Mavic 2 – Кристална Визия и Супер Резолюция!

Дрон Mavic 2Mavic 2 е специализирана серия дронове, която цели да посрещне нуждите на професионалните фотографи и режисьори на видеоклипове. Двата модела, които тя включва, се наричат Pro и Zoom, като първият е насочен към хора, които работят това, а вторият – към любители, които искат да доразвият своите умения. Характеристиките им си приличат, а hyperlapse функционалността им е абсолютно еднаква. С тях могат да бъдат заснети кадри на изключително голяма височина, а резолюцията може да бъде определена като ‘орлова’. По-голямата част от мненията и отзивите на клиентите в Интернет за Мавик 2 са положителни, а самият продукт може да бъде поръчан на изключително добра цена и в България.

 

Спецификите на Дрон-Фотографията

Не е нужно да си любител на изкуството, за да се насладиш на спиращите дъха кадри от въздуха, заснети от професионалисти или аматьори с помощта на дрон-камери. Напредъкът на технологията позволи на всеки да се превърне в творец, успявайки да улови красота както на планинските чукари и безлюдните плажове, така и на забързания ритъм на живота в големия град.

Тези безпилотни робот-самолети успяха да революционизират начина, по който гледаме на света, както и да ни дадат нова перспектива и поглед към него. UAV-тата (Unmanned Aerial Vehicle) вече се ползват широко и в заснемането на рекламни клипове. Те имат или вградена бордова камера, или с извън бордова такава. Другата им градивна част са трите гимбъла (стабилизатора), които осигуряват стабилността на устройството и уловената картина.

Фотографски кадър на град

Ето някои основни фактори за заснемане на добър клип или снимка, които всеки начинаещ фотограф трябва да знае:

 • Винаги имайте предвид големината на устройството, с което ще снимате (дрона и камерата му);
 • Предварително проучете законовите норми и разпоредби за снимки с фотографски дрон в района, в който искате да развихрите фантазията си;
 • Следете прогнозата за времето за специфичната местност, за да не пропаднат плановете ви. Обърнете специално внимание на нивата на светлината!;
 • Определете надморската височина на изпълнение на полета и на ‘снимачната площадка’;
 • Знайте целите си – търсеното внушение, ефекти, скорост, дистанция, сценарий на действието и стратегия на внушението;
 • Трябва да имате предвид всеки един аспект на снимките – аудио, видео, монтаж, продукция и постпродукция;
 • Извършвайте инструктаж за безопасност на всички членове на екипа и проверявайте техниката.
Ключът Към Добрата Въздушна Фотография:
Мнозина се чудят, как да направят перфектната аериална снимка. Тайната всъщност се крие в нещо на пръв поглед съвсем дребно. А то е, че скоростта на затвора на обектива трябва да бъде нацелена скоростта на затвора на обектива. Именно на нея се дължат ясните снимки. При отворена бленда е добре да се ползва 1/2000 сек., а при затворена 1/250 сек. Ако паднете под тази норма, то кадърът ви може да се окаже размазан. Добре е да прилагате т. нар. ND филтри, когато искате да коригирате нещо в блендата или скоростта на затвора. Голяма част от любителите и професионалните фотографи предпочитат есента като любим сезон за направата на красиви снимки.

Най-важният фактор при избора на подходяща автоматизирана камера е стабилността на обектива, както и нейни функции и скорост. Нека разгледаме серията дронове Мавик 2 на популярния световен производител DJI. Това своеобразно чудо на технологията е чудесен помощник за всеки начинаещ или напреднал фотограф и режисьор. Вижте защо!

Дрон-Камерите Мавик 2 Pro и Zoom – Кристално Ясна Картина

Mavic 2 Pro и Mavic 2 Zoom

Тези два роботизирани видеокамери са дело на компания-производител, която има богат опит в изработката на фотографски продукти. Екипът им е успял да се докаже на световния пазар и към момента е сред предпочитаните производители на тези пособия. Това са новите им две предложения за клиентите, а разликите между тях са изключително малки, но все пак има и такива.

Като цяло, двете дрон-камери Мавик 2 се характеризират с изчистеност и яснота на картината, а зуум-функциите им са повече от задоволителни. Стабилността на обектива на устройството е добра, като не позволява размиване или размазване на заснетите образи. Разполагат и с перфектна сензорна система за разпознаване на обекти в кадър.

Ето и част от определящите моделите характеристики.

Mavic 2 Pro:

Hasselblad L1D-20c Camera: Изработвани в Швеция от 1941 г., те се ценят високо заради ергономичния си дизайн и безкомпромисно качество на картината. Именно с тази камера е заснето и кацането на Луната на Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин на 20 юли 1969 г.

 • Иконично Качество на Картината;
 • 20 MP 1” CMOS Сензор;
 • Регулируем Отвор f/2.8 – f/11;
 • 10-bit Dlog-M;
 • 10-bit HDR Видео Картина.

Mavic 2 Zoom:

 • 24-48 mm Камера с Оптичен Зуум: Буквално може да види навсякъде!
 • Изключителна Гъвкавост;
 • 12 MP 1/2.3” CMO Сензор;
 • 48 MP Супер Резолюция на Снимките;
 • 4x Lossless Zoom FHD Видео Картина;
 • Dolly Тип Зуум.

коли и тичащ човек, заснети от Mavic 2

Поръчка, Доставка и Цена на Mavic 2 в България

Благодарение на факта, че вече има официален вносител за територията на нашата държава, всеки желаещ да заснеме картината на живота си може лесно да го направи чрез попълване на формуляр на сайта на продукта. Данните, които потребителите оставят, трябва да бъдат актуални, за да може с тях да се свърже представител и да бъдат уточнени детайлите по доставката.

Възможните методи за плащане са разнообразни, като включват наложен платеж, кредитна или дебитна карта, както и PayPal. От официалния сайт на серията дрон-камери могат да бъдат поръчани и аксесоари за роботизираното устройство – очила за виждане през погледа на автоматизираната джаджа, контролер и др.

Открийте Чудесата на Света По Всяко Време!

Mavic 2 и планински върхове

Фотографията и филмирането на чудесата в хората и природата са чудесни хобита, а хората, за които те са професия, могат да бъдат наречени истински щастливци. Всеки заслужава да се наслади на красотата на момента. Не чакайте повече, а го направете още сега с някой от моделите на серията дрон-камери Mavic 2 на DJI.

Жени Сиракова

Leave a Reply