Pro-Relifeet – Може Ли Да Помогне При Плоскостъпието?

Pro-Relifeet стелки за дюстабанPro-Relifeet са нови стелки за положително повлияване на плоскостъпието, представени на българския пазар от проф. Владимир Яворов, който следва да е специалист по биомедицинското инженерство. Информацията за тях и техният производител в Интернет е оскъдна, като не е съвсем ясно, кой точно се занимава с разпространението им у нас. Онлайн форумите са пълни с недоволни мнения и отзиви на клиенти, които вече са закупили Про-Релифийт.

Виж Препоръчан Продукт

Компанията зад стелките не обяснява тяхното точно действие, а има и известни съмнения, че личността на представящото ги лице не е съвсем автентична. Методът за третиране на плоскостъпието би трябвало да действа по напълно естествен и триизмерен начин, но няма повече конкретни детайли. Продуктът следва да се състои от клин от S-неопренова пяна, поддържаща възглавничка от структуриран силикон и висококачествена овча кожа, но не е преминал през оценка от независими експерти, които да потвърдят това.

Виж Още: Кои Храни и Напитки Съсипват Кожата?

Какво Точно Представлява Плоското Стъпало (Дюстабан)?

болки в гръбнака, Pro-Relifeet

Плоскостъпието не се води за сериозно медицинско заболяване, макар и да причинява затруднение и болка при движение, когато се превърне в хронично състояние. Учените го обясняват с изкривяване на медиалния свод – извивката на ходилото. Ако нормалните хора стъпват с крак, който е леко сгънат, дюстабанлиите го правят с целия. Когато е хванато в ранна възраст или начална фаза, то е абсолютно обратимо.

Третирането на проблема обикновено се състои в носенето на специализирани стелки и обувки, а понякога се предписват и специализирани упражнения. Експертите считат, че някои йога асани, като ‘Куче, Което Гледа Надолу (Downward Facing Dog)’, ‘Крава’ и ‘Котка’, също могат да допринесат за облекчаване на състоянието. Важно е да се консумират и храни, изпълващи с колаген. Лекарите препоръчват и масажи, нагревки, както и всякакъв вид разтягащи упражнения (стречинг).

Хроничният дюстабан е повод за чести прорязващи болки от стъпалото чак до коляното, ставни оплаквания в областта на ходилото и глезена, мускулно напрежение, разширени вени, парещи отоци и проблеми с опорно-двигателния апарат. Изместването на центъра на тежестта при движение пък води и до промяна в стойката на тялото. Някои по-крайни случаи налагат и реконструктивна операция на крака. Препоръчително е страдащите от него редовно да включват лук, чесън и лимон в менюто си.

Виж Още: 8 Лесни Начина за Почистване на Зъбен Камък

Но какво най-често ни кара да имаме плоско стъпало? Науката описва следните причини:

 • Постоянно претоварване на стъпалата;
 • Носене на обувки, които не осигуряват добра опора на краката;
 • Рахит;
 • Наднормено тегло;
 • Недобре развити мускули на стъпалата;
 • Хронично възпалени мускули на стъпалата;
 • Генетична предразположеност.

специалист

Бърз Тест за Идентифициране на Плоскостъпие:

Ако случайно се чудите, дали не сте дюстабанлия, но не искате да се консултирате с доктор специално, за да разберете, то можете да направите едно бързо упражнение на плажа, за да установите, дали имате заболяването на стъпалата. Изберете си участък, върху който допреди малко вече са се разбивали вълните, но вече не го правят. Разходете се два-три пъти в различни посоки и вижте, какви отпечатъци оставят ходилата ви. Отбелязало ли се е цялото ходило, то най-вероятно имате плоско стъпало.

