Drone 720X – Открийте Непознатите Кътчета Около Вас!

Drone 720x БългарияDrone 720X е нов дрон, който е насочен към любители и професионални фотографи и видеографи. Скоростта му на заснемане е 30 к./сек., а резолюцията на снимките стига до 720 пиксела. Компактното устройство за въздушна фотография може да развие максимална скорост от до 80 км/ч, а максималният обхват на обектива е 70 м. Батерията му издържа за точно 8 минути летателно време и снимки, което е достатъчно, за да бъде уловена красотата.

 

Единственото, което трябва да се има предвид е, че е добре джаджата да бъде приземена преди нейното изтощаване, защото след това откриването и може да бъде трудоемко. Мнозина споделят своите положителни впечатления, мнения и отзиви за летателната камера Дрон 720Х по форумите в Интернет. По-долу ще научим защо.

Какво Трябва Да Знаем за Фотографията с Дрон?

Drone 720x над див плаж

Аериалната фотография е изключително впечатляваща. Колкото по-нависоко може да лети дрон-устройството, толкова по-голяма перспектива за света и ролята ни в него получаваме ние – обикновените хора. Това хоби спада към по-скъпите и трудоемки, но технологията постепенно започва да става все по-достъпна за обикновения гражданин, дори и в България. Мнозина дори са го превърнали в успешен бизнес.

Има и някои определени фактори, които трябва да бъдат взети предвид преди започване на приготовленията за снимки. Едно от тях е, че законовият регламент за територията на нашата държава е писан през 1999г., когато гражданските дронове за заснемане на любителски кадри почти не се срещаха. Това прави някои от постулатите му абсурдни от днешна гледна точка, но неспазването им може да означава проблеми с властите.

Нека обърнем внимание на някои от по-важните детайли:

 • Законовата рамка не прави разлика между детските дронове и летателните апарати, които се прилагат в киното и селското стопанство.
 • Районите около летища, военни бази, стадиони, авиобази, както и струпвания на хора (концерти, митинги и др.) са забранени за прелитане.
 • Нощните полети също не са разрешени. В тази част от денонощието не работят и датчиците за препятствие, които да предпазват дрона от потенциални сблъсъци.
 • Излитането на устройството във въздуха през лошо време и в близост до силни електромагнитни полета също не е препоръчително.
 • Винаги съобразявайте скоростта на устройството за аериална фотография с посоката на вятъра.

Добри Практики за Дрон-Фотография и Видеография:

мъж, управляващ дрон у дома

Гражданските дронове и най-вече онези, които се използват за въздушни снимки, имат компактен размер и работят с батерии, подобно на всички мобилни устройства. Когато времето навън е по-хладно, това се отразява и на времето за изтощаване. Съответно, времето за летене става по-кратко. Не забравяйте да го съобразявате!

Старайте се и точката на излитане и кацане да е в равнинна местност, така че да можете да уловите възможно най-плавните и красиви кадри. Наблюдаването на картата по време на навигация също е ключово. Стрелката обикновено сочи посоката на движение, така че не я изпускайте от очи. Грижата за здравето също е важна. По време на снимки сред природата знайте, че има и определена промяна в налягането, която може да причини шум в ушите и да ви разконцентрира, карайки ви да изгубите дрона от поглед. Не го допускайте!

Пикасо е казал, че талантът е само 1% от крайния резултат. Останалите 99% са добра техника и усилена работа. Това важи в пълна сила и за аериалната фотография с дрон-камера. Сега ще разгледаме новото предложение на пазара за подобен вид видеографски устройства – drone 720X от производителя Novads OU, чиято база е в Естония. Нека разберем, какво може да предложи.

Предимства на Устройството за Въздушна Фотография Дрон 720Х

мъж, управляващ дрон и очила, Drone 720x

Основното предимство на този дрон е, че с него се маневрира изключително лесно, а основата му е достатъчно стабилна, така че да поддържа добър зуум, картина и перспектива. Самата машина за заснемане на въздушни кадри има способността да се върти с главата надолу и да извършва различни видове каскади.

Можете да контролирате дрон-камерата Drone 720X по всякакъв начин, стига тя да е на не по-голяма дистанция от 70 метра от вас. Максималната FPV (first-person view – изглед от първо лице) е 50 метра. Качеството на картината е кристално чисто, като само минимална част от него се губи при аериално маневриране и това обикновено се дължи на неопитност на пилота.

Ето и по-важните параметри на продукта:

 • Камера: 720p Качество на Картината, 0.3 MP Wi-Fi Възможност за Заснемане на Въздушни Снимки и Видеоклипове;
 • Скорост и Контролери: Максимална FPV – 50 метра, Скорост – до 80 км/ч., Скорост на Дистанционното – 2.4GHz, Обсег на Дистанционното – 80 м.;
 • Тежест: Компактен мини-дрон. Обща тегло: 85гр. Заснемане – 30 к/сек.
 • Цена: Достъпна за стандартите на България, без да прави компромис с качеството;
 • Батерия: Литиево-йонна. Тежи 22 гр. и издържа 8 минути във въздуха.
 • Допълнителни Характеристики: Позволява лайв-стрийминг на заснетите кадри. Моделът е наличен в черно-бяло и смесица между черно и тюркоазено синьо като цвят. Позволява заснемането на нощни кадри. Атрактивен, но изчистен дизайн. Притежава вградена защита от удари и авто-фокус при аериални каскади. Височината на летене може да бъде контролирана и нагласяна дистанционно. Идва с USB-кабел.

Метод за Поръчка и Доставка на Дрон-Камерата за Аериална Фотография

Drone 720x и есенен пейзаж

Всички, които обичат да улавят мига, могат да се възползват от текущата към момента промо оферта и да вземат средството за направата на впечатляващи въздушни кадри с -50% отстъпка от оригиналната цена. Преференциалните бройки са валидни до изчерпване на количествата, така че клиентите следва да побързат, ако искат да се възползват!

Самата поръчка не отнема повече от няколко минути. Единственото, което трябва да се направи, е да бъде попълнен кратък формуляр, наличен на продуктовата страница на официалния сайт на производителя на мини въздушната камера Drone 720X. Оставените данни следва да са актуални, защото потребителят ще бъде потърсен от представител на компанията-дистрибутор за доуточняване на детайлите по доставката.

Ето и нещата, които трябва да знаете, преди първото излитане с дрон-камерата:

 1. Включете мини-камерата в USB-зарядното и изчакайте да се зареди напълно.
 2. Свържете я с дистанционното управление.
 3. Вече сте готови за излитане, приключения и спиращи дъха кадри!

Горе С Птиците!

мобилен телефон, дрон над град

Въздушната фотография е невероятна част от изкуството и документалистиката. Благодарение на напредъка на съвременните технологии, вече можем да снимаме места и хора, които доскоро бяха извън обсега ни. Мини-камерата Drone 720X е може да бъде подходяща за начинаещи любители и напреднали професионалисти, които няма да срещнат проблем да боравят с подобен вид устройство за аериални кадри, тъй като имат опит.

С нея дори ще добиете представа, какво е да гледаш на света от птичи поглед.

 

Жени Сиракова

Leave a Reply