Съвети за Грижа за Кожата през Лятото

ФорумСъвети за Грижа за Кожата през Лятото
Жулиета В. asked 5 години ago

Здравейте!
Лято е и първата вълна горещи дни вече мина, но тепърва ни очакват още много топло време, високи температури и опасна активност на слънчевите лъчи. В тази връзка защо не направим една неформална дискусия относно какви грижи полагате за кожата си през летните месеци? Има ли нещо, което включвате към стандартната грижа, когато се подготвяте за сезона? За какво внимавате, какво гледате да избягвате и каква полезна информация знаете относно тази тема? Нека тук събираме тази информация, за да можем всички да се обогатим от опита на другите.
А можете и просто да изброите какви козметични продукти ползвате? Наистина ще се радвам да се съберат повече мнения, за да можем да коментираме темата по-обстойно. Очаквам ви!

[yasr_overall_rating size="large"]
1 Answers
Зори Павлова answered 5 години ago

Здравей,
Ще споделя няколко неща, които се надявам да ти бъдат от помощ. Аз ползвам специално средство срещу стареене на кожата. Казва се Intenskin и е крем за лице, който може да се нанася и по врата и шията.
Стяга, хидратира, регенерира, придава блясък и мекота, както и изглажда неравностите. Съдържанието му включва само натурални екстракти – колаген, комплекс от растителни аминокиселини, синя глина, етерично масло от палмароза, бетаин, растителни масла и натриев алгинат.
Основният ми съвет към теб е никога да не излизаш през лятото без слънцезащитен крем. Рискуваш да увредиш здравето на кожата си за месеци наред заради излагането на вредните UV-лъчи.
Хидратирай се редовно! Кожата се изсушава и състарява и поради недостиг на достатъчно течности. Пий вода, фрешове и яж повече пресни плодове и зеленчуци. Прави домашна ексфолация редовно!
Кремът за лице също трябва да е с по-лека консистенция и да не е прекалено плътен. Това може да запуши порите и да ги накара да задържат себум и мръсотия, което е просто ужасно. Гледай и гримът да не е прекалено тежък!
Надявам се, че съветите ми за грижа за кожата през лятото са ти били полезни!
Поздрави,
Зори

[yasr_overall_rating size="large"]