Къдриците

ФорумКъдриците
Monichka asked 5 години ago

Привет! Някой може ли да ми препоръча ефективен метод за еднократно накъдряне, не ми се иска да ползвам пяни за коса или крем за къдрици, тъй като много ми се спълстява косата. По рождение имам къдрава коса, но каквото и да сложа я слесква, а ми трябва бърза и лесна прическа за интервю, което ми предстои другта седмица и искам да и отдам някаква форма. Дали да е дифузер? Благодаря предварително!

[yasr_overall_rating size="large"]
1 Answers
Къдравата Мария answered 5 години ago

Хей, девойко, надявам се, че интервюто е минало успешно и все пак си намерила начин да накъдриш косата си, както ти си я представяш, че може да бъде! Аз също имам къдрава коса и ми е познат проблемът с формата и сплескването точно на скалпа. Да ти кажа, не съм намерила начин за еднократно накъдряне, който да не я сплесква. Но мога да ти споделя метода, по който я правя аз, за да не залепва за темето, пък да стърчи в краищата.
Първо, маска или балсам слагам винаги и само в краищата на косата, за да не се омазнява скалпа ми и за да не тежат прекомерно кичурите.
Второ, докато още съм под душа и на влажна коса, слагам малко пяна за коса, размесвам хубаво, за да покрие всяко косъмче и обикновено отмивам с хладка вода. После суша и всичко е точно. На някои сигурно ще им прозвучи странно, че отмивам пяната, но тя ми трябва за съвсем лека фиксация и обем, а като я отмия бързо с хладка вода, косата все още си пази формата. Поне при мен работи, надявам се и при вас да свърши работа!

[yasr_overall_rating size="large"]