Какво ще кажете за методите за справяне със затлъстяването?

ФорумКакво ще кажете за методите за справяне със затлъстяването?
Зорница Янакиева asked 5 години ago

Ехо!
Зачетох се в увлекателната статия на Krasota-Zdrave.com за методите и мерките, които различните държави по света предприемат с цел справяне със затлъстяването. Някои ми се сториха откровено дискриминиращи, други – забавни, а трети – направо шокиращо.
Интересно ми е, дали няма да се публикува статистика, която да показва резултатите от тези практики. Дали изобщо има такива? За някои от тях се съмнявам доста. Иначе магическата чиния в Тайланд звучи доста интересно и би могла да бъде полезна.
На всеки му се случва да похапва повече пърженичко, няма какво да се лъжем. И въпреки, че е добре да се готви със зехтин, не всяко домакинство в наши дни може да си го позволи. Дано по-бързо да разработят чинията и да я вкарат на пазара и в България, за да можем и ние да почнем да горим калориите.
Пробвах и CocoSlimmer – много приятен и вкусен е! При мен подейства! А при вас?
Какво мислите за тези превантивни мерки срещу затлъстяването? На мен тези на Нова Зеландия ми се сториха малко варварски, честно казано.

[yasr_overall_rating size="large"]
1 Answers
Силвия Трендафилова answered 5 години ago

Здравей, Зорница, и аз останаха някъде между впечатлена и шокирана от тези необичайни методи за борба със затлъстяването и съм напълно съгласна с теб, че някои са скандални. От опит съм установила, че не е необходимо да се стига до крайности, за да се поддържаш в добра форма и да се храниш напълно нормално и редовно.
Аз лично гледам да ограничавам порциите (основно си сипвам в по-малки чинии, за да не преяждам, а да усещам кога съм се заситила), наблягам на храни с фибри, за да контролирам апетита си през деня, и съм ограничила до минимум купуването на т.нар. джънк фууд вкъщи. Децата не са особено доволни, но и за малките дяволи е по-добре. Сладичкото се третира за награда у нас. Освен това, гледам да отделям достатъчно време и за спорт. Може би не точно фитнес, но със семейството често излизаме на разходки в планината, или парка, ако времето не го позволява, за да се раздвижваме, тъй като заседналия живот е основна причина за затлъстяване.
За съжаление, пак съм най-пълната у дома, мъжът ми и децата просто имат опустошително бърз метаболизъм. Затова и аз пробвах CocoSlimmer. Мога да потвърдя, че работи и ми помага бързо да се освободя от излишните калории, особено ако е имало ден, в който да се поглезя малко повече от разумното. Откакто го пия, резултатите за фигурата ми са много добри. И пак казвам – не прибягвам до никакви крайни мерки, просто балансирано и умерено хранене. Със сигурност няма да има проблем да ме пуснат в Нова Зеландия 😉

[yasr_overall_rating size="large"]