Лазерна Епилация – За и Против?

ФорумCategory: QuestionsЛазерна Епилация – За и Против?
Светлана Кирилова asked 5 години ago

Скъпи форумци, нека обсъдим една доста актуална тема – лазарните процедури за епилация на тялото, които добиват все по-голяма популярност благодарение на това, че и цената им става все по-достъпна. Прави ми впечатлениe, че подобен род козметични процедури стават много атрактивни за младото поколение. Днешните тийнейджъри не искат да се занимават със стандартните методи за обезкосмяване и предпочитат решение, което макар и по-скъпо, е по-ефективно.
В този ред на мисли ми се иска в тази тема да съберем повече информация за лазерната епилация посредством споделяне на вашите лични впечатления от тези процедури. Да намерим отговори на въпросите, които вълнуват всички – полезно ли е? Ефективно ли е? Колко е дълготраен ефектът? Колко процедури са необходими за постигане на максимален резултат?
Единствено ще ви помоля да се въздържаме от препоръчване на конкретни козметични салони, които извършват такива процедури, за да не правим ненужна реклама.
Можете и просто да споделите вашето мнение относно лазерната епилация и дали сте ЗА или Против нея. Очаквам мненията, коментарите и въпросите ви. Надявам се да получи интересна дискусия.

[yasr_overall_rating size="large"]
2 Answers
Лариса Маринова answered 5 години ago

Ехо,
Моето мнение е, че всякакви иновации са добре дошли, стига да нямат обратния или крайно негативен ефект върху човешкото тяло и най-вече върху кожата. Все пак е най-големият ни орган и трябва да я пазим. Нямаме друга.
Аз лично много се дразня, когато започнат да ми избиват нови косъмчета, особено в интимната зона и по краката. На кола маската не съм фен, тъй като ме боли страшно много и се прави на няколко месеца. Не мога да се трая през това време.
Няколко пъти съм ходила на лазерна епилация в последната година и останах повече от доволна. Забравих какво е болка, а и изглеждам перфектно навсякъде! Типовете процедури зависят основно от дължината на светлинната вълна на машината.
Ако се решите да се подложите на процедурата, проучете предварително, дали клиниката или козметичното студио, където искате да отидете, притежава медицински сертификат за апаратурата, с която ще ви обработват.
Не си правете лазерна епилация върху татуировки, тъй като може да увредите кожата в областта на рисунката, както и самата нея. Дано да съм ви била от помощ.
Поздрави,
Лариса

[yasr_overall_rating size="large"]
Tsveti answered 5 години ago

В днешно време на богато предлагане на различни продукти  за разкрасяване и най-вече за обезкосмяване, изборът е голям, но винаги е труден. Най – важното разбирасе и определящо е бюджета. Аз съм абсолутно за лазерната епилация. Аз лично се убедих, че има нулеви странични ефекти. Много е важно разбирасе преди да решите дали да се доверите на лазерната епилация е да се информирате подробо. Повече от месец четох, питах приятелките си и най – накрая се реших 🙂 Има много информация относно предимствата на лазерната епилация.

[yasr_overall_rating size="large"]