация. Другият бонус на половата система на дамите е, че могат да се отдадат на най-силните степени на насладата неколкократно и последователно, без да им се налага да правят паузи за почивка. Това не е валидно за абсолютно всички, но за голяма част – да!

Мит №4. Храната Непременно Е Афродизиак!

ягоди, шоколад

Вече споменахме за значението на индивидуалната биохимична композиция в организма на всеки един човек. Дори и да похапвате по дузина стриди за закуска, както гласи легендата за най-известния любовник – Казанова, няма гаранция, че това ще се отрази на вашия сексуален апетит и степента на възбуда. Същото важи и за шоколада и за билките за сексуално блаженство. По-голямата част от подчертаващите сетивността и желанието за интимен контакт средства карат тялото да освобождава повече допамин и серотонин – т.нар. ‘хормони на щастието’, които подобряват настроението и ни правят по-склонни да откликнем на външен стимул или сами да се превърнем в източник на такъв.

Мит №5. Единствено Мъжете Се Наслаждават на Филми за Възрастни!

мъж гледа еротичен филм

Причината за съществуването на този мит е, че на нежният пол е присъща повече скромност и усещане за сдържаност и срам. Ако ги попитате, повечето от тях ще ви отговорят, че не харесват да гледат филми за възрастни. Всъщност, повечето от тях са гледали и дори са си доставяли сами удоволствие на някои от тях. Но никога няма да ви споделят.

Виж Още: Пуерария Мирифика и Пуерарин – Тайландското Чудо на Природата!

Мит №6. Нормално Е Жена Да Не Стигне До Край!

Това е абсолютно невярно и погрешно схващане. Всеки участник в интимния акт на наслада и взаимно удоволствие от телата заслужава да изпита върховен екстаз. Важно е да споделяте повече с партньора си относно това, което ви възбужда, както и онова, което ви отблъсква. Само така можете да постигнете хармония. Не бъдете и егоисти!

Мит №7. Мъжете Мислят за Секс на Всеки 7 Секунди!

часовник

Установено е, че силният пол мисли много по-често за секс от нежния. Но ако мислите им прескачаха към тази тема на всеки 7 секунди, то това предполага, че щяха да ходят във възбудено състояние навсякъде. А, това определено щеше да си личи!

Нека Удоволствието Е Взаимно и Максимално!

Насладата от интимния акт на споделяне на тялото с отсрещния е едно от най-върховните удоволствия, които човек може да изпита. Истински своеобразен екстаз. Мнозина, обаче, не могат да се отпуснат достатъчно, за да му се отдадат. В такива случаи е добре да знаем, че можем да разчитаме на сигурно помощно средство с натурални съставки. Подобен продукт е билковия разтвор с екстракт от гъбата Phallus impudicus Казанова.

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.