Естествена Грижа за Миглите в Домашни Условия

Време за четене: 4 min

мигли, грижа, очи

Сигурно рядко се сещате, че имате мигли. А те са повече от важни за изразителността на очите. Но не само! Имат и важната функция да предпазват окото от навлизането на фини прахови частици (ФПЧ), мръсотия и бактерии. По-често трябва да им обръщате внимание. Те изискват грижа и поддръжка, както всяка друг участък от лицето. И тук не говорим само и единствено за наслагването на няколко слоя спирала върху тях.

Не трябва да пропускате да ги почиствате вечер преди лягане. Иначе рискувате те да изгубят от своя естествено присъщ чар. Ако забравите да го направите, очаквайте в най-скоро време да оредеят и да им липсва здравина, дължина и еластичност. Помнете, това не са варикозни вени. Няма как да ги прикриете, използвайки дреха. Прекомерният грим пък съсипва естествената им красота. Особено, ако формулата на спиралата съдържа опасни за здравето химикали и алергени. Но не се стресирайте прекомерно по въпроса!

Точно, както има лесни начини за прикриване на мазна коса, така има и естествени способи за превенция на косопада. Бързите темпове, с които напредва съвременната наука ни помагат да подхраним по естествен начин своите мигли. Пазарът за био-козметика се слави с увеличено доверие сред потребителите. Една от по-добрите алтернативи за естествено дълги и еластични мигли е Foxy Eyes.

Какво включва правилната грижа за миглите? Какъв грим да избера? Нужно ли е да чета съдържанието на козметиката внимателно? Кои съставки са най-полезни за здравината, блясъка и еластичността на косъма? Как да изпиша миглите си косъм по косъм?

Открийте отговорите по-долу!

Какво Представляват Миглите? Защо Имаме Нужда от Тях?

мигли

Фините косми, които растат по клепачите, изпълняват няколко функции. Въпреки, че често се разглеждат, като акцент на красотата на очите, основната им функция е защитна. Те го предпазват от малки частици, като прах, пясък или мръсотия, които водят до увреждане на ретината.Вторичната им функция е да сигнализират за заболявания.

Те са силно чувствителни на допир и ни предупреждават, че даден обект може да е твърде близо до окото. В тази връзка, миглите изпълняват функция, подобна на мустаците при много животни, включително котките и кучетата. Можете да мислите за тях, като за защитник на очите. Ако искате да ги подчертаете правилно, можете да се възползвате от насоките в наръчника „Грим“ на В.П. Лачинов, ‎П.А. Лебедински.

Какво Не Знам за Миглите Си?

жена, грим, мигли

Подобно на веждите ни, мъничките косъмчета по клепачите държат мръсотията и потта далеч от очите. Разбира се, самите те понякога попадат там. Затова и трябва да се грижим правилно за тях.

Но какво не знаем за миглите си? Ето няколко любопитни факта за тях.

 • Те падат всеки ден. Всъщност от една до пет от тях ще се сбогуват с клепачите ви до края на деня. Цикълът на растеж на миглите е много по-кратък от космите на главата. Това е една от причините те да не растат дълго време.
 • Миглите имат 3 фази на растеж. Има анагенна фаза (период на активен растеж), катагенна фаза (преходен период) и телогенна фаза (фаза на покой). По всяко едно време 90% от вашите мигли са в етап на активен растеж и стават по-дълги с около 16 мм. на ден.
 • Има голяма разлика между тези по горните и долните клепачи. Тези отгоре са много по-пълни от долната линия. Те се различават и по дължина.
 • Най-дългата регистрирана мигла в света е била дълга 7 мм.
 • В тях понякога живеят малки акари. Но не се притеснявайте – имате нужда от тях. Те спадат към подвида демодекс (Demodex) и помагат за почистването на фоликулите на миглите.
 • Стилизираме ги още от 4.000 г. пр. н. е. Ранни способи за оформяне и гримиране на мигли са открити в Древен Египет. Модерната спирала е създадена през 1913 г. във Франция от козметичната компания ‘Rimmel’. Спиралата обаче не стана популярна в Америка, докато ‘Maybelline’ не прави своя дебют с формула, чиито съставки са активен въглен и вазелин.

Има Ли Заболявания на Миглите?

Здраве на миглите зависи от грижата ни за тях. Може би си мислите, че за тях няма клинична патология. Но се бъркате. Макар и структурата им да не е толкова комплексна, колкото на човешкото око, има редица здравословни проблеми, свързани с тях.

Най-честите болести по миглите са:

 • Блефарит: Дразнене на областта, където миглите се съединяват с клепача. Когато участъкът се зачерви, те сърбят и кожата се лющи. Може да се стигне до ранно окапване на миглите.
 • Мадароза: Хронично окапване на миглите.
 • Трихиаза: Врастнали навътре мигли.
 • Дистихиаза: Необичаен в определена област на клепача.

Как Да Подхраним Миглите Си в Домашни Условия?

мигли, грижа, у дома

Не са нужни прекомерни усилия, за да изпишете миглите си косъм по косъм. Трябва само внимателно да следвате препоръките на експертите-гримьори, стилисти и трихолози. Редовното подхранване и правилното премахване на остатъчния грим от деня е много важно. Не забравяйте, че и те имат нужда от почивка от плътния слой козметика. Дайте им възможност да „дишат“ от време на време.

Ето и няколко бързи трика за естествено по-здрави, еластични, гъсти и дълги мигли:

 1. Използвайте зехтин за подхранване. Науката е установила, че зехтинът може да подобри дължината и здравината на миглите. Той е богат на незаменими мастни киселини, които действат като омекотители, хидратиращи косъмчетата.
 2. Регенерирайте ги с масло от Витамин Е. Можете да намерите изделието във всяка квартална аптека. То е предназначено за локална употреба върху кожата и косата.
 3. Сресвайте ги редовно. Може да звучи елементарно, но сресването на миглите е чудесен начин да ги накарате да изглеждат по-дълги и да стимулирате растежа.
 4. Хидратирайте ги с кокосово масло. То е безопасно за локална апликация около очите и е чудесен овлажнител и укрепващо средство. Проучванията сочат, че като прилагате кокосово масло върху косата си преди и след измиването й, можете да предотвратите загубата протеини.
 5. Приемайте биотин на таблетки. Знае се, че дефицитът на биотин в организма води до окапване и оредяване на космите.

Изпишете Миглите Си Косъм По Косъм със Средства от Природата!

мигли

Миглите са повече от важни. Както за здравето и добрата хигиенна среда в очите, така и за изразителността им. Не пропускайте да махате грима вечер. Подхранвайте косъмчетата и кожата около тях само с натурални средства. Винаги можете да се обърнете към био- серума за изписани мигли Foxy Eyes.

Жени Сиракова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *