Може ли аспиринът да се ползва за домашна козметика?

ФорумМоже ли аспиринът да се ползва за домашна козметика?
Hristinka asked 5 години ago

Ехо,
Зачетох се в полезната статия за аспирина и доста се изненадах – никога не съм предполагала, че може и да се ползва вкъщи и като козметика, а не е единствено средство за облекчаване на мускулни болки.
Това за третирането на акне с аспирин най-много ме учуди – имам проблем с кожата и ако някой може да ме посъветва нещо или да ми препоръча работещ крем за лице или специален препарат за борба с досадните пъпки – ще съм му много благодарна.
А това с аспирина със сигурност ще го пробвам. Трябва само да се натроши на прах и да се смеси с няколко капки вода. После се нанася върху проблемния участък.
Маската за лице с аспирин и оцет също звучеше добре, но най-приятна като че ли ми се стори тази с меда. Обожавам сладката му текстура, а и нали се води страхотен имуностимулант. Почистването с нещо сигурно ще е повече от забавно! Само косата трябва да внимавам да не си оцапам.
Тук е момента и да кажа, че съм много доволна от Hair MegaSpray – направо съживява косъма!
Вие знаете ли някоя друга интересна рецепта с аспирин извън медицинското му приложение, разбира се. Ще се радвам да чуя и за опита на другите!

[yasr_overall_rating size="large"]
1 Answers
Аксиния Петрова answered 5 години ago

Привет момичета,
Аз имам какво да кажа по въпроса. Понеже обичам всичко да си правя сама, много често използвам аспирин за домашна козметика. Има множество благоприятни свойства и е изключително подходящ за почистване и освежаване, тъй като съставът му е близък до този на салициловата киселина.
Най-често го използвам за направата на скраб за лице. Ползват се таблетки аспирин и мед. Както всички знаете, медът има множество полезни свойства, а въздействието му върху кожата е направо магическо. Прави я мека и нежна на допир и премахва мръсотията.
Вземате 3 таблетки аспирин, смесвате ги с малко вода и започвате да ги мачкате и бъркате докато се получи смес тип паста. После добавяте 1 голяма лъжица мед и пак бъркате. Нанасяте го внимателно и започвате да търкате.
Плакнете се с хладка вода и ако имате подхранващ и хидратиращ крем, нанасяте съвсем малък слой върху лицето. Достатъчно е да правите процедурата веднъж седмично, за да има ефект!
Аспиринът се ползва и за прибиране на пъпки, както и срещу пърхот и за придаване на блясък.
Дано да съм ви била от помощ. Аз също имам въпрос. Някой да е ползвал Princess Hair Mask за заздравяване на фоликулата. Знаете ли как действа и какво съдържа?

[yasr_overall_rating size="large"]