Следните техники може да се прилагат ежедневно, за да се предотврати падането на свода на ходилото:

 • Поощрявайте детето да върви босо, особено вкъщи, още от ранна възраст.
 • Физическите упражнения, свързани със ставите и прилежащата им мускулатура, винаги помагат.
 • Носете качествени и удобни обувки, които осигуряват добра опора.
 • Ходете изправени, така че да не се изкривява гръбначния стълб и да не се измества центъра на тежестта на тялото.
 • Тренирайте мускулите на стъпалото си.

Виж Още: Какво Означава Шумът в Ушите?

крачета

Сега ще научим повече за стелките за положително въздействие върху плоскостъпието Про-Релифийт, представени от проф. Владимир Яворов на българския пазар. Техният производител е неизвестен, а отзивите и мненията на клиентите по онлайн форумите са предимно негативни. Има ли по-добра алтернатива? Биомагнитните стелки за обувки Magneto 500 Plus прилагат натурален подход към правилната походка.

Имат Ли Стелките Про-Релифийт Положително Въздействие Върху Стъпалото?

Всеки производител на био-натурални козметични средства иска неговият продукт да изглежда перфектен на потребителите. За целта, обаче, той трябва да предложи качество. Към момента, не може да бъде установено, коя точно компания седи зад пускането на стелките Pro-Relifeet на пазара. Те са представени от професор по биомедицинско инженерство, но не е сигурно, че този човек съществува в действителност, а не е просто измислен с маркетингова цел.

Pro-Relifeet , планинар

Проучване сочи, че неговата снимка на официалния уебсайт на средството за положително въздействие върху стъпалата е взета от платен уебсайт за рекламни фотографии и не показва конкретен експерт по опорно-двигателната система, който да е работил върху продукта. Създателите му не считат и за нужно да обяснят точния начин,по който плоскостъпието бива повлияно чрез носенето на стелките. Мненията и отзивите на потребителите в мрежата също не са особено позитивни. Носенето на стелките за положително въздействие върху свободата на движение не може да бъде препоръчано като ефективно.

Основните негативи на козметичния аксесоар за стъпала са:

 • Неизвестен Производител и Произход;
 • Неуточнена Методика на Действие;
 • Недоволни Коментари на Клиенти;
 • Няма Данни, Потвърждаващи Положителното Повлияване на Плоскостъпието;
 • Процедурата По Връщане на Продукта Е Несигурна.
Nota Bene! Действието на стелките за благоприятстване на правилната походка и стойка на тялото е неуточнено и несигурно към настоящия момент, както и неговите автентичен произход и производител. Към настоящия момент, носенето им не може да бъде препоръчано като даващо задоволителни резултати. Учените са на мнение, че най-добрият начин за положително повлияване на плоскостъпието е чрез носене на биомагнитни средства. Такива са стелките Magneto 500+.

Какво Включват Стелките за Повлияване на Правилната Походка Pro-Relifeet?

Pro-Relifeet, мама и дете на плажа

По-долу следва кратко описание на параметрите на продукта, макар и действието му да е несигурно. Информацията е изложена единствено с цел по-добрата информираност на потребителя. Преоръчителното време за носене на стелките е дадено като 28 дни, макар и според науката те да са крайно недостатъчни за третиране на хроничен дюстабан.

Стелките Про-Релифийт следва да се състоят от:

 • Клин от S-Неопренова Пяна;
 • Възглавничка за Стъпала от Структуриран Силикон;
 • Висококачествена Овча Кожа.

Упражненията за Раздвижване на Стави Са Добра Алтернатива!

Натуралните подходи към преодоляването на различни заболявания на опорно-двигателната система винаги са по-силната превантивна мярка. Ако не се движите достатъчно в ежедневието си, направете така, че да наваксате с някои леки йога асани вкъщи. Разхождайте се активно през уикенда и се старайте да наблегнете на правилните храни – тези с висока концентрация на Омега-3 мастни киселини, калий, калций, витамини и желязо.

Виж Препоръчан Продукт

Жени Сиракова

Leave a Reply