Солариум

ФорумСолариум
DjoLo asked 6 години ago

Въпреки че вече е лято, нямам достатъчно свободно време да ходя на плаж и да събирам слънчеви лъчи, които да ми поддържат тена. Прекарвам повечето време в офиса. Реших да тръгна на солариум. Гледам да не прекалявам, тъй като знам за ползите, но и за вредите върху кожата. Исках да попитам дали е вярно твърдението, че не е хубаво да се къпеш 2 часа след изпозлването на солариум? Също така използвате ли някаква козметика преди солариума, дали да е вертикален или хоризонтален?

[yasr_overall_rating size="large"]
1 Answers
Ренета Хубенова answered 6 години ago

Здравей,
Не знам дали това с къпането е вярно, но като цяло ще ми е интересно да обсъдим малко по-подробно солариума и по-точно дали той е най-добрата опция за хората, които искат да имат по-дълготраен тен, дори през зимните месеци. Аз имам много бяла кожа и винаги съм се харесвала повече след като се върна от морето. Тогава сякаш чертите ми стават по-изразени, а загарът на кожата ме прави по-хубава, или поне аз така го усещам
За съжаление, личният ми дерматолог ми е казал, че солариумът би бил много вреден за мен, и че лесно мога да хвана някое тежко заболяване на кожата, ако започна да се подлагам на такива процедури за създаване на изкуствен тен. Знам, че на пазара има различни кремове и други видове козметични продукти, които могат да потъмнят кожата, но не съм сигурна доколко ефикасни и надеждни са те.
В тази връзка ще се радвам ако към дискусията се включат и други хора, които да споделят своето мнение и своя опит. Наистина не знам какво да направя, а определено бих се радвала ако открия някакъв безвреден и ефективен метод за поддържане на тена. Освен това бих искала и да попитам дали има някакви допълнителни странични ефекти от солариума и по колко време продължава една процедура горе-долу?
Ако някой пък е намерил друг начин да задържи летния загар на кожата си и прочете този пост, нека пише, ще бъда изключително благодарна.
От време на време се замислям дали да не се подложа на една процедура с минимална продължителност, но не смея заради забраната, която ми наложи дерматологът ми. Според него трябва да се радвам на бялата си кожа и да не се опитвам да я потъмнявам по изкуствен път.

[yasr_overall_rating size="large"]