Speak Express – Това Ли Е Начинът Да Се Усвои Английски?

Speak ExpressSpeak Express е система от флаш-карти по метода на Robert Henderson, представена от Иван Колев, чието предназначение е да обогатят познанията и разбирането на средностатистическия човек за английския език. Отзивите и мненията на потребителите по онлайн форумите за чуждоезиково обучение, обаче, не са особено ласкави. Повечето хора са на мнение, че продуктът просто имитира други пособия за усвояване на знания и не дава никакви реални резултати.

Виж Препоръчан Продукт

Мнозина са вложили парите си в програмата, неполучавайки почти нищо обратно. Официалният уебсайт на интерактивните карти е пълен с гръмки изказвания и снимки на предполагаеми експерти. Но подробно проучване в онлайн пространството показва, че това не са нищо повече от фотографии, които могат да бъдат закупени или дори свалени безплатно с цел използване за реклама на продукт в Интернет. Потребителите следва да бъдат изключително акуратни при подбора на подходящите материали за усвояването на основите или тънкостите на даден език, тъй като мнозина биха се възползвали от липсата им на опит с комерсиална цел.

Speak Express, момиче, което учи на таблет

Какво Представлява Методът на Робърт Хендерсън?

За жалост такъв метод не съществува, а още по-малко е „истински прелом в лингвистиката“. След проведенето от нас проучване се установи, че името на Робърт Хендерсън (Robert Henderson) не се свързва по никакъв начин с флаш картите Speak Express. Производителите са сметнали, че използвайки името на известния английски писател ще успеят да привлекат повече потребители. Проучването ни стигна и до Университета в Аризона, в който наистина работи лингвист на име Робърт Хендерсън. Той обаче изучава езика на маите и отново няма нищо общо със създаването на езиковата платформа, камо ли да владее 22 езика, както е представено на официалния сайт на продукта.

Как Човешкият Мозък Усвоява Нови Знания?

Японският писател и активист за прилагане на методите на алтернативната медицина Масару Емото – автор на редица книги, от които най-известната е ‘Посланията на Водата’ – сборник с визуални и практически експерименти, доказващи, че елементът притежава емоционална памет, счита човешкият мозък за най-мощният суперкомпютър, с който разполагаме. Той твърди, че тази толкова важна част от нашето тяло може да обработва до 10 трилиона операции в секунда.

Това предполага, че ние, като вид, разполагаме с неограничена възможност за възпроизвеждане и усвояване на богат набор от нови знания и умения, макар и да не го осъзнаваме през по-голямата част от времето. Във всяка секунда от съществуването си на този свят, мозъкът ни обработва приблизително 400 милиарда бита информация, макар и съзнателно да успяваме да осмислим едва ½,000 от нея.

Ако искаме да подобрим състоянието на своята памет, то лесно можем да приложим някой от 6-те натурални начина за съхранение на паметта. За приема на следните хранителни продукти, например, се счита, че подобряват концентрацията:

 • Умерено Количество Кофеин: Неслучайно голяма част от нас имат навика да започват деня си с чаша ароматно кафе. Не трябва да се прекалява с консумацията на освежаващата напитка, обаче, тъй като това може да доведе до нервност и безпокойство. Успеете ли да приемете до 2-3 чаши от чистата форма на кафето, то можете да се радвате на енергичност, добър тонус и по-добра памет и концентрация.
 • Какаови Зърна: Наситени с флавоноиди (епикатехин и катехин), които са чудесни антиоксиданти – допринасят за повдигането на настроението ни и усещането за удовлетворение и еуфоричност.
 • Риби и Морски Дарове, Наситени с Омега-3 Мастни Киселини: Този вид мастни киселини са изключително важни за правилното функциониране на човешкия мозък и паметта. Освен това, рибните изделия са богати на желязо, което играе витална роля за производството на допамин.

английско знаме, черна дъска с надпис

Какво Е Сугестопедия?

