Diamond Mask – Осигурява ли Качествена Грижа за Косата?

Diamond MaskDiamond Mask е нов продукт, който от известно време е наличен на българския пазар. Представлява маска за коса, която има 2 фази на действие – маслена и активна серумна фаза. Предлага се под формата на ампули, които се нанасят директно върху косата за осъществяване на моментно действие. Основното предназначение на козметичното средство е да възстановява изтощената коса. Компанията-производител се казва Doka Distribution  и се намира в Лондон, Великобритания. Представители на фирмата твърдят, че техният продукт е иновативен, ефективен и с бързо действие, но към момента това са само хипотези, а не реално потвърдени факти.

Виж Още: 7 Бързи Трикa за Прикриване на Мръсната Коса

Друга интересна особеност на маската за изтощена коса е това, че според официалната информация, тя има натурален състав, който включва компоненти като кератин, масло от шеа, арганово масло, кокосово масло и др. Предполага се, че тези био-екстракти би следвало да са признак за високо качество и ефикасно полезно действие върху косъма. Като цяло продуктът е създаден с цел да повлияе благоприятно върху здравето и външния вид на косата като възвърне нейния блясък, еластичност и естетичен изглед. Затова маската спада към сегмента био-козметични средства.

В случай, че имате интерес да научите повече подробности за характеристиките, състава и предполагаемото действие на маската за коса, прочетете ревюто, което следва.

Фактори, Които Действат Негативно Върху Вида и Здравето на Косата!

коса

Съвременният човек е част от едно глобално общество, което има забързано и напрегнато ежедневие, в което често са налице редица негативни фактори и обстоятелства. Те оказват пагубно влияние върху организма и имунната система, а това неминуемо се отразява и на косата.

Тук ще обърнем внимание на основните фактори, с които се сблъскваме ежедневно и които влияят отрицателно върху нашето здраве и външен вид:

 • Климатични Условия – студът и ултравиолетовите лъчи са двете крайности в променливия климат, които оказват най-лошо въздействие на косата. Подложена на такива екстремни условия през лятото и зимата, тя става изтощена и уморена. Това веднага се отразява и на цялостния вид на прическата. Препоръчително е целогодишно да се полага качествена грижа за здравето на косата, за да може тя да бъде по-устойчива на резките промени в климата.
 • Стрес – натовареният график и многобройните професионални и лични задължения, които ни затрупват ежедневно, са предпоставка за поддържането на високи нива на стрес. Когато организмът е стресиран, това дава отражение и върху външния вид. Косата също е чувствителна към стреса, затова нейното състояние може видимо да се влоши при продължителен период на притеснения и тревоги.
 • Изтощителни Диети – много хора се подлагат на мъчителен глад и сурови диети, за да изглеждат перфектно. По този начин обаче, те отслабват организма и имунната си система, а така тялото става лабилно и лесно се поддава на атаките на различни вируси и бактерии. Като краен резултат може да се стигне до често боледуване и загуба на здравия вид на човека.
 • Прием на Лекарства – много от лекарствата, които хората приемат често, предизвикват различни странични ефекти, които се отразяват и върху вида и здравето на косата. Силни медикаменти като антибиотици и антидепресанти могат трайно да увредят косъма и да направят неговата поддръжка изключително трудна.
 • Агресивни Козметични Процедури – силната гореща струя на професионалните сешоари, химикалите в боите за коса, топлинната обработка с преса и маша са само част от козметичните практики, на които редовно подлагаме косъма. Много често всичко това се отразява негативно върху косата и тя започва да изглежда слаба, тънка и нееластична, а често започва и да пада.

Всички гореспоменати фактори са част от ежедневието на почти всеки човек. Затова е препоръчително да полагате ежедневна и висококачествена грижа като използвате натурални продукти с доказана ефективност и висока степен на полезно действие.

Сега нека видим какво точно представлява новата маска за коса Даймънд Маск и дали наистина си струва да се използва.

Diamond Mask, коса, косопад, жена

Diamond Mask – Ефективно ли е Козметичното Средство за Изтощена Коса?

