Упражнения за болки в ставите

ФорумУпражнения за болки в ставите
Сиси asked 5 години ago

Здравейте,
Наскоро изпробвах продукта Arthrolon и трябва да кажа, че съм доволна – успява да успокои болките. Чувала съм, че много хора страдащи от подобни симптоми на остеоартрит извършват и допълнителни упражнения вкъщи с цел раздвижване на крайниците.
Попрочетох това-онова, и леките форми на йога май могат да имат доста ползотворно влияние върху подобен тип оплаквания. Хем те раздвижвали, хем не били прекалено тежки за хора като мен.
Странно е и, че лекарите все още спорят за точните причини за възникването на този тип заболяване. Наскоро са стигнали до генерално заключение, че се дължи на човешките гени, но все още няма точни доказателства.
Тежко е живееш в постоянна болка. Да не говорим, че и специална диета е добре да се спазва, защото така или иначе не се раздвижвам много. Дори стигането до работа или разходката до магазина понякога са истинско предизвикателство за мен.
Ако някой може да сподели още информация, базирана на личния му опит, ще съм му много благодарна.

[yasr_overall_rating size="large"]
1 Answers
Стефан Калоферов answered 5 години ago

Здравей Сиси!
Аз съм бивш културист и определено имам какво да споделя по темата. Радвам се, че някой я е коментирал тук и е отворил тази дискусия.
Когато бях млад се запалих по вдигането на тежести. Исках да бъда едър, мускулест и много силен. С времето хобито ми се превърна в професия. Моят треньор ми казваше, че имам добра структура, висока издръжливост и подходящ ген, за да се занимавам по-професионално с културизъм, затова когато станах на 18 реших да направя нещо по въпроса и да се опитам да се боря с професионалистите. Попаднах на разумни ментори, които имаха дългогодишен стаж и опит в сферата. С помощта на техните насоки и постоянни тренировки успях да се доближа до целта си.
Зад гърба си имам няколко победи на конкурси, няколко втори места, а към момента съм треньор на млади таланти. Проблемът е, че след като навърших 35 години, започнах да усещам силни болки в ставите на краката и ръцете. Знаех, че няма как да се размина без това като се има предвид с какво съм се занимавал през целия си живот. Въпреки това търсех различни решения, лекарства и терапии, които евентуално да ми помогнат да намаля болката и да се чувствам по-добре. За съжаление всичко, което опитах имаше краткотраен ефект.
Във връзка с темата тук мога да кажа, че аз също използвам HondroGel от 2 седмици насам. Засега съм доволен от резултата. Единственото, за което се надявам е ефектът да е дълготраен и наистина най-накрая да намеря продукт, който да ми помогне да живея пълноценно в дългосрочен план.
Надявам се, че има и други потребители на този натурален крем и ще се радвам ако всеки сподели своя опит и мнение. Така ще се получи интересна дискусия, а и можем да си даваме съвети един на друг.
За тези, които още се колебаят какво да предприемат, а страдат от болки в ставите или гърба, опитайте HondroGel и мисля, че няма да съжалявате.

[yasr_overall_rating size="large"]