Как да се храним здравословно?

ФорумКак да се храним здравословно?
Додо asked 2 години ago

Привет на всички!!!
Гледам, че тук темата за здравословното хранене е доста популярна. Исках да попитам повечето от вас, дали винаги се стремят да се хранят здравословно? Преди години имах проблеми с поддържането на постоянно тегло и съм изчел доста по въпроса.
Проблемът с нездравословните храни е главно, че са толкова вкусни! Понякога ми е много трудно да устоя на вкусна пица или домашен чийзбургер. Бях попаднал на информация, че дори могат да бъдат полезни отвреме-навреме, особено през зимата, когато горим повече калории заради студа.
Не, че са точно полезни, но когато си свикнал да ги ядеш и не можеш да ги откажеш от раз – трябва му време на тялото да свикне. Иначе започва да си прави нещо като запас от калории, тъй като рязката смяна на диетата го вкарва в нещо от типа на стресова ситуация.
На някой случвало ли му се е да попадне в подобно положение? Както споменах по-горе, аз дълги години имах битки с теглото. Пробвах различни средства, от които май само Chocolate Slim успя да ми помогне.
Любопитно ми е другите какво ще споделят! Винаги ли се храните здравословно? Правите ли редовни упражнения? Позволявате ли си лакомства-наградки понякога?
Чакам с нетърпение да прочета отговорите ви.

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

No Responses

  1. Blagoi Gerov юли 13, 2017

Leave a Reply


1 Answers
Наталия Стоименова answered 2 години ago

Здравей,
Въпросите, които задаваш са доста смислени и логични. Сигурна съм, че много хора в твоето положение си ги задават. Затова нека споделя нещо от мен.
Действително, когато тялото се подложи на рязка смяна на приема на храна, то реагира отбранително като автоматично се запасява с наличното количество мазнини и ги складира в т.нар. мастни депа. С други думи, ефектът от подобни строги диети е по-скоро отрицателен. Единственото, което се постига е това, че хората, които са се подложили на тях, не само се изнервят до краен предел, но и започват да приемат идеята за спазване на диета като наказание. В резултат от това, те никога повече не желаят да обмислят вариантите за здравословно хранене и бързо възвръщат свалените килограми. Още по-лотото е това, че в повечето случаи се качват дори повече калории, в сравнение с тези, които са били налични преди началото на хранителния режим.
Най-важното, което трябва да се запомни в случая е, че има огромна разлика между гладуване и здравословно хранене. Ако попаднете на специалист, който си разбира от работата, той ще може да ви насочи към правилния вариант. Защото при здравословното хранене не се гладува по никакъв начин. Напротив, приема се повече храна, само че определен вид и на по-малки порции. Хубавото тук е, че се свиква лесно и бързо с това да се води по-здравословен начин на живот по отношение на ежедневното меню. С времето, ще свикнете да се наслаждавате на ястията, които включват крехко месо, пресни салати и пълнозърнест хляб. Освен това, не трябва да се подхожда с нагласата, че никога повече няма да можете да хапвате от любимите си вредни храни. Идеята е, че тяхната консумация просто трябва да се намали до 1-2 пъти седмично.
Много скоро ще започнете да се чувствате не само по-леки, но и по-енергични и тонизирани. Това е идеалното време да се замислите и за добавяне на някаква приятна и релаксираща активност към вашето ежедневие. По този начин ще завършите трансформацията си до край и ще осъзнаете, че вече водите напълно здравословен начин на живот.
Поздрави от мен, надявам се да съм била полезна с каквото мога. Аз самата съм минала по този път, затова всичко, което току-що споделих, идва от личния ми опит и от изводите, които сама съм направила за себе си.

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

Leave a Reply