Маската е отскоро на българския пазар и според нейните производители, тя би следвало да се грижи за изтощената коса като възвърне нейния блясък и еластичност. Според официалните данни, които са налични за продукта, той има 2 основни фази на действие, които са комбинирани в 1 ампула.

 1. Фаза на активното възстановяване – смята се, че неутрализира факторите, които причиняват чупливост и изтощение на косъма. Освен това се очаква тази фаза да забавя и процеса на стареене на фоликула, както и да засили притока на кръв в главата. Така би следвало да се стимулира подхранването на косъма.
 2. Маслена фаза – производителят твърди, че тази фаза на действие на маската подобрява външния вид на косата като я овлажнява и й придава блясък. По този начин се очаква тя да не бъде вече чуплива, а гладка и мека.

Гореописаните фази имат синергичен ефект, който трябва цялостно да възстанови здравето и вида на изтощената коса, както и да допринесе за нейния нормален растеж и жизненост.

Важно! Няма никаква налична информация, от която да става ясно дали и какви странични ефекти би могло да отключи ползването на маската за коса. Възможно е да има нежелани реакции в някои случаи!

Виж Още: 5 Лесни и Натурални Начина Да Предотвратим Косопада

Какво Включва Формулата на Маската за Коса Даймънд Маск?

Даймънд Маск, мъж, оплешивяване

Ето и кои са съставките на козметичния продукт:

 • Витамин B5 – засилва растежа и ускорява циркулацията на кръв. Редуцира косопада.
 • Кератин – тази съставка укрепва слабите кичури, понижава чупливостта и продава естествен блясък на косъма. Освен това тя укрепва фоликулите и редуцира косопада.
 • Протеинов Комплекс – този компонент се грижи за структурата на косъма като го овлажнява и омекотява цялостно.
 • Арганово Масло – този натурален екстракт възстановява и овлажнява изтощената коса, като я предпазва от цъфтеж и възвръща нейните блясък и еластичност.
 • Масло от Шеа – подхранва кожата на главата, както и косъма с необходимите хранителни вещества. Така фоликулите укрепват и се стимулира и растежът на нова коса.
 • Кокосово Масло – то също оказва положителен ефект върху изтощената коса, подобрява нейната структура и я овлажнява.

Виж Още: 7 Суперхрани за Силна и Сияйна Коса

Как да Използвам Правилно Козметичното Средство?

употреба, даймънд маск

Тази информация е прилежно приложена към всяка опаковка от маската за коса. Според инструкциите трябва да направите следните неща:

 1. Отворете ампулата и нанесете смесената фаза върху цялата коса. Втрийте в корените.
 2. След около 20 минути измийте косата с шампоан и топла вода.
 3. Насладете се на здрава и блестяща коса!

В листовката за употреба пише още, че маската може да се използва ежедневно, но това едва ли е най-добрият съвет, тъй като все пак процедурата представлява козметична обработка и не е хубаво да се прекалява с нея.

Какво Мислят Потребителите за Diamond Mask? Мнения и Отизиви

diamond mask, Коса

Коментарите на потребителите за маската за коса Даймънд Маск са противоречиви. Като цяло някои клиенти смятат, че продуктът донякъде подобрява визията на косата, докато други хора смятат, че неговото действие е сравнително слабо и определено не постига обещаните резултати. Всеки може сам да провери доколко това козметично средство е ефективно като го закупи и изпробва собственоръчно.

Виж Още: Домашни Маски за Коса

Как да Поръчам Diamond Mask?

Посетете официалната страница на маската за изтощена коса в Интернет и попълнете кратката форма за онлайн поръчка. Доставката се осъществява в период от около 3 работни, а заплащането е с наложен платеж при получаване. Продуктът не се предлага в търговската мрежа, нито в аптеките.

Понякога има активни промоции, които дават отстъпка от стандартната цена на козметичното средство.

даймънд маск, косопад

Накратко: Diamond Mask е нов козметичен продукт за грижа за косата. Предлага се под формата на маска в ампули. Производителят твърди, че съставът на козметичното средство е натурален. Маската вече е налична и на българския пазар. Липсват доказателства за степента на нейната ефикасност.
Жени Сиракова

Leave a Reply