Известният български учител, психотерапевт и педагог Георги Лозанов е автор на методиката на сугестопедията – начин на усвояване на знания, при който учебния материал бива излаган на усвояващия го чрез директни примери или вкарване в определена роля. Целта на тази своеобразна концепция на внушението е да наподоби максимално начина, по който човешкият мозък усвоява родния си език в ранна детска възраст, както и основните знания за заобикалящата го действителност.

Употребата на различни видове интерактивни флаш-карти и нестандартни учебни пособия, пряко свързани с приложните изкуства, е важна част от системата за усвояване на нови знания по натурален начин, разработена от доц. Лозанов. Част от тях са взаимствани и в помагалото по английски език PinguLingo!

Нека хвърли поглед и на учебните пособия по избран чужд език Спийк Експрес, които представляват набор от различни флаш-карти, свързани с основни термини и изрази. Макар и придобили широка популярност, мненията и отзивите на клиентите по онлайн форумите за тях не са особено ласкави.

Помагало По Английски Език Speak Express – Кое Разочарова Потребителите?

Speak Express, разочарован и объркан мъж

Неизвестните автори на флаш-картите, които трябва да служат като помощно средство за усвояване на нови знания по чужд език по избор, твърдят, че с помощта на техния продукт всеки клиент може да го научи на средно-напреднало ниво в рамките на 2 седмици. Освен крайно несериозно откъм методологична гледна точка, това изказване е несериозно, непрофесионално и само показва, че екипът никога не се е занимавал с методология на преподаването.

Всички снимки на предполагаемите преподаватели и чуждоезикови експерти, които са сътворили учебните материали Спийк Експрес, всъщност са безплатни рекламни фотографии, които могат да бъдат свалени от специализираните за целта сайтове. Потребителските мнения и отзиви за мултимедийните карти също показват, че те не работят и не стимулират по никакъв начин паметта.

Nota Bene! Пособията за усвояване на нови знания по избран чужд език Speak Express най-вероятно не могат да изпълнят целта си! Клиентите следва да не се оставят да бъдат подведени от рекламата им!

Може ли да Бъде Усвоен Чужд Език по Избор с Мултимедийните Карти Speak Express?

учител и ученици в класна стая

Тези помагала за чуждоезиково обучение могат да бъдат поръчани единствено през официалният им уебсайт. Пособието Speak Express не може да бъде закупено през онлайн-магазин като Amazon, eBay или eMag. Клиентските отзиви определят цената му за България като завишена и несъобразена със стандарта на живот у нас.

Няма данни, които да потвърдят, че интерактивните карти наистина допринасят за ускоряване на процеса по усвояване на нови знания. По-голямата част от снимките на доволни потребители и участници в екипа зад помагалото са свалени от страници за рекламна фотография и не изобразяват реални експерти или изпробвали пособието. Личността на представителното лице и предполагаем лингвист Иван Колев също най-вероятно е измислена, тъй като съществуването на личността му не е сигурно.

Ето и кои са основните негативни фактори относно ефективността на мултимедийните флаш-карти Спийк Експрес:

 • Негативни Клиентски Отзиви и Коментари;
 • Употребата на Неавтентични Рекламни Фотографии;
 • Нереалистични и Неподплатени с Реални Факти Лингвистични Твърдения.

Обърнете Се Към Алтернативни Учебни Пособия!

момиче, различни знамена

Препоръчително е желаещите да попълнят своята база от чуждоезикови знания да се обърнат към по-сигурно и доказано работещо пособие за усвояване на конкретна лексика и граматика. Сугестопедията, рзработена от доц. Георги Лозанов, е подходяща методика за абсолютно начинаещи, тъй като прилага интерактивни материали и влизане в различни роли. Учебните помагала по английски език Пингу Линго са базирани на нея.

Виж Препоръчан Продукт

20 чая детокс книга
50 съвета шейкове книга
11 мита отслабване книга

7 коментара

 1. Yuliya Misheva-Petkova януари 10, 2019
  • Jenya Sirakova януари 10, 2019
 2. Ntaliq Pencheva януари 10, 2019
 3. Ntaliq Pencheva януари 10, 2019
  • Jenya Sirakova януари 12, 2019
 4. ROSICA януари 10, 2019
  • Jenya Sirakova януари 12, 2019

Leave a Reply