Обезкосмяване – мъже

ФорумОбезкосмяване – мъже
С. К. asked 2 години ago

Интересувам се за премахването на косми по гърдите и корема. Страх ме е дали няма да се увеличи окосмяването, но определено не мога да се покажа така на плажа. Чудех се за депилиращ крем и четох много по форуми за красота и здраве, препоръчват повече да се ходи на коламаска, но не искам да се показвам по салоните. Нещо да ми препоръчате? Ако ползвам крем дали ще поникнат повече и по-гъсти?

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

No Responses

  1. Dimitar юли 13, 2017

Leave a Reply


1 Answers
Страхил Кунчев answered 2 години ago

Здравейте на всички!
Много се радвам, че има такава тема във форума на сайта, тъй като аз също доста сериозно се интересувам по въпроса. Винаги съм има сериозно окосмяване. Спомням си, че когато бях в началното училище, бях първото момче в класа, на което поникна брада. Постепенно тази тенденция продължи до момента, в който се сдобих с пълно окосмяване по цялото си тяло.
Доколкото съм чувал, това се дължи на гена и на някакви хормони, които са произвеждани по-засилено от съответния организъм. Аз съм мъж и не съм против това да ми расте брада и мустаци. Когато стане въпрос за тялото обаче, нещата стоят по малко по-различен начин.
В последните години се забелязва една тенденция, според която масово мъжете започнаха да се обезкосмяват напълно. Казват, че това е естетическа и хигиенична приумица на обществото, но според мен има места, където окосмяването не бива да се премахва, когато става дума за мъже.
Аз лично не харесвам факта, че имам много косми дори по корема и гърдите, тъй като това е зона, която особено през лятото, често се излага на показ. Отделно от това, аз не понасям високите температури и се чувствам задушен от тази космена покривка. Затова и от известно време насам търся и изпробвам различни методи за обезкосмяване, които обаче да не предизвикват допълнително втвърдяване на косъма и стимулиране на растежа. Така научих, че бръсненето например не е опция за мен. Чел съм и че лазерната и фотоепилацията са вредни, освен че са скъпи, затова съм изключил и тези варианти като опции за мен.
Като че ли това, което най-много ми допада като вариант на този етап, е използването да депилаторен крем. Той има бърз ефект, изгаря косъма в дълбочина, и действа само като се отмие намазаното място с топла вода. Използвам такива продукти от няколко месеца насам и смятам, че са наистина ефективни. Най-важното нещо е, че от тях косъмът не става по-твърд. Окосмяването ми в третираните зони също не се е увеличило. Единственото, за което трябва да се внимава е да не се стои твърде дълго време с крема върху тялото, защото може да ви изгори.
Това е моят опит, надявам се да съм бил полезен. Ще се радвам ако и други хора споделят своите премеждия и решенията, които използват, за да се обезкосмяват.

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

Leave a